Srpanj 24, 2025, 01:59:18 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Šoping u Austriji i Sloveniji  (Posjeta: 1364 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Šoping u Austriji i Sloveniji
« u: Siječanj 08, 2006, 02:29:00 prijepodne »

Eto da se i ja konačno pohvalim da sam vidio taj famozni Vogel i Muser

Pa eto i raport. Iskoristio sam neradni dan u Hrvatskoj-petak i skočio sa ljepšom polovicom prvo u Maribor na Pohorje, naravno skijatiBio je plan da u petak skijamo i prespavamo u Mariboru a onda u subotu onak laganini u Austriju čisto za moju dušu a draga nije imala niš protivRačunali smo da ćemo lako naći sobu u Mariboru ali malo je falilo da prespavamo u autu.. valjda zbog te zlatne lisice je bilo sve zauzeto. Ipak, našli smo neku jeftinu a solidno opremljenu sobu (čak sa televizorom) i pošteno se nakon prvog ovogodišnjeg skijanja naspavali. E da, da ne zaboravim; ja sam ipak(nije mi dao vrag mira) poslije skijanja stigao obići dva dućana u Mariboru - Tukano i Zootic u Mercatoru. Tukano tako-tako nešto bilja i ribica a opreme malo. Zooticpakima puno bolju ponudu i to svega te me je kao i u LJubljani nedavno, oduševio. Nije velik ali kažem sve se nađe..i jeftinije nego u Zagrebu. Snimio sam par biljaka i računao da ću ih uzeti po povratku ako ih nebude imao Vogel

I konačno došla je ta subotaPrva stanica Muser. Veliko, ko da uđeš u salon namještajaJasno u takvom prostoru ima stvarno svega.. ali.. moram priznati da me razočarao. Prije svega zbog ponude biljaka, očekivao sam više. Tamo se biljke ne prodaju onako sve zajedno u par akvarija nego je svaka biljka u drugom akvariju sa ribamai nisu imali bogatu ponudu a ni stanje biljaka nije reprezentativno. Riba ima dosta ali nije bilo L brojeva koje sam pikirao tako da u Museru nisam ostavio ni EurPripremao sam se za Vogel

Vogel je začudo bilo vrlo lako pronaći iako su me ovdje na forumu isprepadaliA unutra čudo, nema što nema..Prvih deset koraka su trajala cijelu vječnostNeznaš di da gledaš prvo. Pa ja onako pedantno pravnički policu po policu. Nakon jedno dva sata nakupovao sam se sušenih tubifeksa i tableta za dno po bagatelnim cijenama 500mlza 7,95 Eura, smrznutih crva, larva i tubifeksa 100g od 1,99 do 2,50 Eura. Kupio sam i dosta biljaka koje sam planirao a koje su uzgred rečeno, dosta rijetke u Zagrebu i to spororastućeMicrosorum pteropus windelov, Microsorum narrow, Microsorum pteropus obični teHygrophilu polispermu (zelena) itd. Cijene neznam jer mi nisu bile bitneMoram priznati da iako je ponuda bilja bila dobra čini mi se da sam ipak fulao dan..u par akvarija je falilo dosta biljaka. Valjda čekaju novu pošiljku. Ali i sa ovim sam bio zadovoljan. Kupio sam još i digitalnu hranilicu od Eheima za 35 Eura, kompletan sistem za uzgoj Artemije-ne sjećam se cijene. Imaju veliki izbor akvarija svih dimenzija, morske jako puno a vidio sam i opremu za istu-čini mi se oni sistemi sa sumpom ili tak nešto.. Slatkovodnih riba ko u priči..ja sam pikirao crvene neonke ali su bile u karanteni

Ali to nije sve.. Na povratku smo svratili u šoping centar Seiersberg (na cesti prema Grazu) te sam tamo u Cats-Petsu kupio jedno jato od 12 crvenih neonki za ukupno 7,88 Eura!i punu košaricu zdrave lilaeopsis novae-zelandie,Lobeliu cardinaliste Eusteralis Stellatu. Dakle ni slučajno nemojte svoj posjet Austriji završiti u Vogelu..Tko voli biljke neka svrati i u Seierseberg jer će sigurno imati što vidjeti

Na kraju sam opet posjetio onaj Zootic u Mariboru s

Offline XoFoX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
    • Zminj24 web site
« Odgovori #1 u: Siječanj 08, 2006, 14:18:00 poslijepodne »

Morat ću i ja napravit jedan šopnig u Austriji...

Kakav je taj sistem za uzgoj artemija?
Žminj/Istra/Hrvatska

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 08, 2006, 15:37:00 poslijepodne »

To ti je od Hobya Artemia Incubator Set a sastoji se od rearing tanka, incubatora, plastične cijevi za zračnu pumpu, filtera-sito za vađenje artemije, bočica sa artemijom i sol, te liqui hrana za artemiju. Praktično je jer sve imaš na jednom mjestu

DIY je sigurno jeftinije ali meni se nije dalo gubiti vrijeme..

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #3 u: Siječanj 08, 2006, 17:20:00 poslijepodne »
križ...
moram napravit neki intervju sa nekoliko akvarističkih žena/cura..mislim da bi se svašta čulo

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2006, 18:38:00 poslijepodne »

Citat: Vedran
križ...moram napravit neki intervju sa nekoliko akvarističkih žena/cura..mislim da bi se svašta čulo

Jel ti vrag neda mira!!!!

Offline Bravo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 08, 2006, 19:03:00 poslijepodne »
Citat: Renta

To ti je od Hobya Artemia Incubator Set a sastoji se od rearing tanka, incubatora, plastične cijevi za zračnu pumpu, filtera-sito za vađenje artemije, bočica sa artemijom i sol, te liqui hrana za artemiju. Praktično je jer sve imaš na jednom mjestu

Imaš kakvu sliku?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #6 u: Siječanj 08, 2006, 20:22:00 poslijepodne »

[/QUOTE]

Jel ti vrag neda mira!!!![/QUOTE]

NIKAD!!! to je moj križ

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 08, 2006, 21:43:00 poslijepodne »
Citat: Boris
Citat: Renta

Imaš kakvu sliku?

Boris, evo ti link sa podacima i slikom

[url]http://www.zooprofi.de/product_info.php?products_id=1258& ;src=yat[/url]