Srpanj 23, 2025, 16:49:50 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Red Belly Pacu (Pirana biljojed) - problem  (Posjeta: 2687 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline paolo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Red Belly Pacu (Pirana biljojed) - problem
« u: Studeni 13, 2011, 10:24:30 prijepodne »
Pozdrav, novi sam na ovom forumu (nadam se da nisam fulao temu  ;)) ali u akvaristici sam malo dulje :)

Imam već nekih 2 mjeseca te ribice (bolje reć ribetine) (slika preuzeta sa neta)

Imam ih dvije, te zadnjih 15 dana vidim da ova veća maloj neda mira na način da ju kao gura konstantno u tijelo, i već joj je "izgrebla" tijelo po dužini širini i slično ali samo sa 1 strane, dok također pola repa stražnjeg (ne zadnja peraja) joj je pojela. Mene interesira što "ulovi" ribu nakon 2 mjeseca da tako podivlja i postavi se tako teritorijalno.
To jesu po prirodi malo agresivnije ribe no mislim da ipak nakon 2 mjeseca bi trebalo biti uredu a ne da tako podivljaju.

Nadam se barem nekakvom odgovoru te sve sugestije prihvaćam

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Red Belly Pacu (Pirana biljojed) - problem
« Odgovori #1 u: Studeni 13, 2011, 10:28:49 prijepodne »
Koliko ih imaš  ?
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline paolo

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Studeni 13, 2011, 10:30:43 prijepodne »
2, veća 22cm, manja 19cm.. neznam dali to što znači :)

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 13, 2011, 10:36:29 prijepodne »
Znaju oni biti agresivniji kad su samo par komada, kad ih je više onda nisu toliko agresivni iako nije pravilo, neki ih drže i sa drugim ribama, koliki im je akvarij ?

Offline paolo

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 13, 2011, 10:39:05 prijepodne »
Ubiti ces me za ovo, 70L.. ovaj tjedan stize od 170,vece od toga nisam mogao jer nisam imao mjesta di vecega zgurat.

A rekao mi je jedan akvarist da se one mogu držati i sa nekim malawi ciklidima jer su po pitanju držanja slični

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Studeni 13, 2011, 12:22:41 poslijepodne »
Imaš dvije prirodno agresivnije ribe od 20-tak centi u akvariju u kojem se nemogu ni okrenut kako spada. Bilo bi čudno da jača ne mlati slabiju. I 170 litri im je knap knapova. A ovo sa Malawcima je čista glupost koju ne može provaliti nitko ko se imalo razumije u akvaristiku. Jedina sličnost je šta dosta zagađuju vodu pa ju treba redovito mjenjat i imat dobar filter. Po tome ih možeš držat i sa zlatnima.  :roll:
« Zadnja izmjena: Studeni 13, 2011, 17:57:54 poslijepodne od dante »

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Studeni 13, 2011, 12:36:53 poslijepodne »
colosoma pacu naraste 40+cm i nemoj ih uopce stavljat u 170 lit jer ce i to prerast vrlo brzo makar su vec i sad prevelike za 170 lit to je za jednu premalo kamoli 2.ispod 500+lit nemoj ni pomisljat za pacue

Offline paolo

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 13, 2011, 12:41:55 poslijepodne »
Znaci moguce je da ta veličina im ne odgovara (što me ne čudi) i da onda su tako divlje (divlje vise nego sto bi trebale biti) tj. ta jedna da je tako luda pa da onda voli ovu drugu mlatiti?. A sta kada jos budu porasli (ako im i ono ne bude premalo) prodati njih i nabaviti nesto normalnije za tu velicinu akvarija :)

I još jedno pitanje. Sada kada mi stigne novi akvarij raditi cu novi poklopac nemam pojma od cega, valjda neke PVC ploče... nego me zanima koliko W bi trebale biti lampe za takve ribe pošto tu nema bilja.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Studeni 13, 2011, 12:48:43 poslijepodne »
A sta kada jos budu porasli (ako im i ono ne bude premalo) prodati njih i nabaviti nesto normalnije za tu velicinu akvarija :)

I još jedno pitanje. Sada kada mi stigne novi akvarij raditi cu novi poklopac nemam pojma od cega, valjda neke PVC ploče... nego me zanima koliko W bi trebale biti lampe za takve ribe pošto tu nema bilja.

A čuj, kolko se sjećam, negdje sam pročitao da su jestive.  :D
Svjetlo kod njih nije važno. Bilo kakva neonka, njima još više paše da je tamnije.

Offline paolo

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Studeni 13, 2011, 14:35:01 poslijepodne »
Hvala svima na odgovorima :) Znaci sad ce im biti malo bolje, ajd bar nesto. Cemo ih dobro hraniti pa neka odmaraju a ne da divljaju :)
 :up:

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 13, 2011, 17:49:33 poslijepodne »
Da, na žalost to im je puno premalo i 70 i 170, kao što su dečki već rekli , ispod 500 je mučenje i tebe i njih , budeš vidio koliko će izdržati u tom većem i polako pripremaj teren da im nađeš udomitelja kad još poodrastu, u prirodi pacui mogu narasti jako, jako puno, puno više od 40 cm u akvarijskim uvjetima, i ne treba zanemariti činjenicu da su i debeli, odnosno široki i snažni ribci i ako je akvarij na granici sigurnosti jedan nabrijani paku kad se zapuca u staklo ganjajući drugoga postaje visok rizik za poplavu uz ono kaj će ti svaki dan izbaciti samo poskakivanjem u vodi