Srpanj 19, 2025, 16:07:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Roknula nova bomba kod Stenjevca  (Posjeta: 3495 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Roknula nova bomba kod Stenjevca
« Odgovori #25 u: Siječanj 12, 2013, 00:02:19 prijepodne »
upravo to, tu nije nis grunulo, jer je on naden par metara dalje na podu, a i da je nebi sutra bio pusten iz bolnice nego bi bio pusten na mirogoj. a zastavice od drotova za dokaze su bile dvadesetak metara prek pruge, to kaj novinari pisu zahebi to, niko nije reko da je puklo tu di fali betona jer znam i ja da tam fali od kad je zida.
R-46

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #26 u: Siječanj 12, 2013, 01:26:15 prijepodne »
O ovoj drugoj eksploziji nisam puno čuo niti se puno informirao ali mogu rec neke stvari vezane uz prvu...

Što se tiče terorizma u onom klasičnom smislu riječi kojeg povezuju s eksterimstima, o tome po meni nema govora. Ali pruga koja prolazi kroz Podsused je dio X koridora i to je najvažnija pruga za Hrvatsku ali i cijeli Balkan. Mi smo uglavnom samo mala karika i cijeli teret samo prolazi kroz našu zemlju buduci da nam je industrija u banani pa služimo samo kao tranzitna dionica. Ali u gospodarskom smislu zaustavljanje ove pruge znači milijunske gubitke po danu jer alternativnog pravca praktički nemamo.

Postoji još put preko Varaždina ali granica tovarenja vagona na toj dionici je 18 tona po osovini x 4 osovine koliko uglavnom imaju vagoni x broj vagona u garnituri ispada puno puno manje nego kad se vagoni tovare za ovaj glavni pravac di je granica tovarenja 22 tone po osovini vagona...ili u grubo gledano to je 16 tona manje po vagonu, a jedan teretan vlak se slaže do 700 metara odnosno preko 20 vagona.

Budući da željeznica naplačuje samo neto-tone po prevezenom km jer smo uglavnom tranzitni, to bi bio ogroman gubitak s ekonomske strane, a gospodarski gledano velik dio tereta bi stao. Ovaj događaj bi definitivno okarakterizirao kao gospodarski terorizam.
Neznam jer je iko primjetio kako je pruga sanirana u minimalnom vremenu što i nije tako karakteristično za Hrvatsku.

S druge strane ova bomba je mogla eksplodirati pod putničkim vlakom koji je puno lakši i kojeg bi definitivno izbacila sa kolosjeka pri čemu bi nastala šteta u kojoj bi poginulo nekoliko stotina ljudi. Koliko god da je željeznica u banani jako puno putnika, vjerojatno nekoliko stotina putuje upravo sa tim prvim putničkim vlakom kako bi stigli na poso u Zagreb. Zapravo prava je sreća što je šteta samo materijalna jer da je to bio potpuno puni teretni vlak i da ga je ova eksplozija izbacila iz tračnica vjerojatno bi se zaustavio negdje u gajnicama xD a broj stradalih i materijalna šteta zasigurno nebi bila ovako mala.

Teško je uopče zamisliti kakav um bi ovo napravio, nemoguce da je neki balavac i mislim da je nemoguce da se ovo dogodilo slučajno...on je morao biti negdje tamo i to aktivirati točno pod tim teretnim vlakom i znati da ovu lokomotivu od preko 100 tona ova eksplozija nece izbacit iz tračnica inače bi ovo završilo puno gore. Čak je moguče da je i neki bolesnik sa željeznice jer njemu bi bilo vrlo lako saznati točno vrijeme nailaska vlaka budući da se kod nas mora uzeti u obzir i vrijeme kašnjenja...
Meni je nemoguče zamislit da je sve ovo stvar puke sreće/nesreće koju je neki mulac napravio...za izvest ovakvu stvar trebaš imat neko znanje o željeznici i  eksplozivu...

