Lipanj 25, 2025, 00:12:26 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Kukuruzna zmija  (Posjeta: 1521 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline corn_snake

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kukuruzna zmija
« u: Ožujak 30, 2012, 00:08:58 prijepodne »
Htio bi si nabaviti corn snake i pripremam prvo terarij, ali prije kupnje zmije zanimaju me neke stvari pa ako bi mi mogli pomoć bio bi vam zahvalan. :)
1. Koja je najbolja podloga za corn snake?
2. Kolko jaki grijač mi je potreban?
3. Gdje točno mogu nabaviti hranu(miševe)?
Hvala vam  :) :) :) :)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Odg: Kukuruzna zmija
« Odgovori #1 u: Ožujak 30, 2012, 00:28:47 prijepodne »
Pozdrav i dobrodošao na forum  :up:

O kukuruznoj zmiji imamo izvrstan članak pa predlažem da ga pročitaš - http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=669:kukuruzna-zmija&catid=56:gmazovi&Itemid=176

1.Kao podlogu je najbolje koristiti treset.
2. Pretpostavljam da misliš na kabelski grijač. Koji god da kupiš morat ćeš ga spojiti na termostat, 25W je čisto dovoljan ali obavezno ga spojiti na termostat jer nema drugog načina regulacije grijanja.
3. Miševe/štakore možeš nabavljati od raznih uzgajivača, od kud si točno pa će nam biti lakše te na nekoga uputiti. Zmija se nauči na mrtvi plijen pa uvijek možeš uzeti više komada pa ih držati u zamrzivaču ;)

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Ožujak 30, 2012, 00:32:17 prijepodne »
Dobrodosao na forum  :) !
1. Najbolja podloga nema, jer svaka podloga ima svoje prednosti i mane. Jedne lepo izgledaju, a druge se lakse odrzavaju! Kao podlogu mozes da koristis, specijalne upakovane podloge za zmije, kokosov treset, obicni treset, ali da je cist da nema u njemu pesticide, fungicide, insekticide, vestacka djubriva i takve slicne hemije, drvene strugotine, ali ne od zimzelene vrste, obicne novine i papirne ubrise.....
2. Za corn snake ako je drzis u sobi koja se greje i ima sobnu temperaturu normalnu, onda grejac ti ne treba. Mozes da koristis obucnu sijalicu reflektoricu koja ce da ima dva znacaja, jedan je da ti osvetli terarijum, a drugi je da ga greje i da zmija ima hot spot (29-32 stepeni)....
3. Na ovo pitanje odgovorice ti tvoji sugradjani :) !

Srecno!!!

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2012, 10:13:14 prijepodne »
Ja imam dvije Kukuruzne i dva Kraljevska pitona i moram ti reći da sam s pitonima puno zadovoljni. ;)

1. Za podlogu si uzmi kokosov treset ili običan treset.
2. Nisi nam rekao kolikih će ti dimenzija biti terarij,pa ti ne mogu reći koliko ti jak grijač treba.
3. Za miševe se javi Stricheku Matiji.

Offline pero djetlić

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 02, 2012, 00:23:01 prijepodne »
kukuruzna zmija je odlicna za pocetnike neces pogrijesiti .... aktivna uvjek u pokretu i prozdrljiva sto se tice hranjenja :) i budu ljepe zmije tako da neces pogrijesiti pri odabiru  :up:

Offline djavoceka

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2012, 21:06:38 poslijepodne »
[
cao
1. Koja je najbolja podloga za corn snake? sta god hoces, mozes da podeliz terarijum malo drva malo zemlje koju drzis malo vlazu ili koristis wetbox.
2. Kolko jaki grijač mi je potreban? ako zivis u normalnim temperaturama ni netreba ti grejac
3. Gdje točno mogu nabaviti hranu(miševe)? e ovo neznam nazalost
[/quote]

Puno srece i mislim da sam mogao da to odgovorim, ako imas pitanja daljih pitaj.
pozdrav djavoceka

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #6 u: Svibanj 28, 2012, 21:45:37 poslijepodne »
[
cao
1. Koja je najbolja podloga za corn snake? sta god hoces, mozes da podeliz terarijum malo drva malo zemlje koju drzis malo vlazu ili koristis wetbox.
2. Kolko jaki grijač mi je potreban? ako zivis u normalnim temperaturama ni netreba ti grejac
3. Gdje točno mogu nabaviti hranu(miševe)? e ovo neznam nazalost

Puno srece i mislim da sam mogao da to odgovorim, ako imas pitanja daljih pitaj.
pozdrav djavoceka

Kako to misliš netreba grijač?
Svakoj zmiji treba grijanje i eventualno termostat.Grijač im netreba u sredini ljeta kada su topline maksimalne.
Nemoj govoriti početnicima krive informacije.Ako imaš termometar vidiš da je u terariju bez grijača  oko 22-23 stupnjeva što je premalo.

[/quote]