imam 3 takva filtera,filter materijal se stavlja u srednju pregradu,filter mora biti u ravnini akvarija,mislim na gornju granicu,dovod vode može ići i u lijevu pregradu i u desnu pregradu,svejedno ti je,dovod treba biti debela cijev,najbolje od vodovoda ona siva plastična ili nekakva slična druga,uglavnom za veće akvarije preko 200 litara i protok od 1200 l treba biti pravo debela,zavisi od pumpe da ne ostane bez vode,ja sam vodu povukao tako što sam cijeli sistem spojenih cijevi potopio u akvarij da se napuni vodom i začepio početak,izvadio taj dio iz vode dok je drugi još u vodi i prebacio u filter,spustio ispod razine vode u akvariju i odčepio da voda krene u filter,filter se napuni,voda je u cijevi i ti je to,dobro kod mene je akvarij od 100 l pa imam manje gibljivo crijevo pa sam tako uspio,malo je to zajebano za napravit ali kad jednom pokreneš vodu ne diraš više,ja ju nisam vadio godinu dana,i još nešto,cijev za vodu mora biti duža i u akvariju i u filteru,u donjoj polovici,da ne ostane bez vode kad vršiš iznjenu.eto