Kolovoz 25, 2025, 15:52:51 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Lijepi i obicni gupiji + par pitanja  (Posjeta: 880 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ruggy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Lijepi i obicni gupiji + par pitanja
« u: Listopad 31, 2005, 20:41:00 poslijepodne »

Drugovi i drugarice,

meni su osobno svi gupiji lijepi, ali s vremenom se krizaju i oni gupiji koji su iz istog legla, pa je logicno da ni boje vise nisu bas nesto.

Meni su osobno najljepsi gupiji iz Pet centra, ali je opce poznata situacija s njihovim ribama.

1. Da li da gupije iz Pet centra prvo drzim u malom akvariju kako bi se priviknuli i kako bih bio siguran da nisu bolesni ? Ne brinem za one iz Beluga, jer nikada nisam imao problema s bolestima kad sam ih tamo kupio.

2. Mogu li mali akvarij sloziti na brzinu tako da ubacim vodu iz velikog ??? Da li je i u tom slucaju potreban onaj period prilagodbe akvarija ? Ne mislim stvaljati bilje. Samo malo sljunka i voda.

3. Imam leglo malih gupija koji mi bojama izgledaju kao kombinacija molija i gupija. Govorim o onim "prljavim" molijima (zuto-crnim). Tijelo im je albino boje (malo zlatne imaju), a od glave do polovice tijela su puni crnih tockica kao sto imaju moliji.

NE, nisu moliji !!! Samo je gupica bila u rodilici. Znam raspoznati male od gupija i molija.

4. Ubacio sam 2 mala skalara. Hoce li biti frke ?

5. Imam crnog prekrasnog molija koji je nevidjeno agresivan prema jednom zutom. Osim sto stalno brani crnu zenku, cijelo vrijeme napada ovog zutog, tako da je ovaj u totalnom bedu. Cijelo vrijeme cuci na dnu akvarija. Vidi se da je kukavica. Glupo mi je crnog maknut jer je fakat lijep. Da li ubacim jos koju curu ? Imam 3 muska i 3 zenskeEdited by: ruggy

Offline Neon

• Punopravni član
    • www.atfreeforum.com/hope/
« Odgovori #1 u: Listopad 31, 2005, 20:45:00 poslijepodne »

Mozes slozit akvarij ako stavis vodu iz velikog(ako ce u malom bit filter-mora bit cikliran!!),za karantenu kako hoces-mozes i nemiroras.

Frke sa skalarima nece bit ako mali gupy ne moze stat u usta skalaru.prema nekom pravilu treba 3-4 cure na jednog decka
Hrvatska/Split/
Funniest movie ever

Offline ruggy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 31, 2005, 20:46:00 poslijepodne »
Sto znaci da filter mora biti cikliran ? To je nekakav Mirabello od 30 l kaj ima neki obicni filtercic.

Offline Neon

• Punopravni član
    • www.atfreeforum.com/hope/
« Odgovori #3 u: Listopad 31, 2005, 20:48:00 poslijepodne »
To znaci da mora radit minimum dva tjedna prije nego ikoju ribu ubacis u akvarij da se naseli korisna bakterija
Hrvatska/Split/
Funniest movie ever

Offline ruggy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Listopad 31, 2005, 20:50:00 poslijepodne »

Šteta. Mislio sam nesto na brzinu riješiti

KAJ SAD ? A OSTALA PITANJA ?Edited by: ruggy