Srpanj 30, 2025, 07:18:29 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: powerhead kao stream  (Posjeta: 1120 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rokimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
powerhead kao stream
« u: Prosinac 02, 2011, 13:37:23 poslijepodne »
imam powerhead kao stream pumpu...! kad mi taj powerhead radi, iz nekog razloga mi muti vodu! čini mi se da nečistoću diže sa dna i kad ju provuče kroz sebe(kroz rotor) on nju jednostavno "samelje" i na taj način mi zamuti vodu! već sam je sto puta rastavljao i čistio...sve je ok... nema se nečistoća gdje niti zadržati! stavljao sam i spužve na ulaz od pumpe ali ništa...svejedno muti vodu! sad sam izbacio taj powerhead ali jednostavno mi nije jasno šta se dešava! -? -? zanima me dali je još netko imao taj problem...i kako ga je riješio! ....biće da je najjednostavnije kupiti stream pumpu i to je to! ;)
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: powerhead kao stream
« Odgovori #1 u: Prosinac 02, 2011, 13:40:39 poslijepodne »
ja imam i jedno i drugo u akvriju i ne dize mi smece jer ga nema na dnu,ako ti dize smece znaci da filter ne filtrira dovoljno,inace se i stavlja stream pumpa da dize necistocu sa dna ,da je filter moze pokupit.bar je tako kod mene

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #2 u: Prosinac 02, 2011, 14:00:56 poslijepodne »
Kao što je kolega rekao, možda je filter slab? Ako stream diže nečistoću, filter bi ju trebao pokupiti. Probaš ju namjestiti tako da voda ide u krug nekako. Tako bi prljavština morala doći do filtera koji ju pokupi.
Kakav filter je u pitanju i koliki je akvarij?
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Prosinac 02, 2011, 14:27:23 poslijepodne »
a kako si usmjerio pumpu, pokusaj ju usmjeriti prema gore, znaci da puse prema van, ak se moze, pa ces vidjet dal bi tad dizala sa poda, mozuda si ju spustio prema dole, pa kak je jaka dize veliku kolicinu i vuce među rotor.. a moze biti i do filtera naravno kak je tomek rekao, pokusaj na par nacina, prema van ili dosta prema staklu, ne prema podu.. :)

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #4 u: Prosinac 02, 2011, 14:52:13 poslijepodne »
filteri su 2x eheim 3 pro 2073! nema šanse da su slabi! akvarij je 230L! nema nečistoće na vidljivim dijelovima pjeska....ali onako ispod kamenja zna ostati! izlazi od filtera su okrenuti prema površini( da mreškaju vodu) a od powerheada prema sredini, znači ne prema dnu nego prema sredini! kad mi rade samo filteri voda je sasvim bistra i čista ali sam želio napraviti bolju cirkulaciju sa powerheadom! bit će da ništa od toga, ha -? -?
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #5 u: Prosinac 02, 2011, 15:07:43 poslijepodne »
Ne znam koliko je ovo sto cu napisati vjerojatno, ali ako ti je ta pumpa jaka tipa 30-40W moguce je da neopterecena toliko jako lopaticama lupa vodu da uzrokuje kavitaciju, odnosno mikro mjehurice u vodi zbog kojih ti se cini da je voda mutna. Taj problem je na pocetku proizvodnje imala pumpa vanjskog filtera Fluval FX5, tom prilikom sam prvi put cuo za tako nesto...

A ako imas doslovce kvarcni pijesak u akvariju veca je sansa da ti pumpa digne najsitniju prasinu pa ti to muti vodu...
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Prosinac 02, 2011, 17:08:19 poslijepodne »
Ne znam koliko je ovo sto cu napisati vjerojatno, ali ako ti je ta pumpa jaka tipa 30-40W moguce je da neopterecena toliko jako lopaticama lupa vodu da uzrokuje kavitaciju, odnosno mikro mjehurice u vodi zbog kojih ti se cini da je voda mutna.

Vidis, i ja se priklanjam ovom objasnjenju. Identicna stvar se i meni desava(la) sa mojim atman powerheadom, neda mi se sad kopati po kutijama da ga nadjem, mislim da je 27-30w..... milioni bijelih mjehurica, kad prolupa, doslovce voda pobjeli od tih sitnih mjehurica. Privremeno rjesenje problema je bilo ciscenje lopatica..... ali cim se malo "ljige" nahvata, odmah prolupa....

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #7 u: Prosinac 02, 2011, 17:54:39 poslijepodne »
pumpa je 34w! ima smisla to objašnjenje jer ta zamućenost vode izgleda kao voda iz slavine pod visokim pritiskom.....znači, to bi mogli biti mikro mjehurići! uglavnom, izbacio sam powerhead i bistroća vode je odlična! ali cirkulaciju ću poboljšati sa stream pumpom....prvom prilikom ;)  :up:

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #8 u: Prosinac 02, 2011, 17:58:48 poslijepodne »
ma štaćeti bilo šta pokraj ona dva filtera pajdo.nepravi  promet elektri ;)
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]