... ili ih pronaći nakon što si ih već otpisao?
Pogubio osobnu i iskaznicu od knjižnice (vjerovatno) kad sam išao od doma u gradsku knjižnicu. Isprepipao i ispretražio sve, vratio se natrag točno istim putem ne bi li što vidio ali noću se baš i ne vidi puno a i nije pretjerano zdravo voziti se biciklom u suprotnom smjeru iako sam imao svjetla. To je bilo u petak, pričekao do četvrtka i onda počeo raditi na novim dokumentima. Za osobnu treba prvo platiti 70KN takse, pa napisati izjavu da sam izgubio staru(uz obligatno višesatno čekanje u redu) pa dati još 35KN za oglas u NN, pa dati potvrdu i još 50KN i dvije slike i napisati zahtjev(to me još čeka) pa čekati do mjesec dana. U knjižnici treba samo dati 20KN i čekati mjesec dana. U nedelju idem opet istim putem u grad i vidim nešto se plavi u travi na križanju kod velesajma/hipodroma, pogledam bolje i to je moja iskaznica knjižnice! Dobro sam pregledao sve uzduž i popreko i okolo ali od osobne ništa. Još dok sam bio u gradu stari me zove da su zvali iz PU Remetinec da su mi našli osobnu i da dođem po nju. Odjurio odmah tamo, na porti zgodna policajka. Nešto zapisuje u knjigu, izvadi iz ladice moju osobnu i već sam je skoro uzeo kad se nečega sjetila, nešto promrljala kao " a da li je ... Sačekajte malo". Već oguglao na čekanje pa ajde da odčekam i to. I čekam i čekam, nakon nekog vremena dođe stariji policajac vjerovatno vođa smjene.
- Vi ste taj i taj?- Aha.
- Prijavili ste gubitak osobne?- Jesam.
- Žao mi je ne možemo vam je dati.?????
- Vaša osobna je proglašena nevažečom(ima pravo dali su mi takvo rješenje u MUPu). Doma vas je zvao neki mladi policajac koji još ne zna sve što bi trebao. Žao mi je što ste došli uzalud ispričavam se.- Ali oglas koji sam dao u Narodne Novine treba izaći tek u srijedu a danas je nedelja. Zar se ne može to rješenje povući isto kao što ste povukli osobnu zar nije tako jednostavnije?
- To nije moguće osobna ostaje kod nas. Još jednom se ispričavam.
U ponedeljak odmah zvao u svoju knižnicu da povučem zahtjev za novom iskaznicom ali prekasno je zahtjev je već poslan u gradsku a u gradskoj mi kažu da je prekasno jer je već "poslano" (negdje) iako se čeka mjesec dana ne može se stornirati.
Pouka: nemojte gubiti dokumente i još važnije nemojte gubiti živce