Kolovoz 16, 2025, 05:33:34 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: prošlo je deset dana  (Posjeta: 1178 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline makai

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
prošlo je deset dana
« u: Prosinac 28, 2005, 10:42:00 prijepodne »
prođeeto već deset dana bez ijednog zanimljivog članka o ciklidima pogotovo onim afričkim radi kojih sam se i registrirao ovdje i ovo mjesto smatram svojim svojim matičnim siteom iako ih je sličnih koji se bave akvaristikom već jako puno. stoga iako su praznici održite ovo mjesto zanimljivim da nemoramo odlaziti pod moram na druge forume i stavite tu i tamo koju zanimljivu novu temu pa makar bila ona i objavljena na drugim forumima. unaprijed zadovoljan i zahvalan vaš makai!!!
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
prošlo je deset dana
« Odgovori #1 u: Prosinac 28, 2005, 11:01:00 prijepodne »
mene je moje ciklo ludilo jučer natjeralo u zg u 18:30, i vožnju natrag od 3 sata

Offline korni

• Punopravni član
prošlo je deset dana
« Odgovori #2 u: Prosinac 28, 2005, 12:27:00 poslijepodne »

Citat: Jurupari
mene je moje ciklo ludilo jučer natjeralo u zg u 18:30, i vožnju natrag od 3 sata

Neka, neka.. ,zato je moj akvarij dobio nove stanovnike: preslatke male salvinie i brasiliensise.

Ta ciklidomanija je prava zaraza...

Ljudiizbjegnite ako mozete Juruparija, jer ce vamsve akvarije pretvoriti u ciklidne ,!

Pozdrav!

Zagreb

Offline makai

• Punopravni član
prošlo je deset dana
« Odgovori #3 u: Prosinac 28, 2005, 21:09:00 poslijepodne »

evo i mene - lovim ja tako malawce po zagrebu i naletim u pet shopu u drvinju na natpis koji me razveselio: sunčani "peacok"ciklid cijena 150 kuna i raspametim se od sreće ali za kratko. unutra barem jedno 4 vrsta riba od amerikanaca do mbuna, 2-3ribe možda to što piše i jedan šareni koji mi je naročito zapeo za oko(farba se na plavo s crnim flekama sa strane sliči na nekog od halpochrominisa?i njemu slična ženka)) i kažem prodavaču ja bi to kupio. Niti oni znaju što imaju u bazenu niti kako bi to naplatili te su mi na kraju odbili prodati ribu jer neznaju što je to niti od kuda im niti koliko košta( to mi dođe kao da ja odem kod svog susjeda pere pa se pogađamo i ne nađemo oko cijene). kad već živimo u zemlji ciklid mix tankova(čast izuzecima znati će koji su) pa u njima biraj za male novce ali 150 kn za ribu koju niti znaš što je niti od kuda je je u najmanju ruku pokvareno.

p.s. ako netko zna što se nalazi u tom tanku u drvinju(ako ga nisu rasformirali) neka se javi.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
prošlo je deset dana
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2005, 21:12:00 poslijepodne »
loše...
da, to s imenima i nomeklaturom zbilja zna izludit čovjeka ponekad.. moraš ići u nabavku s knjigom, koja ti u biti ne pomaže puno jer znaš da mali ciklid uglavnom nije jednak kao velik ciklid ,a kad su izmješani...jao..

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
prošlo je deset dana
« Odgovori #5 u: Prosinac 28, 2005, 22:33:00 poslijepodne »

ja isto poludim na ciklid mixeve

Moji dani se trenutno vrte oko toga da čekam da se otopi snjeg da idem na sljeme po kamenje za novi tank :)

Offline makai

• Punopravni član
prošlo je deset dana
« Odgovori #6 u: Prosinac 28, 2005, 23:08:00 poslijepodne »
problem je u tome što na akvariju nepiše ciklid mix nego sunčani ciklid i što je svaka riba iz tog bazena po 150 kuna pa koje god vrste bila. znači nepoznati mužjak i ženka 300 kn!!! nemoram valjda ja s knjigom ići po dućanima (iako idem) i prepoznavati robu. ako idem kupiti auto u veći autocentar recimo citroen c5pa neće me valjda trgovac uvjeravati ako ga nema da je ista stvar ako kupim yuga i isto ga platim. ne vidim zašto bi sa ribama bilo drugačije. pošalješ narudžbenicu za neku robu. platiš je, dobiješ robu- primiš je napraviš kalkulaciju robu stavi u prodaju istakneš na svaki primjerak cijenu i deklaraciju o proizvodu(deklaracija-to je ono otkud je roba, kako se zove i tko ju je proizveo a po zakonu bi trebala biti na svakom proizvodu) ili je to kod nas još uvijek naučna fantastika?

