Pozdrav. Nov sam u teraristici, al već duže vrijeme čitam o tarantulama i sutra mi stiže prva tarantula od Tončeka b. boehmei (veličine cca 4cm).
Terarij je 20*15*13cm, kod uređenja sam koristil neke akvarističke trikove, tak da se podloga diže od 5-8cm da se dobije osjećaj dubine terarija. Podloga je treset od Stričeka Matije.
Od ostalih materijala tu je kora drveta (ne znam kojeg), par kamenčića oko vode i suhi pampas. Strahovito me bode u oči ovaj plastični čep, al kaj je tu je. Kad smo već kod vode, jel smeta ak treset malo padne u vodu?
Nisam bil zadovoljan kak od plastike ne vidim dobro unutra pa sam ugradil staklene prozore na poklopac i na prednju stranu terarija i zasilikoniral sa akvarijskim silikonom.
Skrovište za pauku je kora „U“ oblika koja se spušta skoro do dna terarija.
Terarij grijem običnom crvenom žaruljom od 25W koja grije stražnju stranu terarija (na koju je stavljena crna tapeta da tarantuli ne smeta svjetlo). Temperatura u terariju je oko 24-25°C, a po noći oko 20°C. Jel može ta žarulja stalno gorit pa da grije terarij?
Također sam napravil i kutiju za lateralise, koji za sada uživaju, al i ne slute kaj im se sprema.
To je za sada to. Hvala Tončeku za tarantulu i Stričeku Matiji za opremu i lateralise.