Hvala Chilii
Ovoliko koliko sam ja uspio shvatiti i zapisati sta trebam uzeti..
MLIJEČNA ZMIJA
1. T8 Reptile Glo 2.0 UVB Neonska lampa 14W 38 cm
2. Sun glo neodymium daylight basking spot lampa 50W
3. EDEM Grijači kabel 15W
4. Digitalni Termo-Hygrometar
Ma ne, za nju ti treba obična neonka, ona koja se može kupiti gdje i ostala rasvjetna tijela, ne ova uvb. I može ovaj EDEN-ov grijači kabel, ali radije uzmi onaj od 25w. Samo to dvoje, ne treba ti uz to spotica. A ovi termo-hygrometari, a čuj temp je donekle točna, ali za vlagu nisu baš nešto točni.
BRADATA AGAMA
1.T8 Reptil Glo 10.0 UVB Neonska lampa 14W 38 cm
2. Sun glo neodymium daylight basking spot lampa 50W
3. Digitalni Termo-Hygrometar
Opet i ovdje ti treba obična neonka, one koje se koriste za rasvjetu u stanovima, ne ove terarističke. Niti spotica ne treba biti tera marke, znači i to je najobičnija žarulja iz trgovine. Ali zato ti treba UVB žarulja, dakle ova -
http://www.teraristika.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=307&category_id=159&option=com_virtuemart&Itemid=71
LEOPARD GEKON
1.Sun glo neodymium daylight basking spot lampa 50W
2.Night glo 15W
3.Digitalni Termo-Hygrometar
I opet i za njega ide obična spotica, ne znam koje jačine jer temp treba testirati, mislim da je 50w prejaka.
Dakle ne moraš sve žarulje kupovati s terarističkom markom, spotice su bespotrebno skupe ako na njima piše exoterra, jbl ili što već. Istu stvar, nerazvikane marke, možeš naći u trgovini elektroopremom i platiti je niti 10kn. Isto tako i neonke, ima za kupiti cijela ona instalacija s neonkom, ugradbena lampa ili tako nekako, ne znam točan naziv. Jedino od pobrojanog UVB žarulja se kupuje u pet shopovima, kabelski grijač i ovi mjerači. Nadam se da sam sad malo bolje pojasnila