Kolovoz 08, 2025, 11:26:52 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: JUWEL akvarij  (Posjeta: 2458 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lua

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
JUWEL akvarij
« u: Studeni 29, 2011, 13:00:32 poslijepodne »
Htjela bi kupiti juwelov akvarij pa me zanima koliko dugo izdrze da se silikon ne krene odljepljivati? polovni bi kupovala, 4 godine star, jel to previse za taj akvarij? Posto je ugradeni filter, dali se moze on ikako maknuti?
« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2011, 13:30:48 poslijepodne od GROF »

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: JUWEL akvarij
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2011, 13:33:15 poslijepodne »
Imam jedan već 6god i izgleda isto kao i prvoga dana kada je izašao iz dućana...

može se izvaditi filter bez problema imaš tu na forumu dosta tema o vađenju tih juwel filtera

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Studeni 29, 2011, 13:56:38 poslijepodne »
juwel 60 vec 8 godina i jos se drzi

Offline ra

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zgb
« Odgovori #3 u: Studeni 29, 2011, 18:25:17 poslijepodne »
ak nije zgrebano staklo, 4 godine nije niš

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 29, 2011, 20:53:54 poslijepodne »
Htjela bi kupiti juwelov akvarij pa me zanima koliko dugo izdrze da se silikon ne krene odljepljivati? polovni bi kupovala, 4 godine star, jel to previse za taj akvarij? Posto je ugradeni filter, dali se moze on ikako maknuti?

Eto jedan stariji kolega na jednom drugom akvarističkom forumu ima Juwel akvarij star 35god. i još se nije razlijepio niti propustio vodu na silikonskim fugama... :up:

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Siječanj 31, 2012, 22:16:50 poslijepodne »
Unutršnji filter lako odvojiš sa nožem za pršut i poslije ostružeš s žiletom ostatke silikona sa stakla,a što se razljepljivanja juwel akvarija tiće sve je relativno imao sam rekord 60l sve skupa star deset godina i seljen bezbroj puta  nikad ništa još sad šljaka kod frenda,a onda mi ženica kupi za rođendan novi rio125 i on procuri za dva i pol mjeseca i od tada imam novi parket novu komodu i preljepljeni rio 125 jer zastupnik nedaje drugi i nakon mjesec dana natezanja i dvije reklamacije na kvalitetu popravka(ljepljenja) evo več godinu dana nemam poplavu.Moj savjet ako kupiš polovni bolje ga nanovo zaljepi i mirno spavaj ,inače neki preporučaju da je dobro preljepit staklo svakih deset godina.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #6 u: Siječanj 31, 2012, 23:18:38 poslijepodne »
Nakon ovog ja bih preporučio Wave  :D

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 31, 2012, 23:33:25 poslijepodne »
Unutršnji filter lako odvojiš sa nožem za pršut i poslije ostružeš s žiletom ostatke silikona sa stakla,a što se razljepljivanja juwel akvarija tiće sve je relativno imao sam rekord 60l sve skupa star deset godina i seljen bezbroj puta  nikad ništa još sad šljaka kod frenda,a onda mi ženica kupi za rođendan novi rio125 i on procuri za dva i pol mjeseca i od tada imam novi parket novu komodu i preljepljeni rio 125 jer zastupnik nedaje drugi i nakon mjesec dana natezanja i dvije reklamacije na kvalitetu popravka(ljepljenja) evo več godinu dana nemam poplavu.Moj savjet ako kupiš polovni bolje ga nanovo zaljepi i mirno spavaj ,inače neki preporučaju da je dobro preljepit staklo svakih deset godina.

tko je njihov zastupnik?

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 31, 2012, 23:38:20 poslijepodne »
imaju i ducani, uzgajalista, akvarije vec dugo, ali to puno ovisi i o litrazi, staklu, spojevima. nije isto 4-6mm staklo na 50-60 litara ili 10-12 na 5-10x vecoj litrazi uz malo vec silikonske fuge+vibracije iz jakih filtera, stream pumpi, itd. nisam cuo za nijedan negativan slucaj, ali preporuca se nakon 15-20god promjeniti akvarij, staklo postaje britkije i silikon previse ostari u tom vremenskom periodu.

