Srpanj 18, 2025, 23:18:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Selidba akvarija  (Posjeta: 856 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline WinterLady

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Selidba akvarija
« u: Siječanj 20, 2012, 16:21:46 poslijepodne »
Dakle, selim u drugi stan skupa s akvarijem pa me zanima kako to izvesti. Planiram ponijeti veci dio vode, ali sto s podlogom, pjeskom, hoce li se morati ponovno ciklirati ako stavim novu podlogu?

Offline stomed

• Punopravni član
Odg: Selidba akvarija
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2012, 17:02:18 poslijepodne »
u svakom slucaju pametnije je isprazniti akvarij do kraja, bar vodu. ako je neki mali moze se ostaviti podloga i malo vode ali pretpostavljam da nije kada pitas. a imas filter? bakterije u njemu su vaznije nego one u podlozi, ako ga imas mozes zamjeniti podlogu i nece se morati bas puno ciklirati. ali u tome slucaju bio medij se mora izvaditi iz filtra u kantu s vodom, da sto manje bakterija ugine.

Offline WinterLady

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2012, 17:20:38 poslijepodne »
54 litre ima. Ja sam mislila izvaditi svu vodu, transportirati veci dio vode u kanisterima, u koji mogu ubaciti i spuzvu iz filtera, a podlogu zamjeniti posto imam najezdu puzeva vec duze vrijeme pa je to i nacin da ih se rijesim napokon.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 20, 2012, 17:26:37 poslijepodne »
spuzvu stavi skupa s vodom, tako ce najveci broj bakteria prezivjeti. to je najbitnije, ove sto slobodno plutaju vodom su zanemarive, jedina stvar je kad koristis staru vodu onda nemas znatne promjene u parametrima pa to povoljno utice na biofilter ali dio nove, ciste vode slobodno stavi, dode ti kao promjena vode.

Offline Riky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Siječanj 20, 2012, 17:28:29 poslijepodne »
četiri puta sam selio akvarije, jednom 112 litara, jednom 54 i jednom 63 litarski, svaki puta isto
nabavio dovoljno kanistara da uzmem 60 - 70 % vode, ostavio u akvariju 2 - 3 cm vode, bez da sam vadio biljke i ribe, a u kantu sam stavio grijač i filter
stavio sve u auto, donio do odredišta (sve je bilo u gradu), stavio akvarij, dvoje smo ga nosili, vratio večinu vode i dolio onu količinu ''friške'' vode koju bih inače promjenio u tjednoj izmjeni
ni jednom nije ni jedna riba uginula niti se bilju išta desilo, jedino je sve bilo zamućeno, pa sam taj isti dan izmjenio još trećinu vode i to je to
jedino moraš pazit kak voziš, znači što lakše moguće ubrzavat, skretat i kočit i full usporit preko ležećih, i naravno pazit da ti ne padne akvarij, samo jednom može past :)
i najznačajniji broj bakterija živi u podlozi, zato se i savjetuje da nikad ne usisavaš svu podlogu kad čistiš
« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2012, 17:34:45 poslijepodne od Riky »
Carpe diem!
''...šaka suza, vrića smija...''

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 20, 2012, 17:36:02 poslijepodne »
mozes tako, ali nije bas najsigurniji nacin. a nije ni isto za nositi kad nose dva muska ili jedna cura -?

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #6 u: Siječanj 20, 2012, 19:31:34 poslijepodne »
mozes tako, ali nije bas najsigurniji nacin. a nije ni isto za nositi kad nose dva muska ili jedna cura -?

Dobra cura uvijek nađe dva muška za nosit
 ;)  8) 8)

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #7 u: Siječanj 22, 2012, 22:10:51 poslijepodne »
Ma bez brige ak ostavljaš isti filter problema nema ali što prije vrati sve u normalu .