61. danĐuka i dalje najveći, buraz mrvicu manji. Ono što sam prije cca tjedan dana primjetio jest da Đuka nema dobro razvijene prsne peraje (ili kako se već zovu). Ima nešto vrlo kratko, ali peraje kakve bi trebao imati ipak nema. To se posebno dobro vidi kod njegovog buraza, on recimo ima lijepe crne peraje, baš kako i treba. Đukin buraz (iako nešto manji od Đuke) se prometnuo u glavnu facu akvarija. Zauzeo je lijevu poziciju akvarija, tu sam patrolira i tjera sve ostale od tamo, a pogotovo Đuku. Ostale doduše ne toliko koliko njega jer ih valjda, pošto su manji, ne doživljava kao neku posebnu prijetnju. Bilo kako bilo, sad imam još samo jednog potpuno normalnog ramireza!
S obzirom na povećano naganjanje po akvariju u zadnje vrijeme, ubacio sam još bilja u taj manji akvarij (rogolist, limnofila sessiliflora, vodena kuga, pistia, najas guadalupensis), tako da smanjim broj vizualnih kontakata a povećam broj mjesta za sakrivanje. Ona dva svrdlasta puža i dalje obavljaju svoj dio posla + sad imam i cca 7 svrdlastih beba.
Što se tiče prehrane, prije 2 dana sam prestao pripremati artemiju te sam prešao na sve zamjenske varijante jer mi se činilo da je već krajnje vrijeme za to, po principu idemo probati "pa tko živ, tko mrtav". To je prošlo dobro, jer mikrocrvi su i dalje dobro prihvaćeni, granule SAK-a također, u međuvremenu sam im dao i žive sitnije enhitreje što je isto prošlo uspješno te danas i grindal crve, također sve OK. Tako da mi se i ta želja ispunila, nema više račića........

Tvrdoća vode je sada puno veća nego na početku, promjena omjera obične vode i demi vode je malo - po malo utjecala i na to... tako da su sada ramirezi teoretski spremni i za prelazak u normalni akvarij koji ima normalnu tvrdoću vode (a ne onako nisku). Radio sam mjerenja parametara prije cca 4 dana ali ih trenutno nisam uspio naći.