Kolovoz 08, 2025, 04:23:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem sa startanjem Eheim 2126 filtera  (Posjeta: 4192 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hrgamonster

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Problem sa startanjem Eheim 2126 filtera
« Odgovori #25 u: Veljača 06, 2012, 19:01:52 poslijepodne »
Dakle, jučerašnji razvoj događaja (u tanane jer je više glava pametnije od jedne):

Otvorila sam glavu filtera, podmazala sve gumice, podmazala gumb za startanje (sada radi savršeno), zatvorila i spojila na cijevi. startala filter, upalila i opet piški. Pokupavam na ispuh nacuclati vodi i opet ga upaliti, opet piški. Otvaram glavu filtera, a ona puna vode. Nosim filter, glavu i cijevi u kadu. Otvaram glavu filter i skužim da mi se u starter gumbu pomaknula gumica i da je zato curilo po glavi (tako je curio i prije). To sređujem i brišem glavu da vidim da li će opet curiti ili ne. Spajam cijevi i usis stavim u kantu punu vode na pola metra iznad filtera, a ispuh pustim u kadu. Startam filter na gumb i palim ga i na moje iznenađenje radi!! Radi super. Nepovratni ventil zabijen do vrha, protok na maksimumu i pada mi kamen sa srca. Vraćam sve u akvarij. Cijevi normalno u vodu, filter ispod akvarija u ormarić... Startam, palim i opet piški. Nepovratni ventil skoro skroz pri dnu. Koj ti je k...?!?!?! Vadim ispuh van iz akvarija, spuštam ga 30 cm i počinje voda sama teči, a filter ugašen. Palim filter i voda kreće super. Nepovratni ventil na vrhu, protok na maksimumu... Vraćam ispuh u akvari i opet piški, nepovratni ventil skoro zatvoren... Onda sam ugasila filter da ga ne bacim kroz prozor s trećeg kata, popila sam jednu ciapirinju i otišla prošetati psa da ohladim živce.

Sada mene mući kaj je filteru i da li da se dalje opće gnjavim s nabavom dijelova i onda da se nadam da će proraditi i biti pouzdan ili da jednostavno kupim novi filter, ali kaj ću onda s ovim?

E i da, probala sam tresti i mučkati filter da zrak izađe van i ne pomaže

pa ocigledno je da nemoze gurat vodu toliko visoko stavi filter u kadu uključi ga i postepeno dizi izlazno crijevo pa češ vidit do koje visine moze
hrga88

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Veljača 06, 2012, 19:35:13 poslijepodne »
pa ne vjerujem da je nivo vode vise od 180cm koliki je maksimum filtera.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 06, 2012, 21:05:36 poslijepodne »
na maksimumu se protok gasi potpuno ali i prije vec djeluju prilicni tlakovi na njega, pogotovo za tu fals gumu., a i nemora biti samo stvar u visini vec i u duzini crijeva.
-ako znas debljinu i dijametar gume vjerojatno se da iskombinirati nesto, o-ringova ima puno na trzistu, moze biti i manji ako ima dovoljnu debljinu dok se rastegne, itd..meni bi bilo steta baciti filter samo zbog dihtunga

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #28 u: Veljača 07, 2012, 09:42:35 prijepodne »
Ma vrh akvarija je negdje na 150cm a filter stoji na posu tako da mu ne bi smjelo biti previsoko. Dala sam ga frendu koji ima isti model da ga pokuša kod sebe doma pokrenuti. Izgleda da je ipak rotor otišao. Stavit će svoj rotor unutra po vidjeti kako ide.