Srpanj 14, 2025, 22:05:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rasadnik  (Posjeta: 16707 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Linnark

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Rasadnik
« Odgovori #50 u: Prosinac 14, 2011, 01:18:35 prijepodne »
Nadam se da ćeš opet dobit onu džunglu. Baš mi je onaj gore akvarij simpa  :)

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #51 u: Prosinac 14, 2011, 07:41:12 prijepodne »
Ouuu, krasan akvarij je bio i opet će biti.  :klap:

Ova fotka mi je baš divlja  :up::

Bljedilo riješi dodavanjem i K2SO4 da malo potakneš metabolizam biljaka jer čisto sumnjam da im fali Fe uz nenamakanu zemlju, samo kaj nemreju doć' do njega. ;)
  Sagittaria u prednjem planu nije baš naj... Ak' poludi imal' buš umjesto tepiha zavjesu od 25 cm. Vrati se na lilaeopsis.  ;)

Kugla ti je cladophora (marimo) i uz zemlju u akvariju drži ju u sjeni da ne pušta mucice posvuda, zna bit gora od končaste kad si da maha. Il' ju hiti van...
Imala sam to čudo u rasadniku gdje mi je filtracija bila slaba (pa da nekaj ždere amonijak) i na biljkama iz rasadanika su mi se bile prošvercale dlačice. 4 mjeseca nakon još nalazim pokoju mucicu u većem akvariju (uglavnom odlete na usis filtera). U jednom miniću nije bilo nikakvih problema s njom, al' tam nije bilo nikakve cirkulacije  (pa ju ništa nije moglo nositi uokolo).

Offline F. Chief

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #52 u: Prosinac 14, 2011, 16:25:41 poslijepodne »
Bljedilo riješi dodavanjem i K2SO4 da malo potakneš metabolizam biljaka jer čisto sumnjam da im fali Fe uz nenamakanu zemlju, samo kaj nemreju doć' do njega. ;)
  Sagittaria u prednjem planu nije baš naj... Ak' poludi imal' buš umjesto tepiha zavjesu od 25 cm. Vrati se na lilaeopsis.  ;)

Da, mislim da ću početi s K2SO4 polako, tek toliko da vidim jel će doći do promjene u boji listova. Kaj se tiče sagittarie, kod mene je bila poprilično nisko, čim je jače svjetlo, ona je niža, tak da mislim da bi ju mogao držati na nekih 5-6 cm, a lilaeopsis mi nije uspijevao nikad... :-[
Zabok