Aquavu> hvala na ukljucivanju, ali bojim se da nisi pratio....
Akvarij JE bio zacikliran, i jedini kontekst u kojem se spominjalo "filter" i "problem" je u jacini istoga, odnosno prejakoj struji vode. Zamjenjen je takodjer zacikliranim filterom, ili sam ja mozda pogresno shvatio cijelu stvar, pa zaciklirani filter u akvariju A, i zaciklirani filter u akvariju B nije ista stvar, dok god on ima svoju funkciju?
nadalje sto se velicine akvarija tice, kao i brojem riba u istom, dalo bi se raspravljati o tome dali je stvar zeznuta ili nije, ja sam samo radio kako mi je savjetovano. Opet, sto se izbora mjesta za akvarij tice, vjeruj da su dobili najmirnije mjesto u sobi - na visokom, gdje nitko ne prolazi, ne prilazi, ne igra se ispred, nisu izlozeni ama bas nicemu. A tv koji je ispod njih i odvojen sa 10 cm hrastove daske, niti ga vide, niti ga cuju. E sad, dozvoljavam da to nije dobra pozicija, ali u tome slucaju ili ce je prihvatiti, ili nece, koliko cujem-vidim-citam, ljudi diskuse drze i na puno gorim mjestima nego sto je ovo i nemaju ovakvih problema. Mozda vrijedi spomenuti, na toj poziciji je do sada bilo...hmm...puuuno akvarija, sa puuuno razlicitih riba, i niti jedna nije imala ama bas nikakav stres ili problem zato sto je televizor upaljen. Bilo je tu svega, ok istina, nije bilo diskusa, mozda ja samo moram prihvatiti da su oni najposebnija vrsta i da niti jedno pravilo koje vrijedi za ostale ribe ne vrijedi za njih.
No, ok, privest cemo ovo kraju za sada, jer kako smo krenuli, jos cemo doci do toga da im se ne svidja boja zidova, namjestaj, ili mozda to sto se nisam obrijao prije prilazenja akvariju.....

Na kraju krajeva, ne pricamo o uskrsnjem zecu, pa kad ga sahranis, vise ga nema. Kako netko mudro rece, ima riba koliko hoces. A ove ce se ili smiriti, da ne kazem opametiti, ili cu ih pokloniti nekome, i ni u tome ne vidim nikakav poseban problem. Evo, vidim, kolega se nudi za udomljavanje, zasto da ne, ako im kod mene ne odgovara, a ja nista ne mogu poduzeti da popravim stvar, neka pokusa neko drugi!
Iako...imam jedan poprilicno dobar "tip" sto im je najvjerovatnije, sad postupam po tom receptu iducih par dana, pa se javim, s ovom ili s onom vijesti!