Srpanj 18, 2025, 01:58:22 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Podloga u 25l akvariju  (Posjeta: 1118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MrPropuh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Podloga u 25l akvariju
« u: Prosinac 13, 2011, 16:11:30 poslijepodne »
Pozdrav ljudi!
Slažem nano za bettu imam par pitanja prije nego što krenem?

Vidio u pet centru od podloga : Vulcanit, JBL  Manado, JBL AquaBasis Plus, JBL ProfloraStart Set (koji je 115kn, dok su ostali 60-70kn).
Jel mi 3kg dosta za akvarij od 25 L?
Koju zapravo?
Iris mi je spominjala u postu (pod Novi u slatkovodnoj -Nano za bettu), miješanje vulkanita i zemlje. Opet se pitam,  zemlju namakati ili ne?
Isto tako vidio neku shemu za zemljom u čarapi, pa nisam ziher jer se onda buše rupe u čarapi i sadi bilje ili se bilje sadi pored čarape?

Ispričavam se kaj gnjavim, nisam gotovan, ali pročitao već 20-ak topica iz podloge i nisam baš našao odgovore.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Podloga u 25l akvariju
« Odgovori #1 u: Prosinac 13, 2011, 16:25:47 poslijepodne »
Pozdrav,

mislim da ti je najbolje u toj temi u rubrici "novi u slatkovodnoj" traziti ovakve odgovore, a ne za svako pitanje otvarati novu temu.

Sto se tice podloge, ako ides sa zemljom treba ju dobro pripremiti, a to zna trajati dugo. Ima i opcija prokuhavanja da se skrati priprema, ima sigurno tema o  tome.

3 kile ti je puno za 25 litarski akvarij.  Pogledaj na kanticama kolko se odprilike dodaje na kolko vode. Nije za sve podloge isto. Sto se tice kupovnih podloga, takodjer imas dosta tema u rubrici "novi u slatkovodnoj", ili "uredjenje akvarija"

Preko te hranjive podloge obavezno sloj sljunka.

Offline MrPropuh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Podloga u 25l akvariju
« Odgovori #2 u: Prosinac 13, 2011, 19:50:11 poslijepodne »
Thanks!
Kupih danas JBL AquaBasis Plus i šljunak pa ću složit s time, misli da će bit ok!