Srpanj 25, 2025, 18:53:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Juwel 125 UPDATE!  (Posjeta: 1383 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Aqarius

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Juwel 125 UPDATE!
« u: Srpanj 27, 2012, 09:54:53 prijepodne »
Pozdrav svima!

Prvo da se podsjetimo starih tema

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=5564.0
i
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=7147.msg100605#msg100605

I sada nakon toliko vremena, odlučio sam rasturiti sve i napraviti ispočetka. U međuvremenu sam već mijenjao postav, ali nisam stavljao na forum :)

Uglavnom, kupio sam kvarcni pijesak granulacije od 0,5 - 1,00 mm, malo mi se sad čini presitan, no vidjet ću s vremenom... Bojim se zbog korijenja bilja kako će se ponašati... Pijesak sam ispirao i prokuhao.
U podlozi je zemlja za cvijeće namakana nekih 2 mjeseca, pa sušena, pa opet namakana i tako proces traje skoro od proljeća... Zemlju sam stavio u čarapu i preko nje sipao vulkanita, na to sve kvarcni pijesak iz Baumaxa - tamo se vodi kao pijesak za filtriranje vode, boja bijele kave (tražio sam snježno bijeli, ali nema... :( ).

Nisam ponovno startao filter nego ostavio filter materijal od prije i sipao sam nekih 15 % stare vode i stavio ostatak "novu", odnosno koristim prokuhanu kišnicu koja mi se za sad pokazala kao dobrom kombinacijom... To sam radio radi bržeg uspostavljanja biološke ravnoteže i što skorijeg naseljavanja ribica natrag u akvarij. Parametri vode mjereni JBL-ovim testom pokazuju sljedeće rezultate:
1) pH - 6
2) GH - 6
3) KH - 7
4) NO2 - 0
5) NO3 - 0   (ovo pišem po sjećanju što sam mjerio prije 2 dana)
od biljaka imam možda i previše toga na ovu litražu, ali bit će uskoro i još jedan akvarij (nadam se :) )
bacopa australis, Ceratopteris silliquosa, Anubias barteri var. nana; valisneria, Hydrocotyla dissecta, Sagittaria subulata, cryptocoryna wendtti, egeria, riccia fluitans, mislim da je rotala indica, java moss, Ceratophyllum demersum... valjda sam sve pobrojao... :)
I evo par slikica nakon punjenja i drugi dan kad se razbistrilo. Od stanovnika samo kozice :-)

Offline pierre

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
Odg: Juwel 125 UPDATE!
« Odgovori #1 u: Srpanj 27, 2012, 10:44:51 prijepodne »
dobar pocetak, ali ne bih se slozio s tobom da imas mozda i previse vrsta biljaka - ja bih tu jos ponesto ubacio. i malo bih panj i granu pomjerio.
namjeravas ostati samo na kozicama ili?

Offline Aqarius

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 27, 2012, 11:34:39 prijepodne »
Da, ima tu još puno posla... Pripremam još jedan panj i granu i moram poraditi na aquascapingu... to mi baš ne ide... Ribice se vraćaju koje su i bile, a to su skalari, neonke, corydorasy, ancistrusi... :)

Offline Aqarius

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 11, 2012, 15:38:18 poslijepodne »
Evo mali update s boljim fotoaparatom...
Ideja o stvaranju brdašca se i nije pokazala najboljom... Ima još dosta dorade... Vidjet ćemo kako će sve skupa završiti...
« Zadnja izmjena: Kolovoz 11, 2012, 15:42:56 poslijepodne od Aqarius »

Offline Aqarius

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 11, 2012, 15:42:21 poslijepodne »
i još malo fotki...