Srpanj 27, 2025, 17:42:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pajčolanke/Zlatne "otvaraju" usta brže nego inače  (Posjeta: 1157 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Akviziter

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Lokacija: Hrvatska, Zagreb <-> Njemačka, Stuttgart (aq. u Njemačkoj)
Pajčolanke/Zlatne "otvaraju" usta brže nego inače
« u: Rujan 12, 2012, 17:59:19 poslijepodne »
Pozdrav,

Cura mi je nabavila CO2 difuzor te je to najnoviji novitet unutar akvarija. Pušta 40 mjehurića C02 unutar 240L. Od kada smo nabavili difuzor, i postavili ga unutra, vrijednost C02 se povećala pošto se sada puno bolje "topi" unutar vode. Ribe nisu na površini vode, te niti jedna riba "nije pod stresom" (ne vidim niti jedan znak, pa niti krvave peraje). Ne znam koji test koristi (vjerojatno JBL - tekućina unutar plastike koja je ispod površine vode), ali je trenutačno na svijetlo-zelenoj boji što je kao "OK" za životinjice unutar vode.

Misgurnusi "dišu" normalno.

Tko ima iskustva s ribama? Da li je voda sada "kiselija", pa se, zlatne, trebaju naviknuti na promjenjene vrijednosti vode ili ja samo fantaziram?

Ima li netko iskustva s ovim stvarima : D? Ja sam, kao uvijek, paranoičan pa eto - moram pitati prije nego se dogodi veće sr*!

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Pajčolanke/Zlatne "otvaraju" usta brže nego inače
« Odgovori #1 u: Rujan 12, 2012, 18:17:32 poslijepodne »
zlatnima je izuzetno bitno da je sto vise kisika u vodi, to znas. Aeracija i co2 zajedno i nemaju pretjeranog smisla, i to znas.

Ako je rasvjeta ok, bilje ce trositi taj co2, dakle, nebi trebao dovesti sistem u neki debalans, pa da ti ribe trpe posljedice toga. Ali, i co2 moze biti previse, sve ovisi koje svjetlo, koje biljke. Ali i koji co2, diy, boca ili nesto trece?

Moje misljenje, biljkama koje mogu uspjevati u akvariju sa zlatnima ionako co2 nije neophodan, i ja ga uopce nebi niti trpao.

Offline Akviziter

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Lokacija: Hrvatska, Zagreb <-> Njemačka, Stuttgart (aq. u Njemačkoj)
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2012, 18:28:36 poslijepodne »
Ahm,

Najveći neprijatelj našim biljkama nisu zlatne već alge.

Pročitao sam dosta toga o "biljkama i zlatnim" na ovom forumu, ali se isto ne prenosi na naše ribe.

Unutra ima svega i svačega, no samo joj nisam dao da postavi "zeleni pod" jer zlatne ipak vole "mučkati" pijesak.

Aeraciju nemamo jer bi to ubilo biljke.

Od biljaka:
Echinodorus bleheri
Ludwigia repens
Ludwigia glandiosa
Micranthemum umbrosum
Bacopa monnieri
Hygrophila polyserma
Micranthemum micranthemoides
Bacopa caroliniana
Cryptocoryne wendtii
Lilaeopsis nov. zeland.
Althernanthera rosaefolia

Isto tako, sigurno je postavila i neke druge za koje sada ne znam ime.

Npr. ljudi su rekli da stavimo Valisneriu, a valisneria nije uspijela jer su tu biljku naše zlatne ubile. Toliko su je izjele da to više nije imalo smisla, pa je sada u drugom akvariju.

Rasvjeta je od juwel-a (što se dobije s akvarijem).

DIY u 240L nismo htijeli raditi. Čak štoviše, odbacili smo tu varijantu i za manje akvarije gdje imamo ribe pošto je nestabilno.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Rujan 12, 2012, 18:43:17 poslijepodne »
naravno ne treba generalizirati, medjutim kako ribe rastu, sve vise raste i popis biljaka koje ce rado unistiti.