Srpanj 18, 2025, 21:59:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Je li gore izgubit dokumente...  (Posjeta: 872 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Je li gore izgubit dokumente...
« u: Listopad 09, 2012, 21:27:04 poslijepodne »
... ili ih pronaći nakon što si ih već otpisao?
Pogubio osobnu i iskaznicu od knjižnice (vjerovatno) kad sam išao od doma u gradsku knjižnicu. Isprepipao i ispretražio sve, vratio se natrag točno istim putem ne bi li što vidio ali noću se baš i ne vidi puno a i nije pretjerano zdravo voziti se biciklom u suprotnom smjeru iako sam imao svjetla. To je bilo u petak, pričekao do četvrtka i onda počeo raditi na novim dokumentima. Za osobnu treba prvo platiti 70KN takse, pa napisati izjavu da sam izgubio staru(uz obligatno višesatno čekanje u redu) pa dati još 35KN za oglas u NN, pa dati potvrdu i još 50KN i dvije slike i napisati zahtjev(to me još čeka) pa čekati do mjesec dana. U knjižnici treba samo dati 20KN i čekati mjesec dana. U nedelju idem opet istim putem u grad i vidim nešto se plavi u travi na križanju kod velesajma/hipodroma, pogledam bolje i to je moja iskaznica knjižnice! Dobro sam pregledao sve uzduž i popreko i okolo ali od osobne ništa. Još dok sam bio u gradu stari me zove da su zvali iz PU Remetinec da su mi našli osobnu i da dođem po nju. Odjurio odmah tamo, na porti zgodna policajka. Nešto zapisuje u knjigu, izvadi iz ladice moju osobnu i već sam je skoro uzeo kad se nečega sjetila, nešto promrljala kao " a da li je ... Sačekajte malo". Već oguglao na čekanje pa ajde da odčekam i to. I čekam i čekam, nakon nekog vremena dođe stariji policajac vjerovatno vođa smjene.
- Vi ste taj i taj?
- Aha.
- Prijavili ste gubitak osobne?
- Jesam.
- Žao mi je ne možemo vam je dati.
?????
- Vaša osobna je proglašena nevažečom(ima pravo dali su mi takvo rješenje u MUPu). Doma vas je zvao neki mladi policajac koji još ne zna sve što bi trebao. Žao mi je što ste došli uzalud ispričavam se.
- Ali oglas koji sam dao u Narodne Novine treba izaći tek u srijedu a danas je nedelja. Zar se ne može to rješenje povući isto kao što ste povukli osobnu zar nije tako jednostavnije?
- To nije moguće osobna ostaje kod nas. Još jednom se ispričavam. 
  :a050: :-X
U ponedeljak odmah zvao u svoju knižnicu da povučem zahtjev za novom iskaznicom ali prekasno je zahtjev je već poslan u gradsku a u gradskoj mi kažu da je prekasno jer je već "poslano" (negdje) iako se čeka mjesec dana ne može se stornirati.

Pouka: nemojte gubiti dokumente i još važnije nemojte gubiti živce

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Je li gore izgubit dokumente...
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2012, 08:18:43 prijepodne »
ili...
kad izgubite osobnu i iskaznicu iz knjiznice nemojte prijavljivati gubitak...ovo je dokaz da cete ih naci  ;) :D

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #2 u: Listopad 14, 2012, 12:28:21 poslijepodne »
....pa se cudite kad za koji mjesec pocnu dolaziti ovrhe zbog neplacenih pretplata kod mobilnih operatera ili zbog neplacanja rata kredita kod lihvara ili kad vas na slovenskoj granico uhite mer ste pokusali uci u EU iako ste nedavno protjerani....

Sve su to moguci scenariji koji se uredno dogadaju pa u slucaju gubitka dokumenata odmah trk u policiju.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #3 u: Listopad 14, 2012, 12:41:25 poslijepodne »
Bas sam u procesu prijavljivanja i cekanja novih dokumenata, jedno tjedan dana mi je trebalo da se udostojim otici na MUP, valjda nece biti ovoga o cemu Andrej prica, jel tko imao takvih neugodnih iskustava?
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 14, 2012, 12:59:57 poslijepodne »
Kada su mi prosle godine pocistili aute (parkirani u zatvorenom dvoristu u slijepoj ulicici s par kuca) uredno smo u isto jutro odjurili na policiju gdje su zaprimili prijavu i registrirali kradu ali su nam dali tjedan dana fore prije izdavanja potvrde u slucaju da ih netko pronade - na taj smo nacin "papirnato" zasticeni jer se u potvrdi izdanoj kasnije kao datum registrirao sam dan krade.

Najvise je problema bilo s mobilnim operaterima gdje se nitko previse nije zagledavao u slike pa ako je lopina imalo slicna uredno je otvorio pretplate i pokupio aparate, a zrtvi ostaju racuni i mutna fotokopija osobne s necitljivim potpisom. U teoriji si zasticen samom prijavom, dok se to u praksi zna zakomplicirati.

Veci je problem prelazak granice posto s osobnom bez problema mozemo putovati pa ako se potrefi da je netko pod tvojim imenom napravio sranje onda se prica zna gadno zakomplicirati - svojevremeno je u JL isao serijal njihovog sportskog novinara koji je umjesto na utakmici u Becu zavrsio u pritvoru u Grazu gdje je tjedan dana cekao protjerivanje jer je netko s njegovom izgubljenom putovnicom napravio sranje.

Doduse i tu se prica promijenila na bolje posto sada takvi nesretnici zaglave vec na Bregani pa se lakse sporazumjeti sa Slovencima umjesto Austrijancima, ali kad jednom udes u njihove evidencije tesko ces to ikada oprati.

Uglavnom gubitak dokumenata nije benigna zafrkancija i tih par stotina kuna troska je jos mizeran problem u odnosu na sto se moze dogoditi.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #5 u: Listopad 15, 2012, 09:43:58 prijepodne »
Je, zato sam ja i prijavio umjesto da cekam jos koji dan ne bi li kojim cudom ipak pronasao. Gledajući po MUP webu tamo je i neka kletva i prijetnja kaznama i globama ako se ne prijavi gubitak osobne ODMAH samo što ne piše što to točno znači pa sam napravio kompromis - prijavio sam nakon 6 dana a u prijavi napisao da mislim da sam izgubio u petak ali sam to ustanovio tek slijedeću srijedu. Ako se prijavi gubitak u PU nema nikakve potvrdice koja ti daje tjedan dana roka osobna je proglašena nevažečom odmah.   

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 15, 2012, 12:32:35 poslijepodne »
Tocno, mi smo prvo prijavili kradu pa smo na osnovi zapisnika dobili tih tjedan dana tj. nisu nam ga odmah dali nego tek kad smo dosli naknadno i izjavili da dokumenti nisu pronadeni nakon cega je napisan zapisnik s danom prijave krade.