da, svaki silikon ti u specifikacijama ima navedeno tu rastezljivost. to isto neki tezi majstor taj tvoj staklar.. na tako malo aq stvarno i nije porebno, uvjek je dobro staviti, ok, ali nekuzim zasto poprecne. njih je inace zeznuto bez duznih ljepiti, puno je manja povrsina gdje se silikon prima a protiv trbuha i tako najvise pomazu duzna. moraju i biti puno preciznije odrezana sto kod tebe nije slucaj, a i ful je zeznuto spajat da sjednu s unutarnje strane na gotovom aq, prilikom montiranja natrljas silikon snjih svuda samo ne tamo di teba:) na velikim/visokim tankovima se onda jos stavlja i porecno po potrebi ali samo po sebi nemoze tako dobro drzati. neznam zasto je uopce isao na tu soluciju, duzna pojacanja od 2cm sirine nebi uopce smetala kad radis po tanku a i stakla bi manje utrosio. mozda covjeku ostali viskovi pa da ih se rjesi..ali nekako mi se vise cini da tim staklarima bas i nije jasno kako ojacanja rade. ja imam dva poprecna na 3x duzem i 25cm visljem tanku, onda znas koliko ustvari tebi trebaju i kakav majstor to stavlja. a koliko dugo si susio prije nego si napunio vodom? ovisno o silikonu ali u prosjeku se 1mm debljine osusi u 24h na 25c temperature, onda ako ti sad jos imas i fuge po rubovima..treba dosta duze da bi se sami spoj osusio kako treba. a i puno ovisi to sto ti je kolega rekao da moras ocistit mjesto ljepljenja, svaka necistoca na povrsini smeta da se silikon primi za staklo