Srpanj 18, 2025, 09:58:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nova beštija :)  (Posjeta: 3113 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Nova beštija :)
« u: Svibanj 14, 2012, 19:41:53 poslijepodne »
Evo da i ja pridružim ovom dijelu foruma :D
Za sad je privremeno u nekom malo terariju gdje joj je temp nekih 27-28°C dok se ne sredi neki adekvatan terariji koji bi se trebao brzo napraviti ja se nadam...
Zmiji se nisam nadao pa je malo naglo,neplanirano stigla
Sutra ili ovih dana planiram pokušati prvo hranjenje kod mene...imam zaleđene pinky i fuzzy miševe pa mene zanima kako ih vi odleđujete?
Neznam dal je muško ili žensko al mama ga je nazvala Eustahije Brzić :D
Nije agresivna a po putu prema doma se non stop motala po terariju :D
Ako imate koji savjet,neko mišljenje slobodno recite :up:
Evo slikice ;)
« Zadnja izmjena: Svibanj 14, 2012, 19:56:04 poslijepodne od Spaljeni »

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Odg: Nova beštija :)
« Odgovori #1 u: Svibanj 14, 2012, 20:06:54 poslijepodne »
Predivna je  :up:

Kako odleđujemo? Svatko ima neki svoj sistem, ja to radim na način da izvadim miša van da se odledi i kada je skroz odleđen stavim ga u vrećicu i tako ga umočim u čašu u kojoj je vrela voda. Pustim ga pola minute, minutu i izvadim van i odmah dam zmiji. Može direkt u vodu ali onda bude mokar pa mi je ipak draže staviti ga u vrećicu, tako ostane suh, a ugrije se.

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
  • Dob: 47 Lokacija: osijek
« Odgovori #2 u: Svibanj 14, 2012, 20:08:48 poslijepodne »
Evo par savjeta dok se ne upoznas sa novom bestijom.
Makni piljevinu
ako nemas treseta stavi papirnate ubruse ili novinski papir.
Stavi bilo kakvu kucicu da se moze sakriti unutra.
Povecaj mu temperaturu.
Nemoj ga hranit jos par dana.jos je pod stresom od puta.
Iducig par dana ga pusti na miru.nemoj ga po rukama puno navlacit.
Miseve otopis ili na sobnoj temperaturi ili u casi tople vode i prebrises ga malo kad
se odmrzne.nikako ne u mikrovalnoj.

Odlican malac.sretno
ex.rudios

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 14, 2012, 20:21:02 poslijepodne »
eee da...skrovište :roll:
Hvala na savjetima :up:

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 14, 2012, 20:28:07 poslijepodne »
Ma bilo kakvo skroviste.
Mali kalic od cvjeca.casa od jogurta :D
kutijica kartonskai sl.
Ako mu bude preveliko zguzvaj novine i stavi unutra.uvuci ce se
on koliko god da je malo.
Oni vole sto manje mjesta da je.najbolje im je ako sa svih
strana osjete skroviste.
Tada se oajecaju najsigirnije i pod najmanjim su stresom.
ex.rudios

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #5 u: Svibanj 14, 2012, 20:33:57 poslijepodne »
Super ti je Eustahije. Piljevinu obavezno makni. Uredi mu "kućicu" pa onda još slikica, nakon što se malo akomodira, stavi :)!
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #6 u: Svibanj 14, 2012, 21:39:45 poslijepodne »
Zašto maknuti piljevinu?  Ja sam se prebacio na piljevinu i pokazala mi se skroz ok, barem ova na kojoj ja držim zmije... ne smiješ držati na bilo kakvoj piljevini.. mora biti sterilna i namijenjena za tu upotrebu... isto kao kod treseta trebaš malo paziti da kod hranjenja preko štakora ne pokupi komadiće u sebe... to riješiš tako da zmiji sa plijenom prilaziš odozgo, da ona digne glavu  kada uhvati plijen ne pustiš odma da ga spusti na podlogu nego od ispod staviš novinski papir i zmiju spustiš na to...to treba malo paziti, ali recimo kada obavi nuždu, bilo malu ili veliku..nema onog smrada kao kad to napravi na papiru, puno lakše je za počistiti... jbg. sve ima svoje prednosti i mane ;)

miša ne smiješ prisilno odleđivati stavljanjem u toplu-vruću vodu nego ga izvadiš van zamotaš u papirnati ručnik i tako pustiš da se sam otopi do kraja... isto tako kad ga zagrijavaš, ne smiješ naglo staviti u vrelu vodu nego ga postepeno zagrijavaš jer u suprotnom dolazi do raspadanja...

u vrtnim centrima imaš glinenih posudica od svega 2-5kn, koje ti mogu poslužiti kao skrovište -"kućica" u koje će se zmija zavući i sklupčati..kućica im ne smije biti prevelika, najbolje da je tolko velika da zmija popuni cijeli unutrašnji prostor kada se stisne u nutra, tada se osjeća najsigurnije...

trebao si malo čitati prije nabavljana zvjerke al ok..  :up:
« Zadnja izmjena: Svibanj 14, 2012, 21:56:13 poslijepodne od toncek12 »

Offline TunjaMunja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Svibanj 14, 2012, 21:48:02 poslijepodne »
Svidja mi se tvoj Eustahije, koja je to vrsta zmije?

