Srpanj 15, 2025, 17:53:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Role,rolice-Rolanje  (Posjeta: 2110 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Role,rolice-Rolanje
« u: Lipanj 09, 2012, 02:12:32 prijepodne »
Evo da podjelim sa vama nesto sto me oduševilo i u zadnje vrijeme tjera na kretanje  8)

Sve je pocelo ove zime,kad sam nakon dugo vremena po drugi put otisao na klizanje i za razliku od prvog puta kad sam glumio izviđaca uz ogradu,ovaj put sam se ohrabrio i pomalo se pomicao.
Iznajmljene klizaljke,cijena i ograniceno kretanje i vrijeme mi se nisu svidjeli,tako da sam odma poceo traziti role,iako nije bila sezona,ali sam zato role dobio povoljno.

Uglavnom prvi dani su bili kaos,tesko je bilo samo stajati,ali pomalo se napredak vidio svakodnevnim "rolanjem".

No da ne bude sve super i za 5,nakon nekih mjesec dana pocele su me role žuljati,i to u predjelu zgloba sa unutarnje strane.
Role su rollerblade fusion x3,i imaju plasticnu čizmu,koja je dosta uska.
Stvar je u tome da kad se role obuku,tu malo na pocetku zeza,ali nakon par minuta sve sjedne na svoje mjesto,i sve je super do neki 40min poslije kada se noga pocne znojiti i čarape se natope zbog plasticne čizme u kojoj nema cirkulacije zraka.
Stvar je da se tada čarapa krene derati uz nogu,a posto je noga vlažna i koža mekša jako brzo nastane ogroman žulj.
Pokušao sam ubaciti 3 cm spužvu između plastične čizme i one cipele unutra,i na pocetku malo pomogne,ali na kraju je rezultat isti kad se noga oznoji.

Dva puta sam vec imao žulj na lijevoj nozi koja je inace gora noga i jace boli u predjelu zgloba,i to me natjeralo na mirovanje na preko 3 tjedna dok noga nije zarasla.
Sad se rolam dok se noga ne oznoji i to je znak da je kraj,sto je jako razocaravajuce,jer se taman tad zagrijem ,a volje i snage jos imam,ali moram prestati,inace cu opet imati posljedice.
Zanima me dali je netko imao slicni problema,ili ima neku ideju sta da napravim,role su inace fenomenalne,brze su i stvarno kvalitetne,bilo bi mi ih žao prodati i nabavljati druge.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Re: Role,rolice-Rolanje
« Odgovori #1 u: Lipanj 09, 2012, 04:03:45 prijepodne »
Nebus nista dobio sa novim rolama, to je jednostavno tako. Ja sam imao roces 5th element., majestic 12 i rollerblade daytona koje su bile 2000kn+, i uvijek sam dobivao zulj sa unutarnje strane zgloba a problem sam probao rijesit sa guranjem spuzvi i koje cega i samo sam dobio gori zulj. Probaj jace stegnut role makar mislim da je problem u znoju tj vlazi i da bu ti tak stalno

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
R-46

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
Odg: Role,rolice-Rolanje
« Odgovori #2 u: Lipanj 09, 2012, 05:18:58 prijepodne »
Malo sam još čačko i vidim da imaju neke čarape za rolanje,koje se kao ne boraju i smanjuju vlagu,a i dodatno su obložene-tako da cu morati i to probati
Sad se ne mogu sjetiti ali mislim da sam ih u pocetku stezo ko sivonja,i imo duple čarape i mislim da je tada sve bilo u redu,morat cu probati razlicite kombinacije,cak sam našo da neki stavljaju i puder
Također sam vidio da neki imaju sa nekim rolama probleme dok su drugima udobe,i to iz razloga sto neki imaju te kosti u stopalu izrazenije kao sto ja imam,i da onda to žulja.

