Kolovoz 04, 2025, 23:43:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ancistrusi - podmladak  (Posjeta: 1321 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline shrike

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Ancistrusi - podmladak
« u: Veljača 19, 2012, 23:26:22 poslijepodne »
Jeeee! Po prvi put u akvarističkoj dobio sam podmladak!!  :D
Radi se o leglu ancistrusa koje njihov tata pažljivo čuva u kokosovoj pečini i nisam super mi je bio prizor kad sam virnuo kroz otvor i vidio hrpu "punoglavaca" u njoj! Nisam niti imao namjeru razmnožavati ih već sam kod sastavljanja prvog akvarija nabavio par anchija kao uobičajene čistaće...

Sad, nadam se da sustanari njihov skorašnji to neće shvatiti kao proteinski obrok, radi se, uz mamu i tatu ancistrus, o 8 neonki, jednoj beti i dva khulija. Naime već sad su relativno veliki pa se nadam da ne stanu nekom u usta.

Ako netko ima savjet rado ću ga poslušati, a naravno po odrastanju legla rado podijelim zainteresiranima malce!
« Zadnja izmjena: Veljača 19, 2012, 23:37:44 poslijepodne od shrike »

Offline caco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
Odg: Ancistrusi - podmladak
« Odgovori #1 u: Veljača 21, 2012, 10:53:32 prijepodne »
U ovom sastavu bi ih trebalo malo ili ni malo stradati od drugih riba, samo ih dobro hrani da prije porastu.
Opasniji si im ti ukoliko im promijeniš naglo temp, hemizam vode i sl.

Offline shrike

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 22, 2012, 21:44:16 poslijepodne »
Hvala na ohrabrujućem odgovoru.
Upravo je njih devetoro napustilo kokosovu pećinu i sad su se naselili iza unutarnjeg filtera uz staklo. Čini se (barem preko dana) da ne napuštaju taj položaj pa se nadam da noći odu pogledati hranu koja je pala na dno.

Offline te_ka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #3 u: Ožujak 12, 2012, 22:36:01 poslijepodne »
Ja sam se dans šokirao malcima. Skužio sam da se nešto događa jer se tata dugo nije pojavio na danjem svjetlu, ali stvarno nisam očekivao da od toga bude nekaj.
Kaj malci jedu (osim algi) ?! Sad imaju 12-14 mm. Koliko bi mogli biti stari ?
Budući ne znam kak da ih hranim, a zanemariva je mogućnost da će ih nešto pojesti (švertovi ?!) - odlučio sam neko vrijeme ne prekidati foto period (tokom dana) kako bi bilo više algi za njih... Kad malo porastu, nadam se da ću ih moći udomiti. A onda ? Mislim, ako tak nastave...  :rolleyes:
ZG, Prečko

Offline caco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2012, 20:05:59 poslijepodne »
Što se tiče foto perioda, bolje držati redovan raspored, i ostale biljke su mu već prilagođene, a anc.su aktivniji bez svjetla.

Za ishranu pogledaj postove o povrću u ishrani riba, preporučujem davati noću, kada su druge ribe manje aktivne.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2012, 20:11:09 poslijepodne »
Davati im mozes kolutic tikvice kojeg mozes zalijepiti necim za staklo ili stavi na dno pa kad skuze da je to tikvica vidit ces koliko ce ih biti na njoj , svi malci ce odmah doplivat i pocet papati  :up:

Offline te_ka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2012, 20:16:08 poslijepodne »
Baš sam proučavao...
Dakle, malci su stariji od 2 tjedna.
Počeli su slobodno izlaziti i kretati se po akvariju. Jednim sam ih pogledom obuhvatio 11. Vjerujem da ih je dvadesetak.
Danas je i tata viđen vani.

Nadam se da ne rastu brzo.
ZG, Prečko

Offline shrike

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Ožujak 28, 2012, 16:41:29 poslijepodne »
Hranim i dalje s uobičajenom prehranom jednino sam dodao tablete s spirulina algom - pronašao sam na više mjesta da im ona posebno odgovara. Probati ću predloženu tikvicu jer mi se čini kao super ideja.
No kako su malci aktivni i prekopavaju posvuda mislim da nema problema s pronalaskom hrane. Sad, nakon mjesec i nešto približavaju se veličini od 2cm i ne skrivaju se više.