Ako je ovo upozorenje nekome, a vjerojatno je, sprovedeno je na vrlo lukav i opasan način. Bojim se da panika uopče nije pretjerana i da bi u skorijoj budučnosti moglo biti mnogo ljudskih žrtava
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline boxer

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 12, 2013, 07:52:30 prijepodne »
jeste vidjeli kada mjesto gdje je explodirala prava granata, prava bomba ili exploziv ???

mislim da je ovo dijelo nekog poremecenog "amatera" a ne "profesionalca " ili terorista. jer u danasnje vrijeme i na ovim nasim podrucjima ima materijala za nesto puno gore (nazalost), iako je i ovo za svaku osudu , mislim da mediji rade veliku predstavu u necijoj bolesnoj predstavi.
Slavonski Brod

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #28 u: Siječanj 12, 2013, 11:55:50 prijepodne »
upravo to, tu nije nis grunulo, jer je on naden par metara dalje na podu, a i da je nebi sutra bio pusten iz bolnice nego bi bio pusten na mirogoj. a zastavice od drotova za dokaze su bile dvadesetak metara prek pruge, to kaj novinari pisu zahebi to, niko nije reko da je puklo tu di fali betona jer znam i ja da tam fali od kad je zida.

Da je puklo onako kako impliciras tamo bi bio par desetaka metara velik krater kojeg bi jako tesko sakrili pred znatizeljnicima, plus sto ne bi bilo citavog stakla u krugu od 200m.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
Odg: Re: Roknula nova bomba kod Stenjevca
« Odgovori #29 u: Siječanj 12, 2013, 12:27:03 poslijepodne »
Ma sve stoi ko sto kazes ... Ispravio sam se i reko da se onak prozor streso ...
Mislim da je opce vise suludo vodit temu oko toga ...idiota je bilo i bice nazalost ....

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #30 u: Siječanj 14, 2013, 01:06:17 prijepodne »

opet šaka partizana diže ustanak. :D :D     a na 5.00 ušao mu stari u sobu.... :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=iX0e6hF8ybg&feature=youtube_gdata_player

Ipak, žao mi lika, nije izašao iz sobe a riskira par godina robije....  :a010a:

Offline boxer

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 14, 2013, 10:05:06 prijepodne »
a dobro , vjerojatno ce imati olakotne okolnosti zbog svoga mentalnog zdravlja  :D :D
po naglasku bi rekao da je negdje s mora
Slavonski Brod

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Siječanj 14, 2013, 10:51:26 prijepodne »
Privodenje, dobiti ce par samara osim ako se inspektor ne ubije od muke kad ovaj pocne trkeljati :), pokupiti ce mu svu opremu i ako nece divljati jos prije vecere je doma - ako ce se blesirati onda malo na psihijatriju. Inace za ovakvo glupiranje ako ga shvate ozbiljno moze popiti zatvora kao pravi bombas.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Roknula nova bomba kod Stenjevca
« Odgovori #33 u: Siječanj 15, 2013, 18:49:27 poslijepodne »
Takvi i gnomovi slicni njemu su slucaj za psihijatriju...

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 16, 2013, 02:39:25 prijepodne »
Jesam reko - pustilo ga isti dan nakon dva samara i sad se pravi blesav :)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #35 u: Siječanj 17, 2013, 02:49:45 prijepodne »
Puno je interesantnija i ozbiljnija priča sa ovim prvim. Ima odvjetnika, brani se šutnjom, štrajka glađu, u kratkom vremenu bio, ako sam dobro zapamtio, 30 puta u Banja Luci.....  od žrtve eksplozije preko noći postao predmet istrage policija susjednih država. Vidjet ćemo rasplet...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #36 u: Siječanj 17, 2013, 05:12:26 prijepodne »
Napokon i mi svoga sulejmana imamo,dosta mi je vise turski sapunica,sad gledamo domacu  :D :D