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 15, 2012, 15:58:55 poslijepodne »
Svidja mi se tvoj Eustahije, koja je to vrsta zmije?
Kraljevski piton,ball python.... lat. Python regius

Noćas je "prespavao" u izrezanom dnu boce yogurta a usput jučer sam mu napravio kučicu od gline i ispeko pa pustio preko noći da stoji tako i danas mu stavio...mislim da je zadovoljan
Piljevinu sam pustio...dobio sam ga skupa sa tom piljevinom pa sam pustio
Objasnite mi zašto nije dobro pa budem maknuo :up:
Evo malo slika :P
Na zadnjoj slici ako malo bolje pogledate mu se vidi glava :up:

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 15, 2012, 18:19:20 poslijepodne »
Piljevina nije dobra ako neznas tocan sastav od cega je.
Ako je piljevina od cetinara moze biti smole od drveca u njoj
a to jako smeta zmijama.
Piljevinu koristi jedino ako znas od kakvog drveta je.

Napravi jos jedno skroviste.
I stavi jedno na toplu jedno na hladnu stranu.
ex.rudios

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #10 u: Svibanj 15, 2012, 18:38:31 poslijepodne »
miša ne smiješ prisilno odleđivati stavljanjem u toplu-vruću vodu nego ga izvadiš van zamotaš u papirnati ručnik i tako pustiš da se sam otopi do kraja... isto tako kad ga zagrijavaš, ne smiješ naglo staviti u vrelu vodu nego ga postepeno zagrijavaš jer u suprotnom dolazi do raspadanja...

:question: Ovo je neka nova teorija...

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #11 u: Svibanj 15, 2012, 21:19:14 poslijepodne »

Tonček u krivu si,ne dolazi do nikakvog raspadanja.Ja uzmem miša iz odmrzivača,stavim ga u vrečicu i potom vrečicu stavim u zdijelu sa umjereno vrućom vodom i tako stavim pola sata.

Kada se otopi,vrečicu (miša) zagrijavam pod mlazom vrele vode,kako bi poprimio temperaturu,nakon toga miša/štakora vadim iz vrečice i nudim ga zmiji.Ako je imalo vlažan,pobrišem ga ručnikom.

Nikad nisam imao problema tom metodom,kako je i Nino pretpostavljam htio reći,to je provjerena metoda  :up:

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 15, 2012, 21:47:31 poslijepodne »

:question: Ovo je neka nova teorija...

Nije to nova teorija Nino...

Tonček u krivu si,ne dolazi do nikakvog raspadanja.Ja uzmem miša iz odmrzivača,stavim ga u vrečicu i potom vrečicu stavim u zdijelu sa umjereno vrućom vodom i tako stavim pola sata.

Kada se otopi,vrečicu (miša) zagrijavam pod mlazom vrele vode,kako bi poprimio temperaturu,nakon toga miša/štakora vadim iz vrečice i nudim ga zmiji.Ako je imalo vlažan,pobrišem ga ručnikom.

Nikad nisam imao problema tom metodom,kako je i Nino pretpostavljam htio reći,to je provjerena metoda  :up:

Po meni je to skroz krivo kako radiš.. i da, to je provjerena metoda ;) a i nisam ja to sam izmislio, nego sam pričao sa iskusnijim kolegama... i oni su mi preporučili da to tako ne radim...

Ne znam... ja tako nikada ne bi radio.. jednom sam tako probao napraviti i štakor je imao tako gadan miris.. tada sam išao ispitati stvar kod odleđivanja i zagrijavanja hrane za zmije i dobio sam savijet sa više strana da nikako ne prisilno topiti na visokoj temp. nego pustiti da se topi normalno na sobnoj temp. tako da ću se ja toga držati... jednostavno oko podne izvadim štakora kolko mi treba i do predvečer se lijepo skroz otope, tada stavim u vrećicu za meso štakora pa u vruću vodu da se zagrije i to je to..
« Zadnja izmjena: Svibanj 15, 2012, 22:01:46 poslijepodne od toncek12 »

