Kolovoz 10, 2025, 08:57:32 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: dobrosusjedski odnosi  (Posjeta: 2213 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline borna

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« u: Rujan 13, 2005, 22:09:00 poslijepodne »
ja sam novi vlasnik akvarija od 120 l, iscitao sam prorucnike,citao forume i krenuo. uredio akvarij, pazio na podlogu, posadio bilje, sve pustio u pogon pricekao 15 dana i divio se, nakon toga otisao po ribice i koma! u ducanu pitam i kaze covjek ovo ide zajedno: 11 neonki, 8 serpi. 3 barbusa, 3 crne tetre, 1 algar(fly fox?), 2 oklopna somica, 7 zebrica u prvih 8 dana izgubim 6 neonki, od preostalih 3 su izgrickane, barbuse nakontoga poklonim prijatelju, 3 dana sve ok,danas izgubim 2 zebrice? ostale ribice nemaju promjena na kozi, aktivne su i dobro jedu, molim za pomoc koje ribice idu u suzivot, s tim da bih volio ostaviti neonke i serpe, hvala

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #1 u: Rujan 13, 2005, 23:05:00 poslijepodne »
To si dobro napravio da si izbacio barbuse, po mom iskustvu najgore ribe , možda si ribe trebao dodavati postepeno, možda im je bio prevelik šok?!? Sada bi ti situacija trebala biti u redu, ali nemoj dodavati više riba (bar ne u početku, svakodnevno ih hrani, pazi na higijenu, redovito mijenjaj vodu, ustali im rasvjetu,...
Kad se ribice periviknu na tvoj akvarij i kad malo porastu, možeš im dodati nove sustanare! Preporučam još somića, rasbore (jedno 7 kom), i ako hoćeš još neonki (da nadoknadiš izgubljene). Ako sam u nečemu pogriješio neka me netko ispravi
-  Zagreb/Savica  -

Offline sašo

• Punopravni član
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #2 u: Rujan 13, 2005, 23:39:00 poslijepodne »
neznam tko ti je predlozio tu kombinaciju 3barbusa i neonke,taj nije bas previse...koncentriraj se na neonkama,nisi se trebo zaletavat nego kao sto kaze dario ribe uvodit postepeno,one 3 crne tetre su po meni malo zalutale takodje u tank ako nista drugo onda po broju

Offline dario

• Punopravni član
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #3 u: Rujan 13, 2005, 23:49:00 poslijepodne »
Evo vidiš kako se nadopunjujemo. Ono šta ja zaboravim Sašo napiše , svakako se kasnije pobrini za još tetri, ali kao što sam rekao nemoj žurit!
-  Zagreb/Savica  -

Offline moto

• Punopravni član
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #4 u: Rujan 14, 2005, 00:12:00 prijepodne »

nisu barbusi najgore ribe nego sa njima treba znati..... i ne slušati svakoga u svakoj trgovini

pošto si na početku, orjenitraj se na jednu max. dvije vrste riba + ribe dnai polako proučavaj.....
Vraćam se odmah - Godot

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #5 u: Rujan 14, 2005, 08:10:00 prijepodne »
Citat: moto
nisu barbusi najgore ribe nego sa njima treba znati..... i ne slušati svakoga u svakoj trgovini

Obratiti pažnju na podvučeno i zapamtiti !
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #6 u: Rujan 14, 2005, 08:50:00 prijepodne »

sad i ja moram branit barbuse, ljudi općenito pod barbus misle na tetrazonce , ali barbusa ima masa vrsta od kojih je puno njih mirno, pitomo, ma savršeni uzorni građani..uzmite samo titteye i schubertije za primjer...

skrećem pažnju na serpe- one su ozloglašeni grickaći peraja tako da se ne bih opustio u njihovoj blizini da sam neonka

Offline borna

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #7 u: Rujan 14, 2005, 08:52:00 prijepodne »

puno hvala na savjetima,mene su iskreno brinule i tetre, makar su danju mirne primjetio sam da nakon gasenja svjetla brane dosta agresivno svoje područje?

