Budući da sam totalno nova u akvaristici, molim vas za pomoć. Imam 3 zlatne ribice (pajčulanke) i akvarij od 75 litara. Prije nekoliko dana jedna je ribica ispustila ikru koja se sad nalazi i dalje s njima u akvariju. Nakon 2 dana sam primjetila da je voda poprimila neugodan miris, ne znam kako bi ga točno opisala, nije onaj klasični barski miris vode nego nešto čudno. Moram napomenuti da voda nije zamućena. Naime, do nedavno sam ribice držala u akvariju od 20 l (kratko vrijeme) i nikad takav miris nisam osjetila. Mrijest se dogodio dan nakon što sam ribice premjestila u veći akvarij. Imam unutarnji filter za do 100 l, koji ispušta i zrak. Ribice se ponašaju najnormalnije, nema nikakvih promjena u ponašanju. Hranih ih kao i obično, s listićima, granulama, gel hranom, buhama vodenim i slično. Vodu još nisam mijenjala jer nije prošlo ni 5 dana od kad sam ih stavila u akvarij. Vodu pripremam s tetrinim sredstvom. Da li mi može netko reći da li je taj neugodan miris posljedica mrijesta ili nečega drugog? Puno hvala unaprijed.