Prije nekih godinu dana uzeo sam manometar za CO2 sa solenoidom. Nisam ga koristio pola godine, sad sam potrošio dvije boce CO2 u šest mjeseci pa sam siguran da manometar pušta. Nisam ga provjeravao prije da li je sve ok, samo sam ga prikeljio na bocu i pustio da radi u prosjeku na 1 balončić u sekundi.
Sad sam prilično da on negdje pušta, pa mi treba par savjeta.
Jel normalno da neovisno o tome da li je soleonid upaljen ili ugašen plin teče kroz igličasti ventil? Zatvorim bocu, iskopčam solenoid iz struje i odvrnem igličasti i čujem kako pišti CO2 van.
Također, kod spajanja prvi manometar skoči na nekh 8 bara a drugi (onaj sa manjom skalom pritiska) napravi cijeli krug i zabije se u limitator. Jel to znači da je interni pritisak prevelik, pa je možda tu problem? Možda postoji nekakav ventil kojim određujem unutrašnji pritisak u manometru, pa je sada previsok i onda nekakav sigurnosni ventil pušta višak vani?
Kad zatvorim bocu pritisak na prvom indikatoru dosta brzo pada, pa kad dođe na minimum počne padati i onaj sa manjom skalom.
Imam još jedan manometar na drugoj boci za drugi akvarij, tamo sve normalno - kad se solenoid iskopča plin prestane teći. Na ovom drugom manometru mi ne radi onaj indikator izlaznog pritiska pa nemam pojma kako taj dio svemira treba izgledati.