Srpanj 30, 2025, 19:04:57 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: smedje alge u fazi cikliranja?  (Posjeta: 1578 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
smedje alge u fazi cikliranja?
« u: Travanj 16, 2012, 00:01:58 prijepodne »
ako moze jedan savjet...

evo danas je 11. dan cikliranja akvarija i uocila sam smedje alge po kamenju, biljkama, sljunku i po staklu (ima i zelenih algi, ali njih ima puno manje, uocila sam ih samo na jednom mjestu na kamenu).. najvise me brinu te smedje na biljkama, mozda im to smeta? :/

ribe, koliko sam shvatila, jos ne bi trebala unositi pa ne znam kako da se rjesim algi (i da li ih se uopce trebam rjesavati)?

u akvarij je kod pokretanja bio ubacen nitriviec, dva puta sam poslije ubacila malo riblje hrane (stvarno samo par mrvica) i do sada jos nisam nijednom mjenjala ni dio vode, a ni cistila filter.. mjerila sam onim testerom vodu i sve je u granicama normale..

akvarij je 54 L, svjetlo je 36 Watta (stedna 6500K) i gori 12 sati dnevno (gasi se i pali na tajmer), biljaka bas i nisam imala puno u prvih 8 dana, ali sad prije tri dana sam zasadila nove pa je malo popunjenije, akvarij nije pored prozora i sunce ne dopire do njega.. 

jel trebam nesto uciniti? promjeniti dio vode mozda? ocistiti filter u akvarijskoj vodi? skratiti vrijeme osvjetljavanja akvarija?
ili da sve ostavim ovako kako je pa ce se srediti samo od sebe kad dodju ribe?

Offline H

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Wonderland
Odg: smedje alge u fazi cikliranja?
« Odgovori #1 u: Travanj 16, 2012, 00:22:20 prijepodne »
Smeđa alga (Brown algae, Diatom algae) se često javlja tijekom cikliranja.
Evo i kod mene si je dala oduška  u jednom akvariju.
Možeš ju počistiti čak i običnom vatom pa usisati ostatke, ako te baš jako živcira.
Ali ipak bi ja to radije prepustio vremenu. Kad potroši višak silikatnih kiselina, nestat će sama od sebe - provjereno ;)

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: smedje alge u fazi cikliranja?
« Odgovori #2 u: Travanj 16, 2012, 00:37:07 prijepodne »
Smeđa alga (Brown algae, Diatom algae) se često javlja tijekom cikliranja.
Evo i kod mene si je dala oduška  u jednom akvariju.
Možeš ju počistiti čak i običnom vatom pa usisati ostatke, ako te baš jako živcira.
Ali ipak bi ja to radije prepustio vremenu. Kad potroši višak silikatnih kiselina, nestat će sama od sebe - provjereno ;)

hvala na brzom odgovoru! ;)

necu nista za sada dirati onda.. jedino cu sa stakla ocistiti ako ih se previse nakoti...