Srpanj 01, 2025, 22:18:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: glasanje kornjače  (Posjeta: 9812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kornjacica21

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
Odg: glasanje kornjače
« Odgovori #25 u: Prosinac 05, 2011, 16:01:50 poslijepodne »
OK, hvala na pomoci...znaci temp vode da ostavim na 30 ili da smanjim? Svatko mi govori drugacije pa neznam...meni je temp bila 22 i nije se spustila ispod nekih 20 i onda su mi rekli u pet ecntru da mi treba pod hitno grijac i da temp vode bude izmedu 28-30!
...Floky i Floka me cine sretnom :)

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Prosinac 05, 2011, 20:45:08 poslijepodne »
Moje se isto znaju glasati ali ne samo na kopnu ispuštaju nekakv glas kao da izdišu,primjetio sam da to rade kako bi me upozorili da ih smetam ili živciram. :)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #27 u: Prosinac 06, 2011, 18:22:23 poslijepodne »
OK, hvala na pomoci...znaci temp vode da ostavim na 30 ili da smanjim? Svatko mi govori drugacije pa neznam...meni je temp bila 22 i nije se spustila ispod nekih 20 i onda su mi rekli u pet ecntru da mi treba pod hitno grijac i da temp vode bude izmedu 28-30!

Sada ostavi na 30, ali obavezno gledaj da ti kopno i zrak budu topliji od vode inace ces napraviti sa visokom temperaturom vode vise stete nego koristi!
A savjete iz pet shopova uzimaj sa velikom rezervom, obicno su nepotpuni ili skroz krivi.

Moje se isto znaju glasati ali ne samo na kopnu ispuštaju nekakv glas kao da izdišu,primjetio sam da to rade kako bi me upozorili da ih smetam ili živciram. :)

Kada kornjaca naglo uvlaci glavu iz pluca mora brzo izbaciti dio zraka da stane glava u oklop. Kako zrak vecom brzinom ide kroz kanale za disanje, nos, kljun nastaje taj siktajuci zvuk.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline kornjacica21

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #28 u: Prosinac 06, 2011, 22:27:34 poslijepodne »
Onda moja nije bolesna nego joj je mozda isto to. Neznam kako da joj napravim da joj tako toplo bude vani...imate kakav savjet? Ja imam lampu, ona grije ali ne bas toliko jako. A ipak je zatvoreno sa svih strana pa je toplije nego kod mene u ostatku sobe!
...Floky i Floka me cine sretnom :)

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #29 u: Prosinac 06, 2011, 23:17:48 poslijepodne »
Onda moja nije bolesna nego joj je mozda isto to. Neznam kako da joj napravim da joj tako toplo bude vani...imate kakav savjet? Ja imam lampu, ona grije ali ne bas toliko jako. A ipak je zatvoreno sa svih strana pa je toplije nego kod mene u ostatku sobe!

Kornjaca sikce samo kad se uplasi pa ucuce glavu, obicno ako naglo udes u sobu, uzmes u ruke ili uznemirujes. Stavi jacu zarulju i kazem, pokrij taj otvor s necim da ti toplina ne izlazi van.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org