Srpanj 19, 2025, 15:10:50 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: T5 rasvjeta  (Posjeta: 7539 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ljoze

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: T5 rasvjeta
« Odgovori #25 u: Prosinac 10, 2011, 21:04:29 poslijepodne »
Ja konkretno sam nabavija tu kod nas u zadru u jednoj firmi nećemo reklamirat ali profil ti se zove (salamander) a taj ti se kuristi za spajanje dva prozora pod kutem 90% i mislim da je dimenzija 10x10 s tim da kad se zavari imas s unutarnje strane  znači di liga na akvarij otpilati nekih 4-5 komora (samoubojstvo iz zasjede)

Offline Veky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Tetec 'z B'elovara
Odg: T5 rasvjeta
« Odgovori #26 u: Prosinac 14, 2011, 08:09:21 prijepodne »
Platika za prozore je malo pretjerano riješenje. Prije par dana sam napravio poklopac od forexa i pvc profila i kompletnu t5 rasvjetu u diy izvedbi. Jedino "originalno namjensko" su 24W T5 lampe, a sve ostalo je prerađeno i prenamjenjeno. Profili koje sam koristio su laganiji, obradljiviji i elegantniji od profila za stolariju (prifili za reklamne panoe/reklame),a d njh sam došao indukcijom ovakve iste ideje o pvc stolariji. Cijelu izradu akvarija sam poslikao, pa akd sredim slike (ovaj vikend) napisat ću cijeli topic/kuharicu o prigušnicama, poklopcu, obradi forexa i jioš jednom interesantnom "izumu": vodotijesnim t5 grlima  za 2.5-5kn ali funkcionalno i elektromehanički ravnopravnima s onim tvorničkima za 50+ kn. Na popisu su i nosači T5 lampe sa ultrablesavim i ultrajeftinim sistemom držanja lampe, a opet nemjerljivo jeftinim i praktičnim.  kad čovjek ima malu djecu i duge besane noči, tada ima poprilično vremena za razmišljanje. Nisu baš neki izumi, no evo, andam se uskoro ću sve pokazati. Potrudio sam se dosta toga u izradi slikati macro objektivom tako da se vide detaljčići.  Za nekih 300kn (s dostavom Zg-BJ) sam kupio materijala (profil i forex) za valjda 10 ovakvih akvarija od 120 litara. Nisam mogao kupiti manje, osim kod nekog lokalnog reklama majstora koji bi mi malo manje naplatio za 5 puta manje materijala pa predlažem ljudima da se organiziraju, naprave krojnu listu kome što treba i zajedno u jednoj narudžbi predaju narudžbu dobavljaču, i sami se poslije raspodijele. Sumnjam da baš svakome treba doma viška tabla 100x125cm forexa iza ormara ili kreveta  :) Pričekajte malo sa  stolarskim profilima dok ne vidite objavljene slike, vjerujem da će vam se ova moja verzija više svidjeti.

Čitamo se...
Kompliciram po kućama na komplicirani način.