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #13 u: Svibanj 15, 2012, 22:03:54 poslijepodne »
...dobro, zmije su jedno, a ljudi drugo. Ako se odmrzava meso za ishranu ljudi, to treba da se polako otopi i da se sto manje prolije "mesni sok" koji je izuzetno korisan, a koji nazalost se gubi pri svakom odmrzavanju mesa. Znaci u pitanju je gubljenje nutritivne vrednosti, a meso kao meso je ispravno za jelo i ako se odmrzava u toplu vodu! U toplu vodu odmrzavaju smrznuta mesa u mesnoj industriji, gde se priozvode mesne i suvomesne proizvode! To je oko mesa koje mi jedemo! Za zmije totalno je ne bitno dali se mis ili stakor odmrzava polako bez vode ili u toplu vodu. Obavijen je kozom koja ne dozvoljava da se mesni sok cedi. Ja, jos od svoje prve zmije hranu odmrzavam u plasticnu posudu napunjenu sa vodom iz bojlera koja je u prvom trenutku oko 60 stepeni - temperatura koja ne moze da skuva misa ili stakora, a koja se odma hladi, jer  se u njih utapaju totalno smrznuti misevi. Za 20 do 30 minuta kod vecih, a kod pinkija za 5 -10 minuta je sve spremno za upotrebu! .....I jos nesto. Posto se misevi i stakori ne ciste, znaci kompletno zajedno sa digestivnim sistemom se smrzavaju, polako odmrzavanje nije preporucljivo, jer se mikroorganizmi brzo aktiviraju!

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 15, 2012, 22:11:09 poslijepodne »
...dobro, zmije su jedno, a ljudi drugo. Ako se odmrzava meso za ishranu ljudi, to treba da se polako otopi i da se sto manje prolije "mesni sok" koji je izuzetno korisan, a koji nazalost se gubi pri svakom odmrzavanju mesa. Znaci u pitanju je gubljenje nutritivne vrednosti, a meso kao meso je ispravno za jelo i ako se odmrzava u toplu vodu! U toplu vodu odmrzavaju smrznuta mesa u mesnoj industriji, gde se priozvode mesne i suvomesne proizvode! To je oko mesa koje mi jedemo! Za zmije totalno je ne bitno dali se mis ili stakor odmrzava polako bez vode ili u toplu vodu. Obavijen je kozom koja ne dozvoljava da se mesni sok cedi. Ja, jos od svoje prve zmije hranu odmrzavam u plasticnu posudu napunjenu sa vodom iz bojlera koja je u prvom trenutku oko 60 stepeni - temperatura koja ne moze da skuva misa ili stakora, a koja se odma hladi, jer  se u njih utapaju totalno smrznuti misevi. Za 20 do 30 minuta kod vecih, a kod pinkija za 5 -10 minuta je sve spremno za upotrebu! .....I jos nesto. Posto se misevi i stakori ne ciste, znaci kompletno zajedno sa digestivnim sistemom se smrzavaju, polako odmrzavanje nije preporucljivo, jer se mikroorganizmi brzo aktiviraju!

Znači onda sam ja ustvari u krivu? E sad ga je.. :D hehe 

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #15 u: Svibanj 16, 2012, 01:38:43 prijepodne »

Znači onda sam ja ustvari u krivu? E sad ga je.. :D hehe 

eh  :D

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #16 u: Svibanj 16, 2012, 18:29:21 poslijepodne »
yep! i kad se odmrzava u vrećici, uopće ne smrdi, jedino ako baš nabiješ nos u vrećicu  :D
a ovako, uf...
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #17 u: Svibanj 16, 2012, 20:02:11 poslijepodne »
Piton ti je predivan.Kada budeš potrošio pilievinu kupi treset ,jer je bolji za zmiju.
Ja mislim da ti je najbolje da pustiš miša 15-ak min da se malo odledi i onda u vruču vodu.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #18 u: Svibanj 16, 2012, 22:31:01 poslijepodne »
Ja mislim da ti je najbolje da pustiš miša 15-ak min da se malo odledi i onda u vruču vodu.

[/quote]

Mozes da das objasnjenje zasto da se to radi i ko to radi....?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 17, 2012, 00:42:40 prijepodne »
To rade oni koji imaju potrebu nešto napisati...

Ja nažalost nemam priliku hraniti sa zamrznutim štakorima vec uvijek uzmem žive, uspavam ih (čitam im price dok ne zaspe) i ponudim zmiji. I zaista neznam koja im je to fora sada ali nezele jest stakora odmah vec ga ponjuse i vrate se u kucicu i tek nakon par sati ga pojedu. Provjerio sam nakon jedno 3 sata i štakor je jos bio unutra mrtav, a ujutro kad sam ga išo izvadit više ga nije bilo tak da u zadnje vrijeme ga ostavljam preko noći.

Pretpostavljam da je to katastrofalno jer na 32C se brzo pocne raspadat ali nemogu ih natjerat da jedu, po sat vremena im mašem pred nosom ali ga nece maznut, a nakon par sati ga pojedu. Cak ih znam hranit oko ponoći da im potaknem lovački nagon ali nema utjecaja.
Bas mi je to cudno jer su prije normalno jeli.
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline djavoceka

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Svibanj 28, 2012, 15:37:32 poslijepodne »
cao
lepa ti je bestija al hteo si neke savete evo da ti dam neke iz iskustva
prvo treba mu vode
drugo negde sto moze da se sakrije
trece wetbox
otkravis miseve na normalan nacin, ne bas u suncu nemoj da mu dajes pinki za to je vec velik. daj mu malo vece.
tu dosta ljudi grese.
ako imas jos pitanja samo izvolte
tebi jos puno lepih trenutaka sa bestijom
salje ti djavoceka