ako moze jedan savjet...
evo danas je 11. dan cikliranja akvarija i uocila sam smedje alge po kamenju, biljkama, sljunku i po staklu (ima i zelenih algi, ali njih ima puno manje, uocila sam ih samo na jednom mjestu na kamenu).. najvise me brinu te smedje na biljkama, mozda im to smeta? :/
ribe, koliko sam shvatila, jos ne bi trebala unositi pa ne znam kako da se rjesim algi (i da li ih se uopce trebam rjesavati)?
u akvarij je kod pokretanja bio ubacen nitriviec, dva puta sam poslije ubacila malo riblje hrane (stvarno samo par mrvica) i do sada jos nisam nijednom mjenjala ni dio vode, a ni cistila filter.. mjerila sam onim testerom vodu i sve je u granicama normale..
akvarij je 54 L, svjetlo je 36 Watta (stedna 6500K) i gori 12 sati dnevno (gasi se i pali na tajmer), biljaka bas i nisam imala puno u prvih 8 dana, ali sad prije tri dana sam zasadila nove pa je malo popunjenije, akvarij nije pored prozora i sunce ne dopire do njega..
jel trebam nesto uciniti? promjeniti dio vode mozda? ocistiti filter u akvarijskoj vodi? skratiti vrijeme osvjetljavanja akvarija?
ili da sve ostavim ovako kako je pa ce se srediti samo od sebe kad dodju ribe?