Lipanj 07, 2025, 23:51:57 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Uginula tarantula :(  (Posjeta: 2462 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pile

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Uginula tarantula :(
« u: Lipanj 12, 2012, 09:53:34 prijepodne »
Nakon 2 godine što je živjela "sretno" u svom terariju iz neobjašnjivog razloga je uginula. Ujutro je bilo sve uredu, popodne je imala puknut abdomen i curila je žuta tekućina. Tražio sam po netu koji bi razlog mogao biti tome, ali nisam našao. Jedino na što sam naišao je da sam ju mogao spasiti sa super atackom, samo mi to nije baš previše jasno, da sam joj mogao  zalijepiti puknuće, ali nebitno, za mog Bobija je već bilo kasno. Čisto me zanima, koji razlog može biti. Čuo sam priče da crvi mogu napasti pauka, što mi je nevjerovatno, jer pretpostavljam da mu jedan crv ne može ništa. Meni jedini objašnjivi razlog je da se popeo po stijenci terarija i pao.
Nabavili smo g ajako malog, imao je mjesec dana. U više navrata se presvukao i narasao već dosta. Nažalost nema ga više  :'(

Offline mata biolog

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
Odg: Uginula tarantula :(
« Odgovori #1 u: Lipanj 12, 2012, 10:01:13 prijepodne »
moguće da je pao s veće visine na nešta oštro možda, i tako je došlo do puknuća abdomena.
nisi napisao, koju si to vrstu tarantule imo?!

Offline Pile

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 12, 2012, 10:09:37 prijepodne »
Pharayabana, nadam se da sam dobro napisao  :). U terariju je na podu bio humus, bez ikakvih tvrdih i ostrih komada, a samo u jednom kantunu terarija je bio komad kore drva i jedan kamen. Ako je pao baš na taj kamen, onda fakat siroti nije imao sreće.

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #3 u: Lipanj 12, 2012, 10:23:07 prijepodne »
Lasiodora parahybana  :up:

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #4 u: Lipanj 12, 2012, 10:36:28 prijepodne »
Moguće da je pao al zato ubuduće stavi mu dosta treseta na pod. Moje terestijalne vrste u terariju visine 30 cm imaju 15 cm treseta, neke manje grane i nikakvo kamenje (to mi uopće ne treba).
Dalje moguće ja i da si ga previše šopao hranom pa mu je guzica rasla i rasla i kak je hodao i vukao tu tešku guzicu tako ju je skroz ogulio i došlo do rane i istjecanja. Neke slične ozljede se mogu na vrijeme srediti s malo brašna i vode, ljepila...

I najvažnije zašto ga hraniš crvima i ostavljaš hranu u terariju ako ne pojede ? 
Crvi su najlošija hrana za tarantule koje možeš naći (žohari su najbolja/najkvalitetnija) i kad hraniš tarantule ako tarantula ne pojede/uhvati u roku 5-10 min vjerojatno niti neće i izvadiš ga van.

Inače žao mi je što se to dogodilo, samo pazi u budućnosti
:devil-smiley-029:

Offline Manc12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #5 u: Lipanj 12, 2012, 12:19:36 poslijepodne »
Pharayabana, nadam se da sam dobro napisao  :). U terariju je na podu bio humus, bez ikakvih tvrdih i ostrih komada, a samo u jednom kantunu terarija je bio komad kore drva i jedan kamen. Ako je pao baš na taj kamen, onda fakat siroti nije imao sreće.

kamen ti je ne potreban u terariju, to izbaci iz terarija ubuduce van.. možda je pao na kamen, a možda si ga previše hranio pa mu je puknula stražnjica.

Offline spider_girl

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Lipanj 12, 2012, 16:18:42 poslijepodne »
Ajoj baš mi je žao  :(

Ja isto mislim da je moguće da se prežderao. Meni se nikada nije dogodilo ali sam čula od više ljudi da pojedine vrste koje vole papati nekad jednostavno puknu od previše hrane. A kakav je to kamen u uglu?
Moje su neko vrijeme imale plovučac ali bio je skroz plosnat i zaobljen. Nije bilo šanse da se ozlijede na njemu. Znale su se često sunčati na kamenu   :)
never give up!

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Kolovoz 06, 2012, 19:03:12 poslijepodne »
Ajoj baš mi je žao  :(

Ja isto mislim da je moguće da se prežderao. Meni se nikada nije dogodilo ali sam čula od više ljudi da pojedine vrste koje vole papati nekad jednostavno puknu od previše hrane. A kakav je to kamen u uglu?
Moje su neko vrijeme imale plovučac ali bio je skroz plosnat i zaobljen. Nije bilo šanse da se ozlijede na njemu. Znale su se često sunčati na kamenu   :)
d a najvjerovatnije se prejeo parahybane jedu neumjereno jer narastu jeko velike..nemaju granicu...jako mi je zao zbog tarantule :'( :'( :'(..i ne hrani crvima, uzgajaj žohare to je ko da tbi svaki dan daju parizer pored pršuta i pancete  :D