Srpanj 30, 2025, 08:19:33 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem sa koncentracijom Co2  (Posjeta: 996 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline texlip

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
Problem sa koncentracijom Co2
« u: Studeni 28, 2011, 22:45:32 poslijepodne »
Ovako , kapljicni test TETRA pokazuje mi da  je koncentracija c02 u akvariju 40 mg/L  , KH je 11 a pH 7.7.

Po svim tablicama koje sam pronasao na netu ako su mi pH 7.7 i KH 11, co2 nikako nebi mogao biti tako visok, co2 ne dodajem, nemam nikakav uređaj za c02, nije mi jasno o cemu se radi.
Jedino što mi pada na pamet je to da imam mangrov panj prekriven javanskom mahovinom , pa možda on truli ili što , nisam pametan ???????

Uginulo mi je nekoliko ribica gupija i molija, pa se bojim da je c02 stvarno toliko visok, ribice stalno promaram nemaju nikakve bolesti i cesto dolaze na površinu i hvataju zrak.
nitrati i nitriti OK, vodu mijenjam jednom tjedno 33% .,hranim jednom dnevno, dajem vitamine, jedu raznovrsnu hranu.

Jel može netko objasniti što se tu dešava.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Odg: Problem sa koncentracijom Co2
« Odgovori #1 u: Studeni 28, 2011, 22:52:37 poslijepodne »
Nema šanse da ti je CO2 toliko visok (40 ppm) bez da ga dodaješ, a pogotovo ne uz te vrijednosti pH i KH, ja bi prije rekao da ti test ne valja.
A za bolesti ne znam, javi se na podforum bolesti, detaljno opiši simptome (imaš tamo formular) pa će ti netko bolje znati reći.
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #2 u: Studeni 30, 2011, 13:33:48 poslijepodne »
anything?????? :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 30, 2011, 13:42:41 poslijepodne »
anything sto??? Pa lijepo ti je covjek napisao da provjeris ponovo. Nema sanse da imas toliki CO2 a da ga ne dodajes.
Ili promijeni vodu i stavi dropchecker u akvarij pa provjeravaj stalno. Nis drugo mi ne pada na pamet.

Offline Microsorium

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #4 u: Prosinac 18, 2011, 09:58:24 prijepodne »
testeri su skupi i neprecizni - jednostavno, ako ne dodaješ CO2 onda ga u akvariju imaš jako malo uz uvjet da ti je voda kristalno čista što bi bio dokaz da je mikrobiološki ok i da nema nekog ludovanja bakterija. Preporučio bih ti da dodaješ Co2 i da staviš adekvatnu rasvjetu - zašto? pa jer će ti bilje krenuti 8pogotovo ako gnojih) i proizvoditi puno kisika koji se onda dobrim dijelom otopi u vodi. Imaš li ubrizgavanje zraka preko kamena za raspršivanje? i to je dobro, ali ako ide CO2 onda na tajmer pa da se pali samo noću - poveća ti cirkulaciju vode i unosi korisne plinove (CO2 i O2)