Evo par pitanja (nisam bio siguran u koju rubriku smjestiti, pa sam stavio među OSTALO).
Nema dugo sam stavio u funkciju novi akvarij, ali se čini da nisam dovoljno isprao bijeli pijesak(prokuhao jesam), paje vodabijela mutna (pretpostavljam da je od pijeska, jer je predugo mutna). Ima koji naćin da se riješim tog problema? Mislim daje ugljen trebao taj problem riješit, ali nije, pa se povlaći slijedeće pitanje:
Imam TETRAtec EX 700 filter koji bi kao trebao riješit taj problem; jeli možda problem u tome što ugljen treba izvadit iz one propusne vrećice(slično najlonci) budući da vrećica ne zauzima cijelu površinu kao ostali mediji koji imaju stvar riješenu tako da ili stojesamostalno(bioballs, keramički prsteni)ili da (spužve) imaju rupu na desnoj gornjoj strani kako bi se uspjela riješit popunjenost cijele površine? Voda ide linijom manjeg otpora, pa prođe područjem na kojem nema vrećice i tako velikim dijelom zaobiđe filtraciju ugljenom.
Filter inaće radi ko lud na mojem akvariju od nekih otpr. 120-tak litara - da li škodi ribama ako previše snažno voda cirkulira po akvariju, ako da, koliko je sigurno smanjivanje protoka na onim zelenim ventilima (inaće sam strojar po struci, pa sam jako skeptičan glede djelomičnog zatvaranja ventilakoje uvjetuje tomeda se motor jaćemući i smanji radni vijek motora).
Hvala na pomoći!