Srpanj 18, 2025, 17:18:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mutna voda!!  (Posjeta: 826 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline avalon

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
Mutna voda!!
« u: Siječanj 21, 2012, 15:17:47 poslijepodne »
Pozdrav svima...
imam akvarij od 54 litre vec godinu dana...nabavio sam brzo rastuce bilje i ekstra svijetlo od 15 w...sad imam 2 lampe od ukupno 30w.
Filter eheim,i uglavnom od riba guppi i jedan shark.
Problem sa vodom,malo je mutna i zelim se toga rijesiti....odrzavam akvarij tako da jedanput tijedno izmijenim malo manje od 1/3 vode.
Da li problem mutne vode moze biti previse biljaka u akvariju?Usisavam dno jedanput tjedno zajedno s promjenom vide...
U filteru nemam mjesta za aktivni ugljen....
HELP;--)

Offline forser

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
Odg: Mutna voda!!
« Odgovori #1 u: Siječanj 25, 2012, 00:47:45 prijepodne »
Pozdrav svima...
imam akvarij od 54 litre vec godinu dana...nabavio sam brzo rastuce bilje i ekstra svijetlo od 15 w...sad imam 2 lampe od ukupno 30w.
Filter eheim,i uglavnom od riba guppi i jedan shark.
Problem sa vodom,malo je mutna i zelim se toga rijesiti....odrzavam akvarij tako da jedanput tijedno izmijenim malo manje od 1/3 vode.
Da li problem mutne vode moze biti previse biljaka u akvariju?Usisavam dno jedanput tjedno zajedno s promjenom vide...
U filteru nemam mjesta za aktivni ugljen....
HELP;--)
ja sam ti otišao do potoka i otrgnuo par  grančica vrbe koja je rasla uz potok, tu granu sam prerezao tako da sam dobio 10 ak grančica od 15 cm, svezao ih sve zajedno u jedan svežanj i tako stavio u svoj aq od 54l na način da sam ih zapiknuo u podlogu kraj samog filtera..od kada sam to napravio, voda je kristalno čista.. :) i nemam niti jedne zelene alge..
isprobano super stvar
preporučam