Kolovoz 04, 2025, 16:22:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bijele točkice ponovno  (Posjeta: 1239 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PaTaK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bijele točkice ponovno
« u: Studeni 03, 2005, 21:51:00 poslijepodne »

Prije 10 dana, ribice (botia i neonkice) su mi dobile bijele točkice. Povisio sam im temperaturu na 28 Ci stavio lijek furamor-P.

Sa neonkica su se točkice povukle kroz 3, 4 dana, a s botie, koja je imala puno više tih točkica, bolest se povukla 7. dan od korištenja lijeka. Nakon što sam izvadio lijek, i promjenio dio vode, opet su se počele pojavljivati točkice na neonkicama, pa me zanima da li da ponovno stavim taj lijek, ili da stavim neki drugi. Temperatura je ostala 28 C.

Molim za savijet. Unaprijed hvala.

Quack! Quack!

Offline minpin

• Punopravni član
Bijele točkice ponovno
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2005, 17:07:00 poslijepodne »
ich im faze u razvoju, tak da se treba biti uporan i ponavljati liječenje, jer otpadaju i prežive u akvarijskoj podlozi. bum malo pogledala, pa ti jš javim

Offline dadek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Bijele točkice ponovno
« Odgovori #2 u: Studeni 10, 2005, 17:11:00 poslijepodne »
ichtioftiriaze se malo teze rijesit jakad lijecim ribe onda svaki danstavljam trecinu lijeka od propisane doze i uvjek pomaze
Kako cemo, lako cemo.(sisak)

Offline minpin

• Punopravni član
Bijele točkice ponovno
« Odgovori #3 u: Studeni 10, 2005, 19:57:00 poslijepodne »
evo pronašla sam link za ich: http://tms.ecol.net/pets/disdir.htm#Ich piše kako treba povisiti temperaturu i ribe na neko vrijeme maknuti iz akvarija, kako se ne bi imao prilike ponovo "zakačiti".

Offline minpin

• Punopravni član
Bijele točkice ponovno
« Odgovori #4 u: Studeni 10, 2005, 19:59:00 poslijepodne »
e, da zaboravila sam reći kako obavezno moraš imati karantenu i kroz nju moraju proći bolesne ribe, ali također i one koje planiraš kupiti i staviti u glavni akvarij. sretno