Srpanj 25, 2025, 04:30:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bolesni nigrosi  (Posjeta: 974 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Bolesni nigrosi
« u: Siječanj 10, 2006, 21:43:00 poslijepodne »
Ko prvo svima veliki pozdrav, jer me več duže vrijeme ovdje nije bilo, srečom sve funkcioniralo za 5. Nažalost više nije tako, moja par mrijestećih nigrosa pokazuju simtome meni zasad nepoznate bolesti. Počelo je tako da su često ležali na dnu ili na filtru, to sam pripisivao mogučem mrijestu. Unatrag tjedan dana počele su im propadati peraje što sam također pripisivao sukobima sa drugim ciklidima i jastogom koji sve više uvodi reda u akvarij. Nažalost stanje je sve gore sada su se oba nigrosa napuhnula tako da sad izgledaju ko one zlatne ribice koje samo kaj se ne raspuknu. Primjetio sam i da po tom ogromnom trbuhu imaju i rane, koda im puca koža ili se trljaju o dno jer su pretežno na dnu. Ostale ribe ne pokazuju slične simptome. Dali neko zna šta bi to moglo biti i dal se može ljećiti.

B\\gajnice

Offline MARIO 1975

• Punopravni član
Bolesni nigrosi
« Odgovori #1 u: Siječanj 10, 2006, 21:51:00 poslijepodne »

Imao sam prije sličan slučaj sa gupijima, neiskustvo, al totalno, dovelo je do ugibanja tih napuhnutih riba. i da i moje su imale takve ranice kao da su pucale po šavovima!

Jedino što bi ti znao reći je to da bi ih trebalo izolirati!

A za druge stvari, ajmo majstori, pomagajte!
Maki

Offline astronaut

• Punopravni član
    • http://www.durancroatia.com
Bolesni nigrosi
« Odgovori #2 u: Siječanj 11, 2006, 22:16:00 poslijepodne »

imao sam slicni problem,moje su krepale-navodno trbusna vodenica,a ranice ,hmm ja to nisam imao..isto sam citao da ako ih pere ich se grebu od lisce i sljunak..pa moza ranice odatle ili vec pucaju po savovima

ja bi mako napuhane van-meni su sve porikavale jedna za drugom

Offline thomas

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Bolesni nigrosi
« Odgovori #3 u: Siječanj 18, 2006, 11:19:00 prijepodne »

kako izgledaju?

jesu kao moji na slikama u rubrici morska akvaristika-bolesti.

malo sam profulao pa sam pogrijesio :)
Tomas