Lipanj 03, 2025, 13:23:29 poslijepodneNajnoviji Član: Osman123

Autor Tema: Pitanje :)  (Posjeta: 2042 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krpic

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pitanje :)
« u: Studeni 01, 2012, 13:54:55 poslijepodne »
Bok,
jučer sam kupio akvarij(60x30.x40) i mehanički filter za svoju Mosusnu kornjacu(beba) ali mislim da sam pogriješio sa filterom jer iako radi na minimumu stvara prejak izlazni mlaz za kornjacu pa ona jadna nemože plivati kak spada...zanima me jel moguće nekako smanjiti pritisak putem možda nekakvog crijeva?  Filter je Astro1000f/1000l/h. :)

Offline Kruno

• Punopravni član
Odg: Pitanje :)
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2012, 16:17:26 poslijepodne »
Pozdrav,

mošusne kornjače koje se kupe u PetShopu obično nisu veće od kovanice 5KN,znači slabe su(nemaju mase),pa ih često zna pomesti izlazna voda iz filtera.
Znači filter si stavio na minimalan protok,jel?

Izlaznu cijev filtera probaj usmjeriti u staklo,tako da voda udara u stjenku akvarija,pa će kornjači olakšati plivanje...Kasnije kada kornjača malo više naraste neće biti problema.

Offline krpic

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Studeni 01, 2012, 17:44:00 poslijepodne »
Eh, kak se nisam toga sjetio :-[  Thx na savjetu  :)

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Studeni 01, 2012, 17:57:02 poslijepodne »
Bok,
jučer sam kupio akvarij(60x30.x40) i mehanički filter za svoju Mosusnu kornjacu(beba) ali mislim da sam pogriješio sa filterom jer iako radi na minimumu stvara prejak izlazni mlaz za kornjacu pa ona jadna nemože plivati kak spada...zanima me jel moguće nekako smanjiti pritisak putem možda nekakvog crijeva?  Filter je Astro1000f/1000l/h. :)

Pozdrav i dobro dosao na forum!

Filter od 1000 L/h je prejak za malu kornjacu, ali ako nista drugo barem ima vece komore za filter medije pa ce ti filtracija u svakom slucaju biti bolja.

Osim usmjeriti mlaz na staklo drugo rjesenje je sloziti spray-bar. Dakle, na sam izlaz filtera spojis jednu duzu cijev koja po sebi ima rupice kroz koje izlazi voda, a cijev je na drugom kraju zacepljena. Ovo je primjer unutarnjeg filtera s originalnim spray barom: LINK, ali vrlo lagano si ga sam mozes napraviti. Sto je spray bar duzi i sto vise rupica ima to ce ti mlazovi vode koji izlaze kroz njih biti blazi.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline krpic

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 01, 2012, 19:14:22 poslijepodne »
Dobra ideja, budem probao vrtno crijevo probusiti na više mjesta pa prištekati na filter....javim ak će uspjeti i btw. zahvaljujem na brzim odgovorima :)

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 01, 2012, 21:11:59 poslijepodne »
Dobra ideja, budem probao vrtno crijevo probusiti na više mjesta pa prištekati na filter....javim ak će uspjeti i btw. zahvaljujem na brzim odgovorima :)

Bojim se da će ti vrtno crijevo legnuti(jer je elastično,tj.gumeno)...
Imaš dosta primjera DIY spraybar-a,evo mog najdražeg -
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2012, 21:49:51 poslijepodne od Kruno »