Pa ja bih samo dodao u vezi Ciklid mix ovo,kad sam se ja počeo baviti sa ciklidima,ja sam u to vreme napisao neki post baš u vezi tog problema i nekako napisao,da je u SLO najrasprostranija vrsta ciklida :Afrički ciklid mix i to je bilo baš tragički.Medjutim po pisanju postova na tu temu u SLO sajtu,neki su tad akvaristi hodili u radnju sa knjigom i pregovarali se sa prodavačima oko imena ciklida.I nekako su uspjeli,jer se sad več vidi,barem u nekim radnjama,kako imaju napisano pravilno ime ciklida.Medjutim problem kod trgovca jeste taj,jer oni naruće ciklide iz nekih jeftinih vira i naravno kupuju takozvani cichlid mix jer je jeftiniji,pa šta dobe dobe.,naravno da kod nekih renomiranih grosista to se ne dešava.
Ja sam bio prosto zapanjen,kad sam ušao u akva radnju u Celovcu,bio mi je to prva posjeta,kako je tamo bilo sve lepo napisano,nije bilo drugih ciklida,ko onih ,što su bili i napisani,dakle stvarno lepo i fino.
A opet se našao neki ciklidaš,koji se pohvalio,da je kupio Malawi zebre,i nakon par nedelja pita,kako mi pišemo da su malawi zebre ustonoše,kad su njegovi pustili ikre,naracno pod imeno Zebre on je kupio C.nigrofasciatuse.
I takvih slučajeva ima još puno,pa jeste najbolji savet,da se čovek naoruža znanjem i ode u dućan,ipak u znanju akvarista jeste "spas" i nekako rešenje takvih stvari,no kako sve stvari i ta če se polako promeniti naravno na bolje.