Akvarij Juvel Rio 125. Čudesnim putevima Božjim stiže noćas oko ponoći, iz Zagreba u duboku provinciju.........
Naravno, jedva se čeka početak uređivanja!
Ide se sa:
zemljom u čarapama,
kvarcni svjetlosmeđi pijesak 0.5-2mm povrh zemlje,
komadi lave umjesto kamena.
Za sada nemam drvo, no to nije problem, s obzirom da sam u vinorodnom kraju (Feravino...). Bit će i viška za razmjenu, samo da ulovim vremena!
Kako sam potpuni početnik, nadam se da mi možete pomoći u nekim nedoumicama oko aranžiranja!
1. S obzirom da je akvarij po duljini, na "zidiću" između dvije prostorije, neće imati pozadinu na duljoj, nego na kraćoj strani koja je jedina do zida. (slično bude u lokalima)
Zna li netko neki link na akvarij složen na takav način, da bar pokupim ideju?
Inače moja je ideja da cijela sredina bude malo povišena, s obzirom da će se promatrati sa obje strane po duljini.
Također bi stranu do zida cijelu zatvorio stijenom od lave, koja dosta dobro izgleda, a laka je za obraditi.
Šta kažete na to?
2.U Našicama, a niti u blizini nemam nikakvog bilja za kupiti, a kamoli dobiti, tražim

donatore

i povoljne ponuđače

! (sms-nite mi na 098 1762 095)
Pretendiram niže bilje iz gore navedenog razloga, no i neku višu biljčicu ću staviti na stranu prema zidu.
Sutra kreće zemlja u čarape, oblikovanje lave, pa kad skupim nešto bilja i cikliranje.
Za sada toliko, a slijede slike akvarija, kada ga složim "na suho", da mi možete sugerirati, dok je još lako raditi izmjene.