Ako Optima/Iskon/tkoveć nema provedenu infrastrukturu do tvoje centrale onda moraš plaćati T-Comu pretplatu za liniju a svom izabranom provajderu za impulse što obično ne ispadne osobito povoljno. Po onome što si napisao ispada da je i onda Iskon povoljniji, samo bi trebao još provjeriti sa T-Comom sitni tisak ugovora odnosno koliko ćeš morati plačati njima samo pretplatu za žicu ako izabereš drugog provajdera. Tako su mog starog uhvatili na glavnom kolodvoru tipovi iz Optime i nagovorili ga da potpiše ugovor "sa jeftinijim impulsima" a trebalo je pričekati još nekoliko godina dok su provukli svoje žice pa je to postalo zaista jeftinije - poanta je u tome da je trebalo čekati nekoliko godina dulje od roka u kojem su oni obećali da će izgraditi infrastrukturu do mog naselja, rade tamo gdje im se isplati a ostali mogu (dovijeka) čekati. Slično iskustvo imam i sa nekim šuftoperaterom Trionet Metronet ili tako nešto ti su svašta naobećavali čak smo potpisali ugovor i rekli su nam da jako puno rade baš u Travnom i da ćemo dobiti slijedeći mjesec ako sad potpišemo, nakon 2 godine otezanja i zajebavanja saopćili su nam da "ne mogu isporučiti traženu uslugu radi nepremostivih tehničkih poteškoća", pogledom na njihovu kartu ustanovio sam da uopće nemaju nikakvu infrastrukturu u Travnom barem im nismo ništa platili. Inače sad imam telefon i ADSL preko Optime (bez T-coma) i zadovoljan sam kvalitetom usluge nije bilo nikakvih kašnjenja ni gubitka interneta kod prelaska. Prije toga sam imao kombinaciju Iskon ADSL i T-Com telefon, ni tu se nemam sto požaliti osim da je bilo skuplje od Optime.