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
prošlo je deset dana
« Odgovori #7 u: Prosinac 29, 2005, 09:18:00 prijepodne »
ljudi ne gubiti živce europa je blizu
samo preko grane i šta piše 99% se to kupuje. samo mo i slo imamo
ciklid mix! bit će bolje vrijeme za nas a do onda napravite šta i ja
- - put putuje, put daleki....

Offline makai

• Punopravni član
prošlo je deset dana
« Odgovori #8 u: Prosinac 29, 2005, 10:09:00 prijepodne »
ako netko tu i tamo ne izgubi živce stanje se nikad neće promjeniti. ja volim kupovati ovdje i novce ostavljati svojoj državi aciklid turizam u okolne državemi je nužno zlo. a kako meni niti jedan od tih dućana nije eventualni sponzor mogu oćepiti po njima dok sam u pravu koliko god hoću a jedina satisfakcija će mi biti ako se stanje popravi. a do tada će bezeni tipa ciklid mix puniti (stavi unutra što god ko donese) džepove spretnim i zasad sretnim vlasnicima zoo shopova. napominjem broj postova ne odražava moje "skromno" znanje o akvaristici a tzv trgovci po nekim dućanima uvreda su za pamet i zdrav razum normalnog čovjeka (ponovo napominjem čast izuzecima od samobora do kvatrića sami će se prepoznati). Duboko povrijeđen kupac!

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
prošlo je deset dana
« Odgovori #9 u: Prosinac 29, 2005, 10:34:00 prijepodne »
ciklidi i jesu slatki zato jer se čovjek namuči oko njih od nabavke pa na dalje!
Edited by: Jurupari

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
prošlo je deset dana
« Odgovori #10 u: Prosinac 29, 2005, 17:38:00 poslijepodne »

Ja bio danas u Pet Centru u heinzelovoj i vidio veliki tank sa malawcima, reko mi je frajer isto da nije na prodaju jer su to dobili iz mekdonaldsa. Nema peacock-a, samo grashkei mrcine, par electric yellow-a, par zebri i puno saulosi ženki koje sam ja mislio odma kupit, predivne su, čisto žute, damn.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
prošlo je deset dana
« Odgovori #11 u: Prosinac 30, 2005, 00:00:00 prijepodne »

Pa ja bih samo dodao u vezi Ciklid mix ovo,kad sam se ja počeo baviti sa ciklidima,ja sam u to vreme napisao neki post baš u vezi tog problema i nekako napisao,da je u SLO najrasprostranija vrsta ciklida :Afrički ciklid mix i to je bilo baš tragički.Medjutim po pisanju postova na tu temu u SLO sajtu,neki su tad akvaristi hodili u radnju sa knjigom i pregovarali se sa prodavačima oko imena ciklida.I nekako su uspjeli,jer se sad več vidi,barem u nekim radnjama,kako imaju napisano pravilno ime ciklida.Medjutim problem kod trgovca jeste taj,jer oni naruće ciklide iz nekih jeftinih vira i naravno kupuju takozvani cichlid mix jer je jeftiniji,pa šta dobe dobe.,naravno da kod nekih renomiranih grosista to se ne dešava.

Ja sam bio prosto zapanjen,kad sam ušao u akva radnju u Celovcu,bio mi je to prva posjeta,kako je tamo bilo sve lepo napisano,nije bilo drugih ciklida,ko onih ,što su bili i napisani,dakle stvarno lepo i fino.

A opet se našao neki ciklidaš,koji se pohvalio,da je kupio Malawi zebre,i nakon par nedelja pita,kako mi pišemo da su malawi zebre ustonoše,kad su njegovi pustili ikre,naracno pod imeno Zebre on je kupio C.nigrofasciatuse.

I takvih slučajeva ima još puno,pa jeste najbolji savet,da se čovek naoruža znanjem i ode u dućan,ipak u znanju akvarista jeste "spas" i nekako rešenje takvih stvari,no kako sve stvari i ta če se polako promeniti naravno na bolje.