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #8 u: Rujan 14, 2005, 09:21:00 prijepodne »
ja bi na tvom mjestu stavila jeto neonki i neke cistace (npr.cory,ancistrus,sijamac ili fly fox).nemoj mjesat previse vrsta riba
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline dario

• Punopravni član
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #9 u: Rujan 14, 2005, 10:45:00 prijepodne »
Vidim da ste stali u obranu barbusa! Ja sam pogriješio što sam napisao samo barbus a ne i tetrazona! Naravno da su titteye i schubertiji miroljubivi, ali tetrazonce iz svog iskustva nikom ne preporučam
-  Zagreb/Savica  -

Offline borna

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #10 u: Rujan 24, 2005, 00:51:00 prijepodne »

dakle nakon 11 dana je stanje ovakvo: neonki nema, na moju zalost sve su umrle, jedna po jedna, vjerojatno od ozljeda, nakon toga bolest bojelih točkica, uz sav trud i lječenje izgubih prekrasnog foxa i 4 zebrice, ubacih i sol u akvarij jer sam negdje na netu nasao da pomaze, sada cekam da vidim koliko cu bilja izgubiti. jako sam tuzan, ndam se da ce sva krenuti na bolje, cekam jos samo alge

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #11 u: Rujan 24, 2005, 01:13:00 prijepodne »

sol u akvarij..?

pa obicno se ribe izvade u karantenu i tretiraju sa soli.., a i o soli kao dohrana ili sta god bi se dalo raspravljati..ciji ja nisam pristasa..

pa ako ti je sve riklo..

lijepo ti to sve izvati ocisti sa hipermanganom i biljke..i kupi si gupije..

Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline borna

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #12 u: Rujan 24, 2005, 02:33:00 prijepodne »
bubica hvala na savjetu, za sada se sve drzi kako je i bilo,nadam se najboljemu ako sve pukne idemo ispocetka

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #13 u: Rujan 24, 2005, 07:00:00 prijepodne »
Citat: borna
ako sve pukne idemo ispocetka

To je stav pravog akvariste ... prvi mačići se u vodu bacaju , s vremenom ti više nitko neće moći prodavati muda pod bubrege .

Manje - više, svi smo to osjetili na vlastitoj koži.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline moto

• Punopravni član
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #14 u: Rujan 24, 2005, 13:16:00 poslijepodne »

najviše se moraš oboružati strpljenjem i samo strpljenjem....... a kad se ide polako stigne se sve naučiti
Vraćam se odmah - Godot

Offline Strega

• Punopravni član
  • **
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #15 u: Rujan 24, 2005, 13:53:00 poslijepodne »
Citat: borna

dakle nakon 11 dana je stanje ovakvo: neonki nema, na moju zalost sve su umrle, jedna po jedna, vjerojatno od ozljeda, nakon toga bolest bojelih točkica, uz sav trud i lječenje izgubih prekrasnog foxa i 4 zebrice, ubacih i sol u akvarij jer sam negdje na netu nasao da pomaze, sada cekam da vidim koliko cu bilja izgubiti. jako sam tuzan, ndam se da ce sva krenuti na bolje, cekam jos samo alge

Možeš li mi reči,jesi li se uspio riješiti bijelih mrlja.?Ja imam jako loših iskustva s njima,jer ih se nisammogla riješiti samo lijekovima(bez da se ponovi,kroz neko vrijeme).Dakle kadsu ribe kroz nekovrijeme nestale,dezinficirala sam akvarij i iz početka.Sad je oko tri god.miran,ali imam jedan manji s kojim se uredno borim,već neko vrijeme,i lagano živčanim......
Zg/D.Selo

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #16 u: Rujan 24, 2005, 14:46:00 poslijepodne »

Citat: Max....sz
Manje - više, svi smo to osjetili na vlastitoj koži.

Nažalost,mislim da je to neizbježno,jer svi smo mi bili početnici,pa to i ne čudi tako.
M

Offline borna

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #17 u: Rujan 25, 2005, 18:49:00 poslijepodne »

Možeš li mi reči,jesi li se uspio riješiti bijelih mrlja.?Ja imam jako loših iskustva s njima,jer ih se nisammogla riješiti samo lijekovima(bez da se ponovi,kroz neko vrijeme).Dakle kadsu ribe kroz nekovrijeme nestale,dezinficirala sam akvarij i iz početka.Sad je oko tri god.miran,ali imam jedan manji s kojim se uredno borim,već neko vrijeme,i lagano živčanim......

