Ekipa,
za desetak dana, po povratku s g.o. kanim kupiti novi akvarij (vjerojatno onaj od 54 l). Do sada sam imao 25-litraša i pokazao se premalen za sve što želi. Za veći od 54 l nemam mjesta, osim ako se ne nađe kakav veći, a približno sličan po dimenzijama. Već sam pisao da sa sam zamislio da ću novi akvarij oformiti kombinacijom nove i postojeće podloge, kao i prebacivanjem postojeće vode iz akvarije uz dopunjavanje polovice novom vodom. Naime, nestrpljiv sam i ne mogu ponovno čekati cijelo cikliranje. Možda bih samo u prvo vrijeme koristio stari filter (dok se novi ne zaciklira).
Stari akvarij obećao sam frendu pa ću mu morati pomoći s popunjavanjem. Ribe nisu problem jer ih već sad imam napretek, no frka je s biljkama. Ne bih uzimao u pet shopovima (tamo sam znao u počecima kupiti pokoju ribu, i uvijek bi odapela vrlo brzo) jer se bojim kojekakvih bakterija, više vjerujem u domaći uzgoj. Ima li tko kakvog viška bilja za poklon ili kupnju (htio bih ovaj akvarij urediti kako treba, a ne zbrda-zdola). Treba li bilje kada ga nabavim nečim dezinficirati ?
Mogu li neonke s gupijima i platijima? Ima li ih tko?
Sve to će mi trebati za cca dva do tri tjedna.
Još jedno pitanje koje nema neposredne veze s akvarijem-sadašnji akvarij mi stoji u polici od knaufa (koja ničim nije pojačana) - ima li tko iskustva, hoće li 54 litre ili nešto više biti problem za policu?
Zahvaljujem na odgovorima...