Svibanj 14, 2025, 23:32:07 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Puževi  (Posjeta: 3124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MAXIMUS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Puževi
« u: Srpanj 23, 2005, 13:24:00 poslijepodne »
Ljudi,imate li možda slike nekih korisnih puževa ? Ja sam kupio 4 velika,žuta i smeđeg s prugama,i prilično su mi smanjili količinu biljaka. Je li postoje neki koji su samo algaši,dakle da mi ne diraju biljke?  Unaprijed zahvalan.
M

Offline korni

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #1 u: Srpanj 23, 2005, 13:44:00 poslijepodne »

jedini moguci nacin da smanjis apetit puzeva za akvarijskim zivim biljem jest pravovremeno hranjene sa zelenom komponentom tj povrcem. dakle jedan dan list kuhanog spinata, drugi dan kuhana mrkvica, treci dan-mesni dan, cetvrti opet spinat, peti dijeta, etc.

inace zuti akvarijski puzevi su "jabucari" i poznati su po relativno dobroj korisnostiza akvarij jer preradjuju sve otpatke, pa cak i riblji izmet, jedu neke alge, glancaju staklo...

jedino pripazi da ih nema previse u premalom akvariju. mislim da je za 50l dovoljan jedan veci za 100 dva do tri, ili pak vise manjih, ali ako im bude dobro zacas ce se razmnoziti pa ces ih imati vise desetaka.
Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Puževi
« Odgovori #2 u: Srpanj 23, 2005, 14:08:00 poslijepodne »
korni, onda nakon sto dodem k tebi po jabucare, bacam se na pripravljanje hrane za puzeve -puz muz kuharica he he!!! imam AQ od oko 180l-to je dakle cca 150litara sa svim stvarcicama unutra-onda mi trebaju 3 komada - jer imam i ancistruse-pa da nitko ne bude gladan...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Puževi
« Odgovori #3 u: Srpanj 23, 2005, 14:17:00 poslijepodne »
Možeš njih i više staviti u akvarij , ja ih u akvariju od 120 litara imam 6 a nadam se da ču ih još nabaviti.Naravno ne treba pretjerati.
  Inače nisam primjetio da mi jedu biljke osim lemne koju obožavaju ako uspiju doči do nje i ceratopterisa .Ne jedu mi anubiase nane,java paprat i sagitariu subulatu.
Predpostavljam da bi jeli sitnolisnate biljke a meni nisu mahovinu jeli.
Obožavaju tablete za ribe dna i ako "nanjuše" eto ih cijela ekipa dok je ne smlate.
Dubrovnik

Offline rogy

• Punopravni član
  • **
Puževi
« Odgovori #4 u: Srpanj 23, 2005, 19:33:00 poslijepodne »

Ej ljudi, ja imam u aq brdo malih smeđih puževa koji su se tako razmnožili da ih bacam van iz aq

Zanima me kakvi su to puzevi? U moj aq su dospjeli na biljci koju sam kupio u pet centru
Igor

Offline lupus

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #5 u: Srpanj 23, 2005, 20:20:00 poslijepodne »
Smedi puzevi iliti ga bestije.Samo ti njih nastavi bacat iz akvarija
jer bi se uskoro mogao gusiti u njima.Ili si nabavi botiu da ona
rjesava problem
*lupus in fabula*

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Puževi
« Odgovori #6 u: Srpanj 24, 2005, 13:08:00 poslijepodne »
Moj akvarij je od 500 litara,ali imam 3 ajmonera! Koji bi najbolji N puževa bio?
M

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
Puževi
« Odgovori #7 u: Srpanj 24, 2005, 23:34:00 poslijepodne »
N=0, Ja opće nevidim razloga za stavljanje istih u aq.

Offline Ljerka

• Punopravni član
  • **
Puževi
« Odgovori #8 u: Srpanj 26, 2005, 10:17:00 prijepodne »

Zgnječeni puževi su poslastica za korije i gupiće. Svako jutro kad upalim svjetlo zgnječim sve dostupne puževe na staklu. Korići su već na to toliko navikli da mi doslovce iz ruke grabe puževe. Uz to toliko su se pripitomili da ih i bez puževe mogu uhvatiti u ruku.
Varaždin / Hrvatska
Nigdar ni bilo da nekak ni bilo