I eto ti rjesenje tvog problema, a usput i uzrok - imas samo 2 ribe, a te dvije ribe nisu par, musko i zensko, ocigledno.
Skalari, kao i manje vise svi ciklidi se drze u vecem broju, uvijek imas jednog nabrijanog koji terorizira sve oko sebe, vise jedinki znaci rasporedjivanje agresije, tako da u pravilu nema ozbiljnijih sukoba i posljedica. Iako, cudne su to ribe nema pravila, vidio sam i kad se grupa potlacenih udruzi pa napadne tog "glavnog", vidio sam i kako jedan drugoga brane, vidio sam i kako se dominantna riba postavlja izmedju 2 strane u sukobu......ali u pravilu, jedan je glavni, ostali su zrtve, a jedan obavezno nayebe....

To ti je matematika kod ciklida, nema prevelikih iznimki, da bi se oni ponasali onako kako treba, moras ih imati vise....2 skalara koji nisu upareni par = potencijalna katastrofa, nece se taj ohladiti nikakvim vadjenjem, cim se vrati u akvarij, on ce traziti svoje mjesto i status u grupi, grupe nema, ima samo jedan, evidentno slabiji primjerak, i idemo sve iz pocetka....