Srpanj 27, 2025, 01:24:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: moje bebe skalari  (Posjeta: 2279 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeko1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
moje bebe skalari
« u: Svibanj 17, 2012, 21:52:12 poslijepodne »
Evo da vam predstavim moj prvi mrijest skalara.Jaja su položena 6 travnja,nisam ih odvajao od roditelja nego sam pustio da ih oni sami odgoje i eto sad već imam 40ak prekrasnih malaca.Evo par slika

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: moje bebe skalari
« Odgovori #1 u: Svibanj 18, 2012, 00:00:42 prijepodne »
 :klap: :klap:

Daj malo opiši kako si ih pripremio na mrijest, voda, hrana ?
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline zeko1986

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 18, 2012, 14:11:13 poslijepodne »
Par koji mi je postao mrijesni je polagao jaja više puta u zajedničkom akvariju ali mogućnost preživljavanja malih riba je ravna nuli,pa sam ih odlučio odvojit u manji akvaij i probat sa uzgojem.Prebacio sam dio vode iz skupnog akvarija u manji,prebacio roditelje i nakon desetak dana je ženka već položila jaja. Dok se malci nisu izlegli bilo me je strah bilo šta dirat a od kad su proplivali svaki dan čistim dno i promjenim 25% vode. Nakon 4 tjedna sam roditelje vratio nazad jer mi nisu dali da naučim male na suhu hranu.Do tad sam ih hranio sa živom artemijom,koju uopće nije problem uzgojit,ako koga zanima mogu stavit i sliku diy varijantu uzgoja artemije. To bi bilo uglavnom to,uzgoj je i tako više iz znatiželje pa aok neko planira kupovat skalare neka se strpi,ja ću svoje prodat,mjenjat,poklonit samo da odu u dobre ruke.Mama je zlatna a tata čokoladni i oboje imaju plave crte po perajama tako da će klinci bit prekrsni i šareni kad narastu :up:

Offline the_carobni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Gunja
« Odgovori #3 u: Svibanj 19, 2012, 10:45:30 prijepodne »
odlični su malci..sad ćeš ih imati na pretek..stavi sliku ako imaš od diy uzgoja artemije..

Offline zeko1986

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 19, 2012, 13:53:51 poslijepodne »
the carobni evo za tebe pa slikica,mogu ti reć da uopće nije problem uzgojit artemiju.Čitao sam dosta o tome a sve mi je to bilo nekako kompliciran pa sam ja napravio kako mi je bilo najlakše.Treba ti kanta od jupola ili nešto slično,2 pumpe za zrak,2teglice od krastavaca ili nečeg drugog sličnog ali da su makar 0,75l,jedna boca od litre za pripremu slane vode,grijač za vodu bilo kakav samo da održava temperaturu vode oko 28c,jer se na toj temperaturi najbolje legu artemije,jedna šprica za vadit artemiju van,ja sam na šricu zaljepio slamku da mi bude lakše za vadit i to bi bilo to.

Offline dexter-vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Svibanj 19, 2012, 14:17:11 poslijepodne »
Čestitam zeko postao si tata  :klap:  -čestitam na uspješnosti  :up:
...jesi koristio nešto protiv plijesnji u aqua ili si jednostavno samo tako ostavio...

Offline dexter-vu

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 19, 2012, 14:29:43 poslijepodne »
Mislim neki preparat zbog plijesnji ikre tipa -tetra medical fungistop,sera mycopur ili...

Offline zeko1986

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 19, 2012, 14:36:40 poslijepodne »
protiv plijesni nisam koristio ništa,roditelji su ih ventilirali a ona jaja koja se nisu razvila su pojeli.Nije mi bio cilj ići na neku količinu dobivenih skalara,nego čisto za gušt i to čim više prirodnim putem,znači one koje su jake su opstale a selekciju su vršili mama i tata.Ostalo je 40ak najjačih i siguran sam kad dođu kod nekog da neće imat problema :up:

Offline dexter-vu

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 19, 2012, 14:45:44 poslijepodne »
Ok,čestitam još jednom  :up:
Pitam te to zato jer ih i ja pokušavam mrijestit,ali samo iz gušta kao i što sam kažeš.Isto je tako i kod mene mužjak je čokoladni a ženka koi.Sada su u mrijesnom aqua iako je prošli mrijest prije par dana propao(vjerujem da mužjak nije oplodio ikru-bijela ikra) ali ok,nema predaje-pokušat ću i ja dok ne uspijem  :up:

Offline zeko1986

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 19, 2012, 15:46:12 poslijepodne »
Nažalost može se dogodit da mužjak radi loših gena nemože oplodit jaja -? Ako ti bude trebalo ja imam dva mrijesna para mogu ti poklonit jednogjer bi si ostavio kojega malca a onda će mi bit gužva u akvariju :)

Offline dexter-vu

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 19, 2012, 20:14:19 poslijepodne »
Nažalost može se dogodit da mužjak radi loših gena nemože oplodit jaja
Ovo je zanimljiva stvar-nisam dosad to čuo...
Ok,javit ću se ak budem trebao.Pokušat ću još koji put s ovim mojima ako ne ide javim ti se  :up: