Srpanj 18, 2025, 01:51:45 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: prehrana preko ’’godišnjeg’’  (Posjeta: 1361 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline riky&iwa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
prehrana preko ’’godišnjeg’’
« u: Lipanj 12, 2007, 01:24:00 prijepodne »

Kako ljeto već kuca na vrata, mora se razmišljati o ribicama, neće me biti kod kuće jedan - do dva do maksimalno tri tjedna. sada, sa izmjenama vode, akvač može izdržati dva - do tri tjedna ili? (inaće mjenjam tjedno 10 - 15%) a što se tiće rasvjete, imam timer. jedino me brine hranjenje ribica, ima se koga gnjaviti, ali mi je malo glupo tražiti nekoga da dva puta dnevno dolazi u stan hraniti ih, vidio sam na policama pet shopova ''vikend'' i/ili ''holiday'' hranu, jel to može držat tjedan dana? da netko dolazi jednom tjedno to ubacivat bi se dalo srediti...
i ako može to tako, na kom principu to funkcionira? jel to tone ili što? jer imam i corije, a moraju i oni nešto pojesti....

naravno druga varijanta je automatska hranilica, naravno ona na baterije, da nebi slučajno nestalo struje, no to mi je malo ipak preskupo (vidio sam u viliju za 250 kn)

a što se tiće one hranilice u kućnoj radinosti (vidio sam tu na akvarij.netu) nemam baš vremena radi ispita, a i malo mi je nespretno to za izvesti zbog ''haube''...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #1 u: Lipanj 12, 2007, 09:46:00 prijepodne »
nemam iskustva sa vikend hranom a ni sa hranilicama, uvijek netko od mojih nahrani ribice... mislim da forumasi ne hvale bas previse te holiday hrane (valjda previse prljaju vodu ako se dobro sjecam), mozda bi najbolje bilo nabaviti auto. hranilicu, posto si iz zg-a probaj staviti mali oglas mozda bi ti je netko bio voljan posuditi.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Lipanj 12, 2007, 11:44:00 prijepodne »
Da naglasim, imam zlatne ribice! I imam relativno dobro iskustvos vikend hranom. S time da sam im stavljao na tjedan dana, onda je djed promijenio vodu i stavio za drugi tjedan dana... Stvar je dobro funkcionirala! Ali, stavljao sam im one tetrine briketiće. Ono nešto što nalikuje na paštetice nisu htjeli ni vidjet...to im je bilo fuj! A nekoliko puta na kraće vrijeme (2-3 dana) su dobili ono nešto što nalikuje na pol ping-pong loptice i to su jako volili!Edited by: babyboom

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Lipanj 12, 2007, 12:23:00 poslijepodne »
Stavi u oglasnik... Traži se osoba (kojoj ću dati sve ključeve) da mi hrani ribice dok sam me 3 tjedna nema kod kuće

Ontopic: ja sam u ljubimcu prošle godine kupio hranilicu za 190kn (popust+ popust za gotovinu, možda će dat kakav ljetni popust i sada?). Radi super, 3 hranjenja se mogu isprogramirati, hrana koja je unutra se ne lijepi...

Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline riky&iwa

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 12, 2007, 13:27:00 poslijepodne »
a staviti ću ako ko oće iznajmiti mi preko ljeta, nebi se bunio ni dat mu/joj neku simboliku, ali sumnjam jer će to vjerojatno biti u periodu kada će svi na godišnji, ali hvala na prijedlozima, nojoš će se o svemu dobro promisliti

Offline riky&iwa

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 12, 2007, 13:30:00 poslijepodne »
a što se tiče prljanja vode, u planu je uz postojeći unutarnji i izvedba vanjskog pomoćnog filtera, staklenog pregradnog tako da malo prljave vode neće biti problem, bitnije mi je da sve preživi, a lako se poslje to čisti...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #6 u: Lipanj 12, 2007, 14:34:00 poslijepodne »
onda nemaš frke, naročito ako možeš nać nekog ko će ih obići barem svakih 5 - 6 dana...

Offline perovski

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 12, 2007, 21:28:00 poslijepodne »
..mišljenja su svakojaka, ja sam za holliday hranu u odnosu na hranilicu...

...a i ribice neće uginuti ako su koji tjedan bez hrane, pa i tri....

...slavonac sam...

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Lipanj 13, 2007, 00:31:00 prijepodne »

Citat: perovski
..mišljenja su svakojaka, ja sam za holliday hranu u odnosu na hranilicu...

...a i ribice neće uginuti ako su koji tjedan bez hrane, pa i tri....

...mozda im se samo malo smanji broj...

Offline riky&iwa

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 13, 2007, 02:13:00 prijepodne »

za gupije me i nebi diralo da se smanji broj jer ako ovako nastavim, imat ću ih za izvoz, ali tu su 3 ancitrusa, još im nisam uspio odrediti spol, 4 corydorasa.. tako da, nije mi baš do zezancije

vjerojatno ću onda probati s tom hranom, a daj mi babyboome reci koju bi mi ti preporučio, tj. koju si ti koristio (da ne zujim po policama ko budala)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #10 u: Lipanj 13, 2007, 13:36:00 poslijepodne »

ja sam koristio tetrine briketiće, a kako imam i zlatne i anciće i sijamske algojede, stavio sam im 2/3 briketića za zlatne i 1/3 briketića za tropske...kaj je ko jeo, nemam pojma, no eto ih...tu su...

s tim sam briketićima najzadovoljniji - one "poluloptice" bijele su mi bile za kraće vrijeme, mislim da je to hobby program ili tak nešt...nemam pojma...mamlaz zaboravni...