Kolovoz 15, 2025, 16:05:59 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Juwel 60 koral(problem sa filterom)  (Posjeta: 1495 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Juwel 60 koral(problem sa filterom)
« u: Siječanj 28, 2012, 18:07:56 poslijepodne »
Volio bih da mi se jave svi koji imaju ili su imali ovaj tank.Model je nesto stariji i ima ugradjenu pumpu pri dnu koju dijeli pregrada od spuzvi.Usis je gore,e to je ono sto me muci,kupi uglavnom smece sa vrha i ako se riba zalijepi za usis onda pumpa slabo vuce i desi se to da kad se riba makne nedostje ta kolicina vode koju je propustila potegnuti dok se riba odmarala.Poslije pocne slabo bacati i moram malo gurnuti filter materijal na dole da udje veca kolicina vode i ona krene kako treba.Druga stvar je ako imam vatu u filt.materijalu onda se brzo zastropa i morao bih svaki drugi dan cistiti ili mijenjati,a onda se nece niti skupljati dovoljno bakterija u filteru.Da li je netko pokusao izbusiti rupe nize od vrha pa da vuce i smece od dole?Da nas sam skoro uzeo busilicu i poceo sa busenjem ali sam odustao jer cu prvo tu pitati.....Svaka biljcica ili list mi zastropa i smanjuje protok,a onda mi ne mreska dovoljno i ribe ne dobivaju dovoljno O2,molim za vasa iskustva :)

Offline stomed

• Punopravni član
Odg: Juwel 60 koral(problem sa filterom)
« Odgovori #1 u: Siječanj 28, 2012, 18:13:17 poslijepodne »
kako to da je usis samo gore? nema li juwel i one usise s donje strane? ja sam do sada vidio samo takve, ima nareze i gore i dolje
-a ako te vec toliko zafrkava nemas sta izgubiti, probusi a ako bude potrebe lako za zapunis rupice silikonom

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 28, 2012, 18:23:31 poslijepodne »
kako to da je usis samo gore? nema li juwel i one usise s donje strane? ja sam do sada vidio samo takve, ima nareze i gore i dolje
-a ako te vec toliko zafrkava nemas sta izgubiti, probusi a ako bude potrebe lako za zapunis rupice silikonom
Ovo je neki stari tip,ima samo gore ureze,a na sredini na polovici gdje je pumpa ima male ureze ali oni su da coda dodje do grijaca.Nije da ne funkcionira ovako,ali strah me da negdje odem na dva tri dana da mi se ne smanji protok i onda ce mi ove ribe pocrkavati,narocito Neonke.Zanima me da li ima tko da je ovo rijesio sa busenjem,ako ne,pri prvoj izmjeni vode ide buslica u akvarij 8)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 28, 2012, 18:37:25 poslijepodne »
njemu pumpa vuce odozgora kroz medij vodu? onda moras paziti gdje ces busiti, da ti nepocne tek kr dno ili sredinu medija ici a gore stane.
a nisu ti ti juwelovi bas naj filtri, ako koristis orginal spuzva medij normalno je da se stopa jer je i velika mehanicka filtracija osim same bioloske. a ali si probao nesto drugo stavitiumjesto bio spuzve? trebalo bi jace teci onda. a vata ti i netreba osim ako stvarno vidis neke sitne cestice u vodi pa da bi ih pokupio, mozda prilikom usisavanja, kopanja podloge ili tako nesto..inace i nisu bas potrebn u filtrima. to stave tako da imas sta novo za kupovati

Offline ivekzg

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Siječanj 28, 2012, 19:02:55 poslijepodne »
Ista stvar ti je i na rekord 60. Ja sam maknuo vatu i stavio jos jednu spuzvu umjesto crne i radi bez problema. Sa vatom protok padne za 5o% kroz 3 dana

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 28, 2012, 19:08:50 poslijepodne »
Ista stvar ti je i na rekord 60. Ja sam maknuo vatu i stavio jos jednu spuzvu umjesto crne i radi bez problema. Sa vatom protok padne za 5o% kroz 3 dana
Onda je najbolje da izvadim vatu i dodam komad spuzve?Necu nista busiti i jace usisavanje podloge kod izmejne vode bi to trebalo rijesiti?

