Kako ljeto već kuca na vrata, mora se razmišljati o ribicama, neće me biti kod kuće jedan - do dva do maksimalno tri tjedna. sada, sa izmjenama vode, akvač može izdržati dva - do tri tjedna ili? (inaće mjenjam tjedno 10 - 15%) a što se tiće rasvjete, imam timer. jedino me brine hranjenje ribica, ima se koga gnjaviti, ali mi je malo glupo tražiti nekoga da dva puta dnevno dolazi u stan hraniti ih, vidio sam na policama pet shopova ''vikend'' i/ili ''holiday'' hranu, jel to može držat tjedan dana? da netko dolazi jednom tjedno to ubacivat bi se dalo srediti...
i ako može to tako, na kom principu to funkcionira? jel to tone ili što? jer imam i corije, a moraju i oni nešto pojesti....
naravno druga varijanta je automatska hranilica, naravno ona na baterije, da nebi slučajno nestalo struje, no to mi je malo ipak preskupo (vidio sam u viliju za 250 kn)
a što se tiće one hranilice u kućnoj radinosti (vidio sam tu na akvarij.netu) nemam baš vremena radi ispita, a i malo mi je nespretno to za izvesti zbog ''haube''...