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 09, 2012, 15:13:12 poslijepodne »
je, i izrazenije kosti mogu bit problem, ko i kod mene...
probaj ovo kaj si napiso, ja sam jednostavno stiso zube i deri.
R-46

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Lipanj 09, 2012, 19:30:15 poslijepodne »
Bice da smo samo nas dvojica ovdje roleri  :D :D

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2012, 20:16:47 poslijepodne »
Niste vas dvojica jedini roleri, nego očito jedini s tim problemima  :D.
Ja rolam jako često i jako dugo, nekad ih satima ne skidam, a meni su totalno udobne (koliko to role mogu biti). Uglavnom,  Rollerblade, niš me ne boli i ne žulja.
Znači, nije problem u rolama, nego u tome što nemate nježne ženske nogice...  :D

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #6 u: Lipanj 09, 2012, 20:57:43 poslijepodne »
ja takodjer rolam jako dugo. sad sam nazalost zapostavio malo rolanje do prije 2 mjeseca jer sam prerastao role ( citaj udebljalo se stopalo) i nisam imao love za druge.. i sad sam uzeo opet rolleblade n aakciji jer su bile 47,5 broj... i iako su mi stare evo 03 bladeice bile ljepse i cinile se bolje.. nove su bile 50% jeftinije i svaki dan se sve vise navikavam na njih. Klasicno vezanjue.. jedna kopca bez micro adjusta ko na starima.. ali imaju SG5 lagere i kotace 80mm ( stare su bile 78)... jedino mi tvrdoca od 82 nikako ne odgovara i prvi visak love cu ulupat u 80/78A

nikad me nista ni na jednoj nije zuljalo...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #7 u: Lipanj 09, 2012, 21:38:26 poslijepodne »
Vjerujem da ni mene nebi žuljalo da nema ove vanjske plastične čizme,ali rijesit cu ja i to nekako  :)

Nego dali se samo rolate obicno,ili radite i trikove neke  :D

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 09, 2012, 21:49:01 poslijepodne »
ja sam se prije bavio extremnim rolanjem, kolko je to kod nas moguce, po rinzolima, rukohvatima, sami smo radili improvizirane "skate parkove", krali skele i osb ploce po gradilistima i tak.... dok nisam skoro kuk strgao i imao 2 potresa mozga, onda sam prestao...
R-46

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 09, 2012, 22:09:01 poslijepodne »
sa fitnes rolama je bezveze pokusavat ista osim nekih osnovnih kerefeka...iako me to nikad nije vuklo
(Koprivnica)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #10 u: Lipanj 09, 2012, 22:40:04 poslijepodne »
Mene za sada najvise privlaci brza voznja gradom,a grad je pun prepreka tako da je skakanje za sada osnovno znanje koje sam savladao donekle
http://www.youtube.com/watch?v=0ZAbxb1T2xs&feature=related

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #11 u: Lipanj 09, 2012, 23:25:16 poslijepodne »
Prije 7-10 god (Hesus kolko je prošlo) dok je bila dobra ekipa rolera u ZG organizirali smo par puta ZG Night Skate po uzoru na Paris Night Skate (na kojem sam imal sreće da budem i na Amsterdam Night Skate). Dakle rolanje/utrka po ljetnim noćima kroz centar ZG-a od 22h - 24h. Par puta smo bili i u Ljublljani. Vrhunac je spust sa Zvijezde prema Tkalčićevoj pa puni gas kroz turiste do Trga :). Ludo. Ak skupiš bar 5 rolera probaj. Samo morate jako dobro rolat za tak nekaj.

Evo kratak video kak je to u Parizu:

Kaj se tiće žuljanja mene su jedne Rollerbladice žuljale ispod zgloba pa sam na čižmi (tvrdoj) na tom mjestu napravil rupu veličine 5kn. Inače sam bil vjeran Salamon FSK rolama (koje se nažalost više ne proizvode) koje u kombinacija meke i tvrde čizme i namjenjene su Freerideu.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #12 u: Lipanj 10, 2012, 00:21:55 prijepodne »
I o tome sam vec poceo razmisljati da ukonim na tom dijelu dio plastike,i tako napravim mjesta kostima
Sad sam bas im mijenjo kotace sa lijeve na desnu i kontra,pa sam usput i bolje nastimo spuzve,i jedino mi preostaje nabaviti te carape za rolanje,ako ni to ne pomogne,morat cu ih rezati.

Tako nesto mi i je u konacnici rolati se gradom,ali to ce jos pricekati neko vrijeme jer sam jos pocetnik  :-[

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 10, 2012, 00:47:14 prijepodne »
meni je ipak aggressive style najprivlacniji, istina je da dodes doma ko da te copor pasa izgrizao ali adrenalin je na nivou...

R-46

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 10, 2012, 20:18:14 poslijepodne »
imao sa i ja zg night skate.. od vojarne na borongaju... do doma na savi....

fina distanca...

eh.. trebam ponovno kondiciju  i hrabrost za neke stvari skupit...
(Koprivnica)