Svibanj 09, 2025, 18:17:48 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Izrada akvarijuma 150x53x50 pomoc!  (Posjeta: 1525 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline e72x

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Mostar
Izrada akvarijuma 150x53x50 pomoc!
« u: Kolovoz 20, 2012, 16:06:43 poslijepodne »
Postovani forumasi,

Htio bih da napravim akvarijum dimenzija 150x53x50 s obzirom da mi prostor to dozvoljava pa molim za pomoc.
Ideja je da to bude biljni akvarij sa diskusima!.
Evo za pocetak me zanima sami odabir stakla koji je dostupan kod nas da se kupi kao i obruseno staklo ili ne? Kao i ostali setup filteri, grijaci, rasvjeta,biljke, Co2 i ostalo?

Toliko za pocetak!

Gordan - Mostar

Offline e72x

• Novi član
  • *
Odg: Izrada akvarijuma 150x53x50 pomoc!
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2012, 16:12:36 poslijepodne »
Pozdrav,
Idem da vidim sta od stakla ovde moze da se kupi ako bi nasao Ultra Clear White Glass za prednju i bocne strane bilo bi super  :) Planirao sam 8 ili 10mm staklo a svakako bih radio uzduzna ojacanja i mostove koje bi povezivale prednju i zadnju stranu.
Svaki korak kako budem radio cu slikati i postavljati na forum da uzivamo svi nadam se u ovom predivnom hobiju,

Offline e72x

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Kolovoz 20, 2012, 16:17:41 poslijepodne »
Danas bio u jednoj radnji i cijena stakla od 10mm (brušenog)  bi me došla oko 125Eur a jedan staklar mi je preporucio kaljeno staklo kaže nije sada tako velika razlika u cijeni pa molim Vaše cijenjeno mišljenje?

Takodjer, me zanima rasvjeta najbolje koje lampe da trazim ( mislim ici na 4 x 80W) ako bih našao u kombinaciji sa doziranjem po želji !! koje bilje, filteri, Co2 itd..

Pozdrav!

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #3 u: Kolovoz 20, 2012, 16:38:39 poslijepodne »
10 mm sa pojacanjima i to je to.Filter unutrasnji prelivni sa tri pregrade 10%volumena akvarija bi uredno filtrirao,svitlo po zelji...ali prvo ti napravi akvarij...Pozdrav
Totalna Steta

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #4 u: Kolovoz 20, 2012, 16:52:28 poslijepodne »
Diskusi i biljni akvarij su 2 nauke. Imam veliki biljni akvarij ali se ne bih usudio staviti diskuse unutra. Razmisli malo i stekni neko iskustvo s nekim drugim "lakšim" ribama.
Sretno!

Offline e72x

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Kolovoz 20, 2012, 22:15:54 poslijepodne »
Hvala na info u svakom slucaju!

Teoretski sam mnogo citao o diskusima sta im godi a sta ne kao i o bilju kojem godi temp. od oko 30 stupnjeva sta nadalje iziskuje vise svjetla a i vise Co2 a nasuprot tome kosi se jer diskusi bas i ne vole pretjerano jako svjetlo itd.itd. Ali u principu na moju srecu imao sam priliku vidjeti desetak divnih biljnih akvarija sa diskusima i rekao sam kad jednoga dana steknem uvjete za malo veci aq. da cu ih imati, a svaki pocetak je tezak pa i ovaj...

Pozdrav veliki!