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 28, 2012, 19:11:21 poslijepodne »
pa mislim, netreba ni u jedan filter stavljati orginal medije, to kompanije uvjek kazu tako da zadrze musterije ali najbolje je kada si sam slozs sta trebas i kako trebas. koliko znam, taj juwel ima skupe medije, pogotovo ugljen u spuzvi i to..bolje onda na kg kupovati pa u vrecicu

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 28, 2012, 19:30:53 poslijepodne »
pa mislim, netreba ni u jedan filter stavljati orginal medije, to kompanije uvjek kazu tako da zadrze musterije ali najbolje je kada si sam slozs sta trebas i kako trebas. koliko znam, taj juwel ima skupe medije, pogotovo ugljen u spuzvi i to..bolje onda na kg kupovati pa u vrecicu
Ne koristim njihove medije.Stavio sam na dno u carapu keramiku,onda sam narezao plavu spuzvu,pa crnu i na vrh sam stavio rifuzo vatu.Sad cu maknuti vatu,onda sam siguran da ce raditi,a ista stvar mi je i na hangon filteru kod nano akvarija,cim stavim malo vate,nakon jednog dana pocne preljevati.Ok ljudi hvala na savjetima :klap:

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #8 u: Siječanj 29, 2012, 23:03:52 poslijepodne »
ista stvar je i kod rekord 60,vatu obavezno izvadi jer smanjuje protok samim time i hlađenje pumpe koja rikava na 34 stupnja celzijusa a kad rikne onda problem jer belugo nema u prodaji več duže vrijeme a što se tiče juwel pumpi katastrofa ja sam mjenjal na rekord 60,rekord 80 i rio 125 a imaju finu cijenu.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 30, 2012, 07:31:04 prijepodne »
ista stvar je i kod rekord 60,vatu obavezno izvadi jer smanjuje protok samim time i hlađenje pumpe koja rikava na 34 stupnja celzijusa a kad rikne onda problem jer belugo nema u prodaji več duže vrijeme a što se tiče juwel pumpi katastrofa ja sam mjenjal na rekord 60,rekord 80 i rio 125 a imaju finu cijenu.
Stavio sam onu mrvicu od vate(original)rekao bih flekicu.Zasad radi 3 dan,ako izdrzi 7 dana cu ostaviti ako ne ide van.Ako je tako kako kazes onda je najbolje maknuti plasticni box u kom je filter i staviti drugu filter pumpu,ujedno bi dobio na mjestu.Kod nas ni nema zamjenska pumpa koja bi stala umjesto ove unutra,Ova je mislim 280 Lh protoka a nasao sam neku od 320 ali ne stane u leziste na dnu,tako da jedino opcija micanja cijelog boxa dolazi u obzir....

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 31, 2012, 21:28:30 poslijepodne »
vata ti uopce netreba, ako sisas ili vec iz nekog razloga bude puno sitih cestica koje zelis izvuci cim prije van moze se stavit, ali u principu njih ti proizvodaci daju tako da bih kupovao nove jer su puno kratko trajnije nego spuzva naprimjer. ionako kada ti se mehanicki filter, spuzva, sta vec, prlja kupi sve sitnije i sitinije cestice
-iako, da se mene pita, da ima toliko cestica koje mehanicki treba ukloniti onda treba rjesiti uzrok tog poblema a ne koristiti vatu. amerima prodaju diatomske i mikronske filtere koji su x puta bolji mehanicki cistaci od vate pa nevidim da se puno koriste, svi ih mahom micu van zbog vise problema nego onoga sto mogu dobiti snjima

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 01, 2012, 12:52:39 poslijepodne »
vata ti uopce netreba, ako sisas ili vec iz nekog razloga bude puno sitih cestica koje zelis izvuci cim prije van moze se stavit, ali u principu njih ti proizvodaci daju tako da bih kupovao nove jer su puno kratko trajnije nego spuzva naprimjer. ionako kada ti se mehanicki filter, spuzva, sta vec, prlja kupi sve sitnije i sitinije cestice
-iako, da se mene pita, da ima toliko cestica koje mehanicki treba ukloniti onda treba rjesiti uzrok tog poblema a ne koristiti vatu. amerima prodaju diatomske i mikronske filtere koji su x puta bolji mehanicki cistaci od vate pa nevidim da se puno koriste, svi ih mahom micu van zbog vise problema nego onoga sto mogu dobiti snjima
A ne kupujem nista osim spuzve,sve rifuzo,vate mi je ostalo iz velikog pakovanja a i imam vatu za napu.Ma problem je sa filterom radi usisa koji je gore umjesto dole,pa onda Koridorasi podizu pri ciscenju i onda se to nekako usisa.Koliko sam vidio najbolje je usisati podlogu(jedan dio)pri izmjeni vode i bog te veselio.sad je lakse kako se bilje primilo i sad mi nije tolika frka radi mreskanja iz cijevi radi O2.U pocetku je bila frka jer nisam poznavao akvarij i pumpu,mislio sam da je takav slab protok normalan,pa sam ostao bezO2,sad se vise ne sekiram i za koji dan cu izvaditi i tu malu flekicu i umjesto nje cu dodati jos malo spuzve....