Srpanj 09, 2025, 17:58:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Grijanje za pripravu Artemije i utisavanje pumpe zraka  (Posjeta: 3431 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Grijanje za pripravu Artemije i utisavanje pumpe zraka
« u: Ožujak 16, 2012, 16:21:03 poslijepodne »
Nisam gledao da li je neko vec ovo radio,ali eto nadam se da ce nekome olaksati praviti Artemiju.Potreban vam je manji akvarij,dimenzija da u njega stanu dvije teglice i sa strane mali grijac.Poklopac sam napravio od kliznog stakla(pleksi),sprovedete sve cjevcice kao i inace.Za smanjiti buku od pumpe zraka,iskoristio sam prazan akvarij.Moj je malo oveci,ali moze i puno manji(isto sa kliznim staklom).Omotao sam pumpu u vunu i spuzvu,ona se ne cuje ni malo,jos je ostao zvuk od zraka kako struji u teglicama.Posto spavam u blizini,ovo mi je ispalo skroz podnosljivo.....

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Grijanje za pripravu Artemije i utisavanje pumpe zraka
« Odgovori #1 u: Ožujak 16, 2012, 16:28:03 poslijepodne »
Svaka cast , super izmisljeno mozda za pocetnika u slaganju svega za artemiu bi bilo lakse nesto poput ovoga , ovdje se koristi boca i zracna pumpa i to je to

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 16, 2012, 16:46:52 poslijepodne »
Svaka cast , super izmisljeno mozda za pocetnika u slaganju svega za artemiu bi bilo lakse nesto poput ovoga , ovdje se koristi boca i zracna pumpa i to je to
A bogami se ne moze usporediti!Pokusaj ti spavati kraj te boce!A sta daje optimalnu temperaturu za pravljenje?lako je njemu kad zivi u Australiji,neka dodje pa neka to napravi kod nas kad je hladno,koliko sam vidio za Artemiju treba biti oko 25 C.Vjerojatno moze i na nize,ali za biti sto posto siguran mislim da je jednostavno rijesenje.Ja sad mogu spavati kraj toga,nema zvuka od balona,ma od nicega,a ta pumpa sto je na videu,volio bih te vidjeti da je slusas na 2 minute.Na vrh,na poklopac sam stavio malo vate i na nju stiropor i sve sam stisnuo sa dvije knjige i nema da se cuje.Bio sam jako zabrinut da cu morati sve to raditi u garazi,jer sve bruji na sve strane,ali ovako smo svi ;) :D

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Ožujak 16, 2012, 16:52:43 poslijepodne »
Ako ikad budem radio poslusat cu tvoj savijet  :up:

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 16, 2012, 17:04:11 poslijepodne »
Ma ja sam sad miran,ovo me mucilo i odgadjao sam mrijest cekajuci da zatopli,ali da sam se ovog sjetio vec bih imao ribe za izlozbu ;) Samo se nadam da ce sutra biti racica da dam Bettama papati

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 16, 2012, 17:19:46 poslijepodne »
Ma ja sam sad miran,ovo me mucilo i odgadjao sam mrijest cekajuci da zatopli,ali da sam se ovog sjetio vec bih imao ribe za izlozbu ;) Samo se nadam da ce sutra biti racica da dam Bettama papati
Evo i video da cujete i uvjerite se sami.Na kraju se zakasljem za usporedbu zvuka,sumovi su izvana i moram doci jako blizu da se cuju baloncici. http://www.youtube.com/watch?v=FFRVDQTUnyU&feature=youtu.be

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Ožujak 16, 2012, 17:27:07 poslijepodne »
sve je to super ali kolko je uopce isplativo hranit sa artemijom?jer svaki put moras kupit kulturu,i ako imas recimo ko ja puno malih ribica kolko traje onda to pakiranje?ja trebam nesto sto se moze uzgojit doma a da je jako hranjivo.

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2012, 17:31:29 poslijepodne »
sve je to super ali kolko je uopce isplativo hranit sa artemijom?jer svaki put moras kupit kulturu,i ako imas recimo ko ja puno malih ribica kolko traje onda to pakiranje?ja trebam nesto sto se moze uzgojit doma a da je jako hranjivo.

Pa moras kupit ili ovo ili neku hranu granulacije 0 , a ovo je po meni bolje , ovdje ces opet imat artemie i opet ces imati njihova jaja iz kojih se opet mogu mladi izleci pa tako u nedogled ...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 16, 2012, 17:34:32 poslijepodne »
Pakovanje koje imam je dosta za najmanje tri dobra mrijesta,znaci mogu mlade ribe hraniti skoro 6 mjeseci,zar to nije dovoljno?Bocica dodje nekih 30ak kuna,nisam sto posto siguran....

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #9 u: Ožujak 16, 2012, 17:36:40 poslijepodne »
Koliko riba imas?ja imam cca 500 kom i jos 5 zenki puna usta svaka bar cca 30 kom.i koliko ta artemija moze stajat kad se izlegnu jajasca?

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 16, 2012, 18:52:43 poslijepodne »
Koliko riba imas?ja imam cca 500 kom i jos 5 zenki puna usta svaka bar cca 30 kom.i koliko ta artemija moze stajat kad se izlegnu jajasca?
Ugooglaj si o pripravi Artemije,imas sve podrobno,skoro na svakom sajtu

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #11 u: Ožujak 16, 2012, 19:33:15 poslijepodne »
Svaka čast na trudu ali mislim da si ga zakomplicirao,naročito sada kada su tempreature  više i gdje se artemija leže bez problema u roku od  cca 30 sati.
Meni se puno više sviđa verzija ona koja košta 50 lipa,znači od plastične boce odrezane pri dnu ,sa priključenim zrakom na čepu( bez raspršivača) i to sve stoji zakvačeno o nešto. Puno je veće strujanje vode unutar te boce nego ovako u staklenci,a ujedno se postiže i veći postotak izlijeganja artemije.   :up:
tom82

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 16, 2012, 19:38:47 poslijepodne »
Svaka čast na trudu ali mislim da si ga zakomplicirao,naročito sada kada su tempreature  više i gdje se artemija leže bez problema u roku od  cca 30 sati.
Meni se puno više sviđa verzija ona koja košta 50 lipa,znači od plastične boce odrezane pri dnu ,sa priključenim zrakom na čepu( bez raspršivača) i to sve stoji zakvačeno o nešto. Puno je veće strujanje vode unutar te boce nego ovako u staklenci,a ujedno se postiže i veći postotak izlijeganja artemije.   :up:
Kako god da okrenes nemas stalnu temperaturu u stanu da ti se krece oko 25.Za ljeto ne govorim,meni je sad potrebno,a odgadjao sam cijelu zimu,da sam ovo napravio po zimi mogao sam mrijestiti bez problema.Meni je buka najgora,a ovako se smanjuje do 80% sto se zraka u teglama tice a za pumpu svedeno na 100%

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 16, 2012, 20:51:35 poslijepodne »
Artemija se liježe i na manje od 25 stupnjeva,možda joj koji sat duže treba ali bez ikakvih problema.Evo kod mene u "fishroomu"  je 21-22 stupnja i svaki dan imam frišku.
Ja sam mrijestio cijele zime;a artemiju radim svakodnevno već mjesecima..jer je gotovo nezamijenjiva.
Što se tiče buke jesi u pravu,ali kakav je to fishroom gdje ne zuje pumpe i ne bučka voda.  :D  :D
tom82

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 16, 2012, 21:55:16 poslijepodne »
Artemija se liježe i na manje od 25 stupnjeva,možda joj koji sat duže treba ali bez ikakvih problema.Evo kod mene u "fishroomu"  je 21-22 stupnja i svaki dan imam frišku.
Ja sam mrijestio cijele zime;a artemiju radim svakodnevno već mjesecima..jer je gotovo nezamijenjiva.
Što se tiče buke jesi u pravu,ali kakav je to fishroom gdje ne zuje pumpe i ne bučka voda.  :D  :D
Ja sam mislio raditi u garazi,ali mi je predaleko,nazalost moram raditi u blizini spavace sobe.Sad je sve OK,buka svedena na minimum.Nego objasni mi malo kako ide postupak nakon izlijeganja Artemije?Ugasis pumpu i sacekas da se slegne,zatim spricom usisas i nahranis malce,a dalje?Da li opet palis pumpu da nastavi vrtloziti izleglu artemiju?Ili je preslis u praznu teglu i gasis pumpu?Pa opet palis za rad na drugoj turi??Nije mi bas jasno,a nigdje se ne spominje osim da se moze koristiti dva dana a u medjuvremenu treba praviti drugu?

Offline tom82

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 16, 2012, 22:30:57 poslijepodne »
Negasim pumpu,nego samo zavrnem ventil,i kada se slegne artemija uzmem si koliko mi treba sa špricom.Kasnije opet pustim zrak da vrtloži ,u biti zrak tjera cijelo vrijem. Tako može živjeti otprilike 2-3 dana,zato jer radim u malenim bocama od pola litre. A  kada je veća boca u pitanju onda može i koji dan duže poživjeti.
Jednom sam manju količinu pripremljene artemije stavio skupa sa vodom u plastičnu posudu na koju sam zaboravio neko vrijeme. I za 15-ak dana sam vidio artemiju kako pliva na sve strane ali veliku 4-5  milimetra.Bez ikakvoga zraka i bez hrane. Odlična hrana za i malo veće ribe.
tom82

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 17, 2012, 07:31:14 prijepodne »
Negasim pumpu,nego samo zavrnem ventil,i kada se slegne artemija uzmem si koliko mi treba sa špricom.Kasnije opet pustim zrak da vrtloži ,u biti zrak tjera cijelo vrijem. Tako može živjeti otprilike 2-3 dana,zato jer radim u malenim bocama od pola litre. A  kada je veća boca u pitanju onda može i koji dan duže poživjeti.
Jednom sam manju količinu pripremljene artemije stavio skupa sa vodom u plastičnu posudu na koju sam zaboravio neko vrijeme. I za 15-ak dana sam vidio artemiju kako pliva na sve strane ali veliku 4-5  milimetra.Bez ikakvoga zraka i bez hrane. Odlična hrana za i malo veće ribe.
Super,stavio sam ventil,ionako tjera u dvije tegle odjednom,bas ti hvala

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Ožujak 17, 2012, 20:57:35 poslijepodne »
Super,stavio sam ventil,ionako tjera u dvije tegle odjednom,bas ti hvala
100% izlegnuto