Srpanj 26, 2025, 09:47:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zlatne ribice  (Posjeta: 1055 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Feniks

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Zlatne ribice
« u: Prosinac 28, 2011, 15:41:46 poslijepodne »
Pozz, imam pitanje u vezi zlatnih ribica, kupio sam 2 jučer male, i stavio u veliku kuglu sa biljkom, danas su dole stalno i mirne jako, ne plivaju, nisam vidio da jedu još, jesu dobro? Jučer smo ih stavili u vodu koja je stajala samo 1 sat vani, jel možda u tom problem? Nebudu valjda uginule? :(

Offline grgech

• Punopravni član
  • **
Odg: Zlatne ribice
« Odgovori #1 u: Prosinac 28, 2011, 16:01:11 poslijepodne »
zlatne ribice traže puno više prostora nego što je to u bilo kakvoj kugli, za sve nas nove u ovom hobiju ima ovdje vodič....a  i na starim temama ima objašnjenja...

vodič:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498

jedna tema o prostoru za zlatne ribice
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=64616.0

Offline Feniks

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Prosinac 28, 2011, 16:07:26 poslijepodne »
Ma znam, ali pitam jel to normalno da u početku budu tako mirne? Jel ima za kupit nešto da poboljšam vodu, vitamini ili kisik ili nešto?

Offline grgech

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Prosinac 28, 2011, 16:15:13 poslijepodne »
Ma znam, ali pitam jel to normalno da u početku budu tako mirne? Jel ima za kupit nešto da poboljšam vodu, vitamini ili kisik ili nešto?

zlatne ribice su vrlo tolerantne na vodu iz slavine, i na temperaturu vode...čak i na kuglu...ali ne na dugo...pa ćeš sigurno morati nabaviti "pravi" akvarij

koliko sam vidio, za savjete ovdje trebaš ispuniti detaljniji upitnik, da bi se bolje znalo što je mogući problem...tu opiši što točno imaš u akvariju, s čime i kako hraniš, i problem...imaš ih više, kugla je prvi...sigurno...

ja imam dvije zlatne ribice već nekoliko godina, ali u većem akvariju, nikad se nije dogodilo da su dulje mirovale i da se ne bi pokrenule na hranu 

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2011, 17:04:39 poslijepodne »
Nije da te plašim ali  sudbina im je jako loša , bez obzira što znam da ljudi tako drže i par godina zlatnu pa preživi sve to.
Za jednu zlatnu bi trebalo oko 40 l vode, jak filter,
Kupi za početak akvarij od bar 54 l , imaš ih tuj na forumu ( oglasnik ) a i novi košta 400 kn , pa dok su ¸,, male "" mogu bit u tom.
Teško je tuj sve napisat bilo bi koja stranica  zato  kako kolega kaže priručnik za početnike i    :umnik2: