Srpanj 24, 2025, 15:25:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: uginuo black molly  (Posjeta: 2395 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ogi2004

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
uginuo black molly
« u: Studeni 19, 2005, 18:48:00 poslijepodne »

kupio sam 3 blekića u utorak navečer, a u četvrtak ujutro sam našao jednog uginulog na površini, malo napuhnutog (nije mi neka preporuka, jel'da). danas slučajno iza filtera vidim malu ribicu, nemogu skontat koja vrsta, kako je mala. oko joj je veliko ko glava.

jel moguće da sam kupio ribicu pred porod, pa da je uginula zbog problema sa porodom? to su prve ribice u akvariju i kupio sam 3 neonkice, 3 blekića, 2 zebrice, 3 platija, 1corydorasa i jednog ancistrusa. kad sam ih ispustio u akvarij, među njima se našao i jedan gratis gupi.

akvarij je "PEARL" 40 O od 27 litara. može preporuka da li treba još možda pod obavezno koja ribica?

Offline Neon

• Punopravni član
    • www.atfreeforum.com/hope/
uginuo black molly
« Odgovori #1 u: Studeni 19, 2005, 19:14:00 poslijepodne »
sve je moguce
Hrvatska/Split/
Funniest movie ever

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
uginuo black molly
« Odgovori #2 u: Studeni 19, 2005, 21:05:00 poslijepodne »
malo imas puno riba u aq-al to se sve moze dobro rijesiti dobrim odrzavanjem istoga i cestim djelomicnim zamjenama vode...

neonke su ti jatne ribe i najbolje dolaze do izrazaja kada ih je 8-9-10  pa cak i vise (znam to jer ih imam samo 5-a kada ih vidim u tuđim akvarijima totalno su drukcije kada ih je vise)...

zebrice su također jatne ribe- njih imam 9-10komada i totalno su lude dok jure i love se po akvariju...

corydorasi su također jatne ribe... i njeljepsi su kada se igraju i zajedno jurcaju akvarijem...

al posto ti je mali akvarij i kada bi to sve natrpao ne bi bilo dobro...

kupi barem jos jednog cory-a da taj ne bude usamljen...
a moja preporuka ti je da umjesto neonkica i zebrica ili uzmes jos kojeg gupica ili platica (max po 1-2) ili da se opredjelis samo za neonke ili zebrice...

ispravite me ako grijesim...

nadam se da sam ti bar malo pomogla...

a ovo oko blekice-moguce je da je bila trudna, al moguce je da se i platy-ca okotila... posto postoje cni platy-ci lako je i to moguce...
a crne blekice mogu na svijet donijeti i silver molly-e... ovisno tko su im bake, dede, prabake-sve je to genetika...

nadam se da te sada nisam zbunila...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ogi2004

• Punopravni član
uginuo black molly
« Odgovori #3 u: Studeni 19, 2005, 21:45:00 poslijepodne »
nisi, hvala ti. samo kaj sam ja početnik, pa meni ustvari akvarij izgleda prazan, a ne da ima previše riba. neonke su skroz male, sve tri su ko nokat na palcu, platy isto nisu veliki, pa se meni čini kao da imaju dovoljno prostora. imam u planu napravit jedan od 100 l, pa kaj bude tu viška lako prebacim tamo. samo mi treba vremena i šuške.

Offline Pandorica

• Punopravni član
uginuo black molly
« Odgovori #4 u: Studeni 19, 2005, 22:15:00 poslijepodne »
nema na cemu...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ogi2004

• Punopravni član
uginuo black molly
« Odgovori #5 u: Studeni 20, 2005, 20:51:00 poslijepodne »

danas više ne mogu naći onu ribicu. ko ju je mogao pojesti od ovih gore navedenih.

sad sam našao nekaj drugo. na jednoj molici ispod kao da je mala ribica. ne slići mi na peraju, nego na dio male ribice samo joj glava fali. da li je to ta, pa se sakriva ispod, ili ova porađa drugu, pa je zaglavilo? čudno mi je da porađa tako da prvo izlazi rep, zar ne bi trebala ribica izlaziti na glavu.

evo, ako se kaj vidi.

Offline Pandorica

• Punopravni član
uginuo black molly
« Odgovori #6 u: Studeni 20, 2005, 21:23:00 poslijepodne »
hehe nije to ribica... to je decko s hmhm, to mu je gonopodij... znas na kaj mislim?

pogledaj i nauci razliku između muskih i zenskih zivorotki i sve ce biti ok... prosurfaj malo po netu...
okŽ?
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline ogi2004

• Punopravni član
uginuo black molly
« Odgovori #7 u: Studeni 20, 2005, 21:41:00 poslijepodne »

ajme meni

ali izgleda kao da ima repić i leđnu peraju, samo glava fali.

a di mi je nestala onda ona mala?

Offline Pandorica

• Punopravni član
uginuo black molly
« Odgovori #8 u: Studeni 20, 2005, 21:54:00 poslijepodne »
to ne bih znala, ali moguce je da su ju druge ribe pojele iako je to tesko...ovisi kolika je bila...
da imas puzeve jos bi mi nekako bilo jasno da je nestala...
zbilja ne znam
malo prosurfaj i nauci razlike između zenskih i muskoi riba i to je to
Zagreb / Sveta Nedelja