pa za sada je ok, cekam i nadam se da se nece pojaviti ponovno, liječio sam ih sa costapurom

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #18 u: Rujan 26, 2005, 09:08:00 prijepodne »
Glavu gore i gledaj to sa vedrije strane..... ovo se desi skoro svakom novom akvaristi......bit ce bolje
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline borna

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #19 u: Rujan 26, 2005, 15:38:00 poslijepodne »

ispada da se samo zalim no mozda netko nauci nesto iz mog iskustva, jucer je sve bilo ok, jutros imamo pogreb, naime kako reci mojim klincima da ribice idu spavati u smece? , stoga organiziramo mornarski pogreb, dakle pokopah 3 serpe i 1 oklopnog somica, one preostale serpe imaju bijele tockice, 1 okolopni somic se letargicno vuce po dnu, zebrice skupile repove i plivaju blizu dna, nitko nece hranu, mislim da je gotovo, pokusavam od jutros s novim preparatom Contraspot, i cekamo, pocelo je sve s neonkama, neko vrijeme su se ostale drzale dobro, ali imam nemili nastavak bolesti, mislim da su vec dosle bolesne, naime ako je akvarij nov, ako sam cekao sa ribicama od formiranja akvarija neznam da bi parazit ja mogao na drugi nacin ubaciti u akvarij

e sada mene interesira ako ne uspijem u lijecenju, sve ribe odu u vjecna lovista, dali je potrebno sve izbaciti van i ispocetka od nule ili je dovoljno da par tjedana pustim da radi samo bez stanovnika, naime jasno mi je da moram izmjeniti vodu, ali dala parazit ostaje na zivotu bez domacina?

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #20 u: Rujan 26, 2005, 16:01:00 poslijepodne »
sve ti to povadi i otkuhaj, ocisti, potopi u hipermanganu. panjeve u hipermangan pa otkuhaj u slanoj vodi...
sljunak otkuhaj...
akvarij operi otopinom hipermangana i octom... nakon toga ga dobrooooooo isperi...
zatim slazi, pa nakon 2-3tj stavi ribe...
i nemoj kupovati po pet shopovima nego radije nabavi ribe od clanova s interneta-ovo je domaci uzgoj, i manja je mogucnost da ces donijeti neku bolestinu...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #21 u: Rujan 26, 2005, 18:00:00 poslijepodne »
ako ti se ovako nesto desi tj, akvaristicka nocna mora...ja bi sve povadila van.. cak bi i razmislila dal bi istu travu stavila...
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline bkreso

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #22 u: Rujan 27, 2005, 07:55:00 prijepodne »
Jesi li siguran da ti kolicina nitrita ili amonijaka nije povisena? Nakon 15 dana si ubacio ogromnu količinu riba u akvarij. Ako tvoj filter nije spreman za to, dođe do trovanja amonijakom ili nitritima.
Trogir

Offline borna

• Novi član
  • *
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #23 u: Listopad 08, 2005, 09:34:00 prijepodne »

SVE JE OK

nakon vaših savjeta(svima puno hvala), moje bezpoštedne borbe za akvarij posljednjih par dana sve funkcionira ok, na životu su zebrice, fox i somici, sada se nadam sadenju novih biljaka, i uvodenju novih ribica u akvarij, no to planiram tek za mjesec dana, name bojim se nove greske, ugradio sam reflektore od lima iznad rasvjete,i za sada uzvamo

jos jednom puno hvala

Offline alpha

• Punopravni član
  • **
dobrosusjedski odnosi
« Odgovori #24 u: Listopad 08, 2005, 12:56:00 poslijepodne »

E, ako ti se nešto ponovno desi, dobra ti je gorka sol. Kječi gotovo sve probleme. Ja također korisitm i tetrin General tonic. Nadam se da će ti biti sve ok, jer se tako nešto meni desilo prije godinu dana kada sam radio generalku. Kupio sa, 10 neonki i ostala samo jedna. Kada sam nedavno radio generalku, kupio sam većinom nove ribice i za sada je uginuo samo jedan stari gupy i jedan corydoras. Za par tjedana namjeravam kupiti još koje coryja.

Evo, želim ti puno sreće i nedaj se da te bolesti sasjeku, jer kako se kaže, što nas ne uništi, to nas ojača.
Alfa