Lipanj 29, 2025, 22:04:51 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Teritorij  (Posjeta: 949 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline markomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Teritorij
« u: Listopad 25, 2011, 21:41:38 poslijepodne »
Danas mi je nesto palo na pamet kad sam preuredjivao terarij...
da li zmije u prirodi mijenjaju teritorij ili se vecinu zivota zadrzavaju u jednom okruzju...tj znam da svaka ima svoj lokalitet i sve...
jer ako joj mijenjam (preuredjujem) terarij onda joj u neku ruku mijenjam teritorij...je to ista "kutija" ali je drugi tazmjestaj...
poanta, da li ima kakvog utjecaja na zmije ako im se preuredjuje terarij svakih recimo mjesec dva

Offline The Kid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 48
Odg: Teritorij
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2011, 18:07:30 poslijepodne »
Zanimljivo pitanje o kojem sam vec par puta razmisljao i trazio po netu s obzirom da obozavam nesto sredjivat u terariju i da stalno nesto mjenjam, ubacujem ili vadim van ...
Moje misljenje je :
Da im ne smeta s obzirom da se dosta krecu u prirodi trazeci gablec pa mi je logicki da ne odmaraju uvijek na istom mjestu... ali ako razmislimo na nacin da je za zmiju to stresno i da ju je mozda ''strah'' (ne znam koja rijec bi to bolje opisala trenutno) novog prostora i da se mozda osjeca ugrozeno onda logika laze =) i ispada da je to stresno za zmiju ...
I onda sam se jos naravno sjetio da ustvari zmija vjerojatno pici u prirodi samo onda kada se ne osjeca ugrozeno a u suprotnom je sklupcana ili skrivena negdje!
Moj zakljucak je da joj smeta a sad ako sam u krivu neka me isprave i objasne nam... bar cemo nauciti nesto novo =)

Why So Serious ?