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #9 u: Veljača 01, 2012, 14:30:40 poslijepodne »
Zastupnik je VET&PET d.o.o. u botincu veleprodaja ,a maloprodaja Belugo

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 01, 2012, 14:38:52 poslijepodne »
prave postenjacine -?  jel znas kako se zove kod nas onaj inspektorat za poslovanje? neradi bas u praksi ali mozes ih prijaviti, to nista nekosta. to je najmanje sto bih ja napravio.
mislim da ti je cak ducan duzan vratiti pod garancijom a ne tebe setati zastupniku, ti kao zadnja ruka nemas veze snjima vec oni kojima si dao novce trebaju to rjesiti
-a jesi probao pisati mail juwelu i reci za to? probaj, onda ce oni kontaktirati zastupnika i vjerojatno njim nece biti svejedno onda. ionako nemas sta izgubiti

Offline demza

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #11 u: Veljača 02, 2012, 20:14:45 poslijepodne »
Promijenio se uvoznik za Juwel, po novome to je Pet Centar.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 02, 2012, 20:19:09 poslijepodne »
sve bolje od boljeg :) ma nije ni bitno tko je uvoznik, ti nemas veze snjima u biti vec s onim tko ti je izdao racun i prodao, preko njih ti ide garancija. to sto su oni muljatori to je druga prica. daje moje nebi to samo tako proslo a sad nek covjek radi kako je njemu bolje

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 02, 2012, 22:15:08 poslijepodne »
imam 200l aq. od aquatere od 2000g. i zasad nikakvih problema pa smatram da bi juwel koji je renomirana marka trebo sa 4 god. biti ko nov (ako nije izgreban) bitno je samo da staklo nije negdje na čoškovima obijeno

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #14 u: Veljača 06, 2012, 15:00:09 poslijepodne »
sve ovisno kakav je koji akvarij rađen.. Juwel jest prava marka za akvarije, al evo jedan slucaj.. bratic je kupio akvarij prije nekih 5god u pet centru Juwel 120, imao ga je kod sebe cca 2god, uredno ga je odrzavao, kad najednom sa vrha prema dnu na desnoj strani poceo se odljepljivati i curiti i to dosta, imali smo samo srece sto smo se mi nasli u blizini akvarija, jer vjerujem da bi se sav raspuknuo.. Inace nisam cuo nikada nista lose o Juwel akvarijima, i po svom iskustvu su jako dobri akvaci, ali opet kazem sve ovisi kako koji je slozen i ljepljen.. akvarij sa stalkom i cijelom opremom ga je izasao oko 3599kn.. cak mozda i nesto vise, nesjecam se najbolje..

p.s. ali kad bi ja kupovao sebi nesto, kao sto namjeravam, nebi uzimao nigdje drugdje akvarij osim u aqua terri, dao bi raditi staklo po zelji, jer vjerujem u njih i stvarno su im akvariji dugotrajni, a poklopac i ostalo bi posebno kupovao, ili slagao..  :)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 06, 2012, 15:18:47 poslijepodne »
aqua terra je super, meni covjek sam nudio racun za koji sam rekao da netrebam jer nikad neuzmem od privatnika, i jos mi kaze uzmi zbog garancije da imas. a ostvariti istu negdje drugdje je tesko i s racunom.
-juwel ima dosta pehova, nije jedini njihov koji je procurio ali nekad i ljudi krivo transportiraju, pogotovo vece akvarije, nekazem da je ovdje slucaj, ali vidio sam kada ljudi akvarij nose ko cement na vikendicu, neprimaju uvjek samo odozdola, grabe, guraju, i za stranice, okrecu po podu, itd.. to jako utjece na spojeve
-moguce da i nasi uvoznici uvoze robu 2 kvalitete, nebi bio prvi takav slucaj, sve ono sto stranac misli da nije ok za svoje gradane distributiraju po ovakvim zemljama, a mi kakvi smo, svoju 1 kvalitetu saljemo van a losija je dobra za nase ljude

Offline hrhonda

• Punopravni član
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #16 u: Veljača 06, 2012, 15:23:44 poslijepodne »
ljudi peru stakla s deterdentima za stakla sto i nije lose no oni spricaju i nanose deterdent na silikon a on nagriza silikon i s vremenom ga rasusi i oslabi zato treba uvjek paziti da deterdent ne dolazi do rubova akvarija!

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #17 u: Veljača 06, 2012, 18:42:44 poslijepodne »
Promijenio se uvoznik za Juwel, po novome to je Pet Centar.

Nije istina! Još uvijek je Vet Pet!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Najki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #18 u: Veljača 06, 2012, 18:48:34 poslijepodne »
ljudi peru stakla s deterdentima za stakla sto i nije lose no oni spricaju i nanose deterdent na silikon a on nagriza silikon i s vremenom ga rasusi i oslabi zato treba uvjek paziti da deterdent ne dolazi do rubova akvarija!

ovo nisam znao... svaki dan naucim par novih stvari na